Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a czym planujesz kryc dach?

karpiówka koramica kładziona w łuskę

kolor kwestia otwarta

brąz / miedziany / antracyt ;)

taka dachówka to raptem 12 ton .. coby się nie rozeschło :cool:

całość taka lekka konstrukcja ..

54 m3 betonu, ponad 2200 bloczków, 3 tony stali ...

na huragany w śląskim jak znalazł ;)

Edytowane przez petervdo

tyle..ze ona cieżka jak piorun..

gdzie tam ciężka .. 1a karpiówka waży 1,7 kg ;)

tyle..ze ona cieżka jak piorun.. no ale Ty masz ogólnie dom nieco cieższy jak bunkry betonowe:):) to te paręnaście ton juz nie robi różnicy;);)

na terenach szkód górniczych to wszystkie domki takie delikatne ... można dźwig zapiąć za ławy lub wieniec i podnieść cały ;)

Petervdo, piękna ci ta chałupa rośnie. A jaki to projekt?

;)

kiedyś wrzuciłem na forum

Maciej

projekt jest indywidualny, więc czegoś z reala nie ma ..

nasza koncepcja + ganek podpowiedziany przez wykonawcę ;)

troszkę zbliżony do Zawoja drewniana + całkowite podpiwniczenie

podstawa 10x7,5

kreślący widział to w taki sposób ;)

[ATTACH=CONFIG]49960[/ATTACH]

oczywiście projekt chroniony prawami autorskimi

Fajny dom. A to pomieszczenie pod tarasem, w podpiwniczeniu to sauna, siłownia, bar? ;) Piwnicy zazdroszczę. My mamy w obecnym domu i to skarb. Niestety działka, na którą się przenosimy jest mokra. Być może trzeba będzie nawet stawiać fundament na kręgach betonowych. W piwnicy to co najwyżej sobie możemy zrobić basen :(

Fajny dom. A to pomieszczenie pod tarasem, w podpiwniczeniu to sauna, siłownia, bar? ;) Piwnicy zazdroszczę. My mamy w obecnym domu i to skarb. Niestety działka, na którą się przenosimy jest mokra. Być może trzeba będzie nawet stawiać fundament na kręgach betonowych. W piwnicy to co najwyżej sobie możemy zrobić basen :(

pod tarasem coś jak "ogród zimowy"

cała ścianka przeszklona od strony zachodniej ... praktycznie najdłużej w słońcu

co do piwnicy to ma być kotłownia, pom. gospodarcze .. a przy okazji dom troszkę nad ziemią ;)

To ja też się pochwalę, że i u nas się zaczęło. Chłopaki pracują szybciutki i sprawnie i pnie się domecek do góry. I zastanawiamy się właśnie czym go zaimpregnować od zewnątrz. Nie chcę zmieniać koloru, a jednak ochronić. Jak wasze doświadczenie?

też zaczynam się zastanawiać ;)

Madzianka fotki wskazane ;)

Tak jest;-) Dokładnie to z Białki. Z ekipy jestem bardzo zadowolona. A domecek taki miał być - nieduży, prościutki. W sam raz na wyjazdy weekendowo wakacyjne, ale całoroczny. Dziś właśnie zaczęli kłaść dach - będzie Corona, jak będzie całkiem położony, to myślę, że będzie fajniej wyglądał.

To ja też się pochwalę, że i u nas się zaczęło. Chłopaki pracują szybciutki i sprawnie i pnie się domecek do góry. I zastanawiamy się właśnie czym go zaimpregnować od zewnątrz. Nie chcę zmieniać koloru, a jednak ochronić. Jak wasze doświadczenie?

Impregnatów jest od metra.Zalezy to od rodzaju drewna. Ty chyba masz swierka.. to radzilbym Starwaxa bezbarwnego.