Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witajcie,

czy moglibyście podzielić się wiadomością jakie drewno dajecie na balkony, oraz cene za 1m2 która płaciliście? aha i czy olejowane czy lakierowane?

a co z poddaszem? jakie drewno tam na podłogi dajecie?

my przymierzamy się do sosny olejowanej, za samo drewno ok. 55zl za 1m2, i to chyba cena taka standard rynkowy?? ma ktoś taniej? na co zwracać uwagę???

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witajcie,

czy moglibyście podzielić się wiadomością jakie drewno dajecie na balkony, oraz cene za 1m2 która płaciliście? aha i czy olejowane czy lakierowane?

a co z poddaszem? jakie drewno tam na podłogi dajecie?

my przymierzamy się do sosny olejowanej, za samo drewno ok. 55zl za 1m2, i to chyba cena taka standard rynkowy?? ma ktoś taniej? na co zwracać uwagę???

u mnie na balkonie drewno przygotowane było przez fahmanuf, jak reszta domu świerk. Pociągnięte wstępnie impregnatem, na wiosnę zastanawiam się nad lakierowaniem.

Na poddaszu jeszcze się zastanawiam, na pewno bez ekscesów, świerk, jodła....

Natomiast mam cenę na podłogę z modrzewia, 50 zeta za m2.

Na pewno deski muszą być frezowane.

My kupiliśmy dechy podłogowe na pióro i wpust klasy B/C 27x192 mm 4,5 do 4,8 m długości za 33 zł brutto w pobliskim składzie drewna.

Nie ma się do czego przyczepić, jest bardzo ładna.

Damy je na całym poddaszu, ale dopiero jak powstaną tam ścianki działowe (może to być nawet za rok czy dwa). I chyba w całości będą olejowane.

Narazie odwracamy je górą do dołu i kładziemy na legarach bez mocowania, żeby sie nie zniszczyły od łażenia. A łazić też po czymś trzeba 8)

Balkonów u mnie brak, ale chyba wybrałabym takie same dechy podłogowe jak wewnątrz... Zaimpregnowała dokładnie tym samym impregnatem co bale.

Pozdrawiam cieplutko

Bonde zapomniałeś chyba o zaliczce na drewno po podpisaniu umowy, a to jakieś 80 % wartości drewna :wink:

:lol:

Ha. Mam to już dawno za sobą i zapomniełem - na szczęście :wink: - choć co miesiąc bank nam delikatnie przypomina.

Zwracam honor - 35% przed przyjazdem drewna na budowę (tylko nasze drewno już było gotowe, przed wpłatą - taki fuks)

Okna od Urzędowskiego. Zanim były zamówione sprawdziłam - cena nie jest niebotyczna, a w wielu przypadkach sporo taniej od innych firm...

Jest tu na forum fajny wątek o tych okienkach.

Na Galluxy chyba mnie nie było stać, mam za dużo drzwi balkonowych... I dobrze, bo kształt profilu standardowego okna o wiele bardziej mi się podoba (prostota i jeszcze raz prostota).

Jakie składki rocznie płacicie przy jakiej sumie ubezpieczenia domów??

Kilka dni temu poprosiłam mojego ulubionego Pana Roberta o znalezienie jakiejś sensownej ofert ubezpieczenia, bo jak mi się przypomni artykuł o domu drewnianym wklejany kilka stron temu przez Annnję... :roll:

Postanowiłam ubezpieczyć dom na tyle, żeby w razie draki zostawić choć trochę włosów na głowie :wink:

Jakie składki rocznie płacicie przy jakiej sumie ubezpieczenia domów??

Kilka dni temu poprosiłam mojego ulubionego Pana Roberta o znalezienie jakiejś sensownej ofert ubezpieczenia, bo jak mi się przypomni artykuł o domu drewnianym wklejany kilka stron temu przez Annnję... :roll:

Postanowiłam ubezpieczyć dom na tyle, żeby w razie draki zostawić choć trochę włosów na głowie :wink:

No właśnie, gdzie i jakie składki roczne, ale jaki macie zakres ubezpieczenia. Bo miejsce i składki to nie wszystko.... Sam się przymierzam do zdublowania ubezpieczenia (bo pierwsze mam w Warcie w kredycie).

W Compensie też jest dopłata za budynek łatwopalny ale nie wiem czy to 50%. Ja wykupiłem polisę od większości szkód ( bez upadku samolotu ).

Nie mam również ubezpieczenia od aktów wandalizmu i kradzieży bo ten wariant ubezpieczenia jest możliwy po wstawieniu okien czyli w domu w stanie surowym zamkniętym.

Andrzej

W Compensie też jest dopłata za budynek łatwopalny ale nie wiem czy to 50%. Ja wykupiłem polisę od większości szkód ( bez upadku samolotu ).

Nie mam również ubezpieczenia od aktów wandalizmu i kradzieży bo ten wariant ubezpieczenia jest możliwy po wstawieniu okien czyli w domu w stanie surowym zamkniętym.

Andrzej

W Compensie jest dopłata 50%, ich oferta nawet dobra, obejmuje sporo "przypadków". Składka roczna przy wartości 300k to 422 zeta.

Może się zdecyduję.... 8)