Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wrr u mnie tez szlifiarz zwinal sie w czwartek bo mu zabraklo papieru i zrobil sobie dlugi weekend, jeszcze dzisiaj go nie bylo....

Petervdo pod olej Altaxu dawales impregnat? Bo moj zamowiony olej Osmo nie dojedzie na czas wiec wogole zrezygnowalam z niego. Widac niekoniecznie niemieckie lepsze....u nas przynajmniej mozna sie szybciej dogadac z handlowcem ze sklepu intenetowego.

Peter.. jakby co daj znac:) jaki wynik,bo mnie to tez ciekawi. Teraz eksperymentuje z mieszanka "wybuchowa" olej lniany mieszany z impregnatem ogniowym. Lenistwo mnie do tego zmusza:P

powinno być w porządku .. po kilku godzinach olej wpiło i nawet pył ze szlifowania łatwiej schodził ;)

ale generalnie jest zadyma przy szlifowaniu .. a ja sobie majstruje w piwnicy z kabelkami

Peter.. jakby co daj znac:) jaki wynik,bo mnie to tez ciekawi. Teraz eksperymentuje z mieszanka "wybuchowa" olej lniany mieszany z impregnatem ogniowym. Lenistwo mnie do tego zmusza:P

Jak mowa o lenistwie to jestem... czujna, zwarta, gotowa na nowe wieści, które być może pozbawią mnie jakiejś pracy... bo nie ukrywam, iż mam dość budowy i bali:eek:... mam nadzieję, że do jutra mi przejdzie ;)

Muśka..co innego wyszlifowac i zaolejowac SWÓJ dom...co innego hektary obcych chałup. Poszukuje rozwiązania typu 3 w 1. Raz a dobrze:) Klasycznie to byloby dac baze, czyli impregnat podkładowy , potem wstepnie olej, potem przeszlifować papierem 150 stojace "wloski" , potem finalnie olej .Roboty na dwa tygodnie dla dwóch czlowiekow;).

Musia.. nie ogarniam pracy na razie...dopiero wrocil ze Syberii. Daj odetchnąć i sie rodzinie nacieszyć mna ;)

Co do malowania, jest prosty sposob na weryfikacje czy sie preparaty nie pogryza i zdadza egzamin- zmieszaj male ilości ze soba i ta mieszan ka pomaluj kawalek dechy. Niech przeschnie..i bedzie widac:)

Ok:)

Ja tylko pytam czy koncepcja jest słuszna :yes: czy nie :no:...

Pozdrawiam

koncepcja sluszna..ale niektóre preparaty zawierają śladowe ilosci rozpuszczalnika, nieujete w karcie wyrobu. Ma to pomóc w penetracji i potem w odparowaniu- mialem tak z preparatem olejowym Tikkurili-zrazilem sie..bo zaczelo mi sie to warzyc z podkładem impregnujacym altaxa. Stad koncepcja mieszania na sucho i sprawdzania czy taka mieszanka sie nie rozwarstwia