Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Dziękuję za wszystkie wasze podpowiedzi w sprawie wygłuszania stropu. Ostatecznie zastosouję płytę korkową. Mam jeszcze jedną prośbę odnośnie podania na priv namiarów na sprawdzonych, zdolnych ludzi, którzy mogliby wykonać elementy dekoracyjne w drewnie. Z góry dziękuję.

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak jak wspominałem na poprzedniej stronie szukaj podstępu. I podejrzewałem że to będzie świerk, który już "nie rośnie" jak sosna o której pisałeś. Świerk w Twojej okolicy występuje w śladowych ilościach (dysjunkcja świerka). Na 90% przyjedzie z gór już po około 250 zł za metr w stanie okrągłym. Tartak musi na tym zarobić, nie ma cudów. Jeszcze jedno - na drewno użytkowe obowiązuje stawka 22 % VAT, na drewno opałowe zaś jest 7%.

chce zrobic fundament z painobetonu. ma ktos jakies doswiadczenia w tym temacie? co do jakosci drewna to jestem spokojny. moj wykonawca korzysta z uslug tego tartaku od lat i szczerze poleca. razem z wykonawca dokonywalem zamowienia. gdyby nie byl pewien jakosci, to nie bral by sobie kiepskiego drewna z ktorym przeciez pozniej bedzie pracowal... :p

mam pytanie... co dajesz pomiedzy piorowpusty?

wlascicel tartaku i wykonawca wspominali cos o glinie laczanej z wiorami drewnianymi. glina sie podobno z czasem i w miare osiadania wyplukuje a zostaje samo drewniane wypelnienie. tez chce stosowac kolki w polaczeniach bali. chyba idealem byly by kwadratowe kolki.