Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Babis.

Tak długo Cię nie było i juz myślałam, że się wprowadzasz do nowego domku :wink:

W ubiegłym roku też zdecydowałam się tylko na fundament a potem zimą mi stawiałi :p

pozdrawiam

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej jestem cały szczęśliwy,robota idzie, aktualnie Panowie przystępują do montowania belek stropowych do końca tygodnia powinien "stanąc pod krokwie".Następny tydzień to już krycie.Zdobyliśmy cenne doświadczenia

odnośnie starych domów.Okazało się że jak to mówi majaster "prochniatego"

było o wiele więcej.Wymienili podwaliny i jeszcze kilka bali no i oczywiście poddasze z nowego drzewa, bo stary mial tylko strych,do wykorzystania deski stropowe i podłogowe.Pięknie zarysowuje się już sylwetka, z przodu ganek z 4 podporami. Chetnie pogadam na priv: [email protected]

:D :D :D

Gratuluję woj jesteś teraz na najprzyjemniejszym etapie budowy to bardzo cieszy jak widać efekty pracy - niestety mam to już za sobą :cry:

Teraz to pracy wiele, pieniądze topnieją a efekty już nie są tak widoczne :wink:

pozdrawiam

O.k. co prawda album wymaga zaktualizowania - jest to stan na koniec kwietnia. Teraz wygląda już trochę inaczej, ale to tak na dobry początek :wink:

http://www.imira.com/Album/AlbumPickup.asp?AID=779189

pozdrawiam

Podziwiałam domek Edzi, buduję cos bardzo podobnego.

Mój domeczek stoi na solidnej podmurówce, którą mamy zamiar wyłożyć granitem,mam też autentyczny ganek z wiatrołapem.Edzia czym bedziesz ocieplać,jaki jest metraż tego domeczku a ten pawilon obok też Twój.

U mnie dziś poddasze w robocie, troche sie opóźnia bo majster kilka dni świetował swoje imieniny.

Ale podobno dobry majster musi wypiś Niestety!! :roll:

Witaj

Woj niczym nie planuję ocieplać wg. wyliczę fachowców ta grubość bala powinna wystrczyć w moich warunkach klimatycznych bez ocieplenia. Widoczne jeszcze na zdjęcich szparki uszczelnione zostaną warkoczem.

Ten widoczny pawilonik to mój garaż z wiatą na ewn. 2-gi samochód, obecnie służy jako kącik rekreacyjny

pozdrawiam

Witam wszystkich "Balowiców"

Proszę Was radę na co zwrócić uwagę przy zakupie używanego "nowego" domu zbali. Akuret pojawiło sie ogłoszenie i umowiłem sie na ogladanie. Będę wdzięczny zwłaszcza od tych co juz mieszkają w takim domu

talex

Świerszcz mój dom można też obejrzeć na stronach firmy, która mi go stawiała http://www.stollux.com / /instrukcja obsługi/ :wink: wybierasz - konstrukcje,- bale 20x24 -- przykłady realizacji mój to ten najjaśniejszy na samym dole /2 zdjęcia/.

Woj. powierzchnia użytkowa mojego domu to 100m2

pozdrawiam

No zdjęcia takie sobie w naturze oczywiście jest lepiej.

Świerszcz a jaką pow. użytkową ma Twój dom z tego co pamiętam to jest dość duży.