Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hello ..witajcie - więc może ja tez dołączę do tego szacownego grona zwolenników natury .. :-) ja buduję domek z bala -średnica około 38-40 cm ...zaraz zresztą poniżej wrzucę fotki ...przed podjęciem decyzji o budowie, przeglądałem forum chyba z pół roku ...ale w końcu się udało rozpocząć:-) powiem Wam że budowa domu to niesamowite przeżycie .. :-) ale przecież komu ja to mówię .. :-) pozdrawiam wszystkich ...

DSC_0875.JPG

20111115031.jpg

20111202088.jpg

20111207102.jpg

20111210107.jpg

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A tak na marginesie to skonczyles swoje dzielo? Bo szczerze nie doszlam jeszcze do konca watku i jestem na stronie 340.:wiggle:

Pozdrowienia dla Pepikowa

Jeszcze meczę się tnąc trzcinę na mokradłach. Moja chatka budowana samotnie przeze mnie , to nic szczególnego. Już nie będę pisał, że bez prądu robię bo zakupiłem agregat prądotwórczy "na Mikołaja", który jeszcze nie zdążyłem wypróbować ;). Przyda się w przyszłości.

http://images41.fotosik.pl/1208/a1eb459b3b32c46c.jpg

Moja chatka budowana samotnie przeze mnie , to nic szczególnego. Już nie będę pisał, że bez prądu robię bo zakupiłem agregat prądotwórczy "na Mikołaja", który jeszcze nie zdążyłem wypróbować ;). Przyda się w przyszłości.

Co ty gadasz? nic takiego? Przeciez ta chatka jest bajkowa.

Przypominaja mi sie ruskie bajki, jak patrze na nia ale z pozytywnej strony.

A od meza mam dodac, ze u nas agregatu nie trzeba. Prad jest.

MareMarz; no to jesteście szczęśliwi że już macie taki etap...u mnie jeszcze niestety wieje wszędzie przez szpary .. :-)

Ani się nie oglądniesz ,a juz będziesz w srodku wykańczał.Pamiętam jak miałam dom na Twoim etapie 3 miesiące temu,

teraz walczymy z mężem z ocieplaniem ścian na górze i dachu, a na dachu sąsiad zakłada juz rynny i kończy robić podbitke :)

Kaska K - Ty piszesz ze bys chciala miec tak pieknie kolo domu.

A ja bym chciala miec juz chociaz ten dom.

O ludzie......kiedy to bedzie.

Ankaas zobaczysz jak to szybko idzie ,ja jeszcze w marcu czytałam tylko to forum ,a teraz walcze z ocieplaniem dachu i już

planuje jaką armature łazienkową kupić ,bo pan robi nam w domku centralne i wode, za 2 lub 3 tygodnie ma byc gotowe :)

dziennika budowy nie mam ale postaram sie dzis wklei jakies zdjecie :)

Nie ma czasu na pisanie dziennika bo my z mężem i Mama męża robimy sami wszystko co sie da ,czyli

impregnacja domu i mszenia, ścianki działowe ,teraz ocieplanie ścian na górze i dachu, miedzy czasie

drzwi garażowe i podłogi ,eh jest co robić.....

Maremarz, masz widok z domu jak z najpiękniejszych snów:) Cudo.

Jerzybw, domek na prawdę bajkowy. Masz tam w środku jakiś piecyk, itp., bo bal widać gruby, spokojnie cały rok można mieszkać.

Kasia, my też sami będziemy kończyć. I pewnie też z Mamą;)

Oj, żeby się to wszystko udało.

No musi.

Jeszcze meczę się tnąc trzcinę na mokradłach. Moja chatka budowana samotnie przeze mnie , to nic szczególnego. Już nie będę pisał, że bez prądu robię bo zakupiłem agregat prądotwórczy "na Mikołaja", który jeszcze nie zdążyłem wypróbować ;). Przyda się w przyszłości.

W koncu pochwaliles sie. Brawo! Piekny! Znowu wroclily marzenia o garazu. Pozdrawiam

Edytowane przez agatka2106

Ach! Dziewczyny przestańcie słodzić, bo się czerwienię :).

Dziękuję

Dach nie skończony. Wygląda jak oskubana na żywca gęś i wypuszczona na podwórko.

Zastanawiam się, nad "rodzajem kalenicy". Może zrobię, prosty pleciony kosz kalenicowy ;). Teraz strzecha daje mi strasznie w kość na mokradłach. Nie mam za wiele czasu. Po pracy ok 14 jadę i tnę aż się ściemni. Jeszcze śniegu nie ma - to dobrze. Ostatniej zimy śnieg strasznie ją położył, bo czekałem na większy mróz i mało ściąłem.

Kasiu, tak tam można mieszkać. Zastanawiałem się nad ogrzewaniem, jakaś mała prosta koza wystarczyła by w zupełności. Ale na dzień dzisiejszy "chatka" w papierach ma statut altanki, bez zezwolenia. Komin można w tym przypadku dołożyć później jak będę miał czas i powód.

Ps. Spostrzegłem, że tutaj na forum ogromna większość, to kobiety ;)

Gratuluje dziewczyny , ja niestety w pewnych sprawach to tylko na mężu polegam ,ale teraz za to ostro działam

z ocieplaniem dachu i ścian,sama a nie nadzorując ekipy a i przy fundamentach z łopatą i malując cały dom 2 krotnie ,

osobno bale a potem mszenie się nieżle namachałam, bo dom ponad 160 metrów :)

A najgorsze to z całej budowy noszenie regipsów i płyt osb pod góre spory kawałek, jak na mała kobietke to

masakra, 14 szt to istna masakra, a tu jeszcze mnie czeka sporo takich przeniesc :(

Witam, właśnie zaczynam swoja działalność na forum:) Mam ogólne pytanie- czy moglibyście mi polecić firmę/ekipę zajmującą się budową domów z bali ewentualnie domów szkieletowych??? zamierzam ruszyć z wiosną i chciałbym najbliższy czas poświęcić na papierologię ale chciałbym też mieć poleconą przez Was ekipę która mi takie cudo wybuduje i nieco pomoże przy projekcie... dodam, że jestem z mazowsza z powiatu płońskiego ale jestem otwarty na info o firmach z innych regionów. tak samo jak zapewne Wam i mi zależy na kimś uczciwym i solidnym... Pozdrawiam