Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki, muszę powiedzieć, że mimo problemów i wyzwań jakie stawia budowa domu z bala jest ogromną frajdą. Wieść o moim domu lotem błyskawicy rozniosła się po okolicy. Wiele miłych ludzi nawet z daleka przyjeżdża go oglądać - założyłam Księgę gości i mam już wpisy . Bardzo jest to budujące kiedy nieraz człowiekowi już ręce opadają a tu zjawia się ktoś i bardzo pięknie mówi o domu i znowu żyć się chce. :)

pozdrawiam wszystkich

Mój jest dobrze schowany za domem rodziców a i dojazd jest dość skomplikowany. Kiedyś robiliśmy spotakanie dość licznej grupy z czego połowa zapomniała mapki i trafili do różnych okolicznych wsi, gdy zapytali o dom z bala wytłumaczono im dokładnie drogę.

Jezier Twój dom też jest dość charakterystyczny. :) Gratuluję Ci wykonawców za ochronę Twoich drzewek. U mnie po pracach drenażowych i szamba ostały tylko szczątki. :wink:

Nie śledzę tego wątku za dokładnie ale ile kosztuje m2 ściany zewnętrznej z takich bali.

Środek też masz taki surowy czy tradycyjnie płyty gk?

Jezier środek pomieszczeń na parterze też mam taki surowy, na poddaszu są jeszcze trzy bale, reszta to system szlieletowy i muszę wykończyć jakimiś płytami.

Jeżeli chodzi o cenę m2 ściany to trudno mi powiedzieć.

Mój dom ma 154m2 podłogi, w pierwotnej wersji 100m2 pow. użytkowej ale podwyższyłam poddasze o 25 cm zatem trochę się zwiększyła. Wybrałam wersję podstawową tej firmy tzn. ściany zew. i wen., zabezpieczenie środkiem zabezpieczającym, więźba, odeskowanie, papa wstępnego pokrycia, okna, drzwi zew. i te wszystkie balkoniki /3 szt./ i płaciłam 116 tyś. z montażem i transportem /prawie 100km./

pozdrawiam

Jezier

Tak myślałam, że pytałeś z czystej ciekawości a jako, że o domku mogę rozmawiać jeszcze z zapałem dlatego zaspokoiłam Twoją ciekawość.

Domek ładny i choć sąsiad atrakcyjny nie skorzystam :wink: za dużo potu już w swój wylałam. Podobnie jak Ty jak możemy wykręcamy się od pracy fizycznej. Dla lepszego samopoczucia zdecydowaliśmy się własnymi siłami wyszlifować bale. :)

Talex piszę o cenie netto, ale nie korzystam z ulgi budowlanej dlatego :wink:

Grubość bala 20 cm. Umowę podpisywaliśmy w ubiegłym roku. Nie robiliśmy żadnego kosztorysu wybraliśmy projekt, podali zakres i cenę i tyle :wink: