Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam;)

firmę wybrałem, architekta też już mam, odwierty w tym miesiącu, jak dobrze pójdzie to w tym roku będzie pozwolenie a w następnym budowa:wiggle:.

Poszukuje projektanta z okolic śląska, może być górny i dolny oraz kierownika najlepiej z okolic górnego śląska. Jak macie kogo polecić to poproszę na priva.:bye:

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A u nas w tę sobotę będą kręcić serial. Szukali "romantycznej budowy" (wg. określenia pana kierownika produkcji) potrzebnej do sceny oświadczyn i od razu chcieli naszą, jak tylko zobaczyli .

Wot i niespodzianka.

A określenie "romantyczna budowa" to niezły oksymoron, co ?

;)

Jakby ktoś był ciekaw-za trzy godziny planu dają tysiaka. No jak z nieba:)

;)

A u nas w tę sobotę będą kręcić serial. Szukali "romantycznej budowy" (wg. określenia pana kierownika produkcji) potrzebnej do sceny oświadczyn i od razu chcieli naszą, jak tylko zobaczyli .

Wot i niespodzianka.

A określenie "romantyczna budowa" to niezły oksymoron, co ?

;)

Jakby ktoś był ciekaw-za trzy godziny planu dają tysiaka. No jak z nieba:)

;)

Ale Ci się trafiło :)

romantyczna budowa...:rotfl::rotfl::rotfl:

Też się uśmiałam. Nawet mi się wyrwało "Jakiej?!" a pan już słabiej "No romantycznej."

Romantycznie to u nas jest jak cholera, szczególnie kiedy Hiszpana, który ma się w naszym domu oświadczać ukochanej zacznie żreć milion komarów, che che.

Ech, ten szołbiznes;)

Na tej budowie najbardziej romantyczna....jestem ja ;)

:) :) :)

A martwienie się o pogodę, tymczasowe mieszkanie, pieniądze na wykończenie domu zbyt romantyczne niestety nie jest. Co nie znaczy, że nie podoba mi się bardzo ta cała przygoda...

Edytowane przez Katarzyna maciejewska

jak macie od środka zabudowane, czym wyłożone konstrukcję garażową? pytam tych co mają ścianki w lekkiej zabudowie.......-

* OSB

* zielona GK

* czerwona GK

* inne.....- jakie? z czego..

Ja mam garaż przyklejony do domu, od środka w garażu mam płyty g-k, zwykłe czyli takie co się daje do pokoi. Przekrój ściany garażowej patrząc od zewnątrz to: bal 7cm + wełna 20cm + płyty g-k + folie w środku

Od kilku lat współpracuję z jedną z firm z Podkarpacia (k/ Rzeszowa). Jestem bardzo zadowolony z jej usług, ceny mają przystępne. Zajmują się budownictwem z bali, a także szkieletowym. Więcej info wraz z kontaktem mogę przesłać na Priv.

Od kilku lat współpracuję z jedną z firm z Podkarpacia (k/ Rzeszowa). Jestem bardzo zadowolony z jej usług, ceny mają przystępne. Zajmują się budownictwem z bali, a także szkieletowym. Więcej info wraz z kontaktem mogę przesłać na Priv.

Witaj. Szukam firmy z południowo wschodniej Polski od bali. Czy robią domy kanadyjskie, wyglądające jak z bala? Jak z terminami? Jak sie z tą firmą skontaktować?

Witaj. Szukam firmy z południowo wschodniej Polski od bali. Czy robią domy kanadyjskie, wyglądające jak z bala? Jak z terminami? Jak sie z tą firmą skontaktować?

Robicie sobie reklame? Czy powaznie szukacie jakiejs firmy? Bo z tego co sie orientuje to kazda firma w kazdym miejscu w Polsce wybuduje dom a koszty transportu czesto nie maja znaczenia przy porownywaniu ceny za calosc.

Robicie sobie reklame? Czy powaznie szukacie jakiejs firmy? Bo z tego co sie orientuje to kazda firma w kazdym miejscu w Polsce wybuduje dom a koszty transportu czesto nie maja znaczenia przy porownywaniu ceny za calosc.

sądząc po " aktywnosci" owych forumowiczów, raczej chodzi o kryptoreklam a nie o poszukiwania

sądząc po " aktywnosci" owych forumowiczów, raczej chodzi o kryptoreklam a nie o poszukiwania

I to dość prymitywną kryptoreklamę, która w rezultacie staje się antyreklamą.

Nawet jestem w stanie zrozumieć, że za udzielanie się reklamowo na forach firmy płacą... ale zawsze zadziwia mnie poziom intelektualny osób, które są zatrudniane...:rotfl::rotfl::rotfl:

Witam

Nie wiem, czy ktoś pamięta mnie, czy nie ;) ?. Jak ktoś zainteresuje się, to za pomocą historii moich postów dowie się o mojej przygodzie i pasji.

Po wielkich bojach z przyrodą i z samym sobą skończyłem dach mojej chatki.

Teraz zająłem się garażem dla eksperymentu i o oddźwięku czytelników. Może ktoś zainteresuje się ;)

A oto co skończyłem z dachem :)

http://images39.fotosik.pl/1602/1fcf3d705cf64528.jpg

http://images38.fotosik.pl/1646/03c5493cd7179813.jpg

O rany, ale śliczny. Bajeczka zupełna. Wielkie gratulacje, panie Jerzy:)

A jak jest z wodą, prądem itd.? I czy sławna sławojka stoi, czy jakiś inny system? U nas w Beskidzie woda z beczki, las i świeczki, że tak sobie porymuję:)

A tak serio to sławojka, świeczki i woda noszona z dołu, magazynowana w beczce. Dajemy radę, bez problemu.

Jeszcze raz napiszę-śliczny dom.

A u nas chyba w ciągu tygodnia wiecha...

Zgłosiłam dom do różnych agencji zajmujących się lokacjami do filmów, reklam itd. Są zainteresowani, proszą o zdjęcia z następnych etapów budowania. Atutem jest lokalizacja-Warszawa. A dom , jak mawia mój kolega z branży filmowej, może i w "Szpilkach na Giewoncie" zagrać, i w "Domu nad rozlewiskiem", bo nie ma sąsiadów. Jeśli ktoś chciałby adresy bo ma ciekawą nieruchomość , to mogę przesłać linki do pośredników. Wysłanie im oferty nic nie kosztuje, a jak się ma szczęście i wybiorą nasz, to pieniądz z wynajmu jest niezły. My dostaliśmy za 3 godziny planu u nas tysiąc złotych. Mniam ;)

Pozdrawiam forumowiczów serdecznie!

O rany, ale śliczny. Bajeczka zupełna. Wielkie gratulacje, panie Jerzy:)

A jak jest z wodą, prądem itd.? I czy sławna sławojka stoi, czy jakiś inny system? U nas w Beskidzie woda z beczki, las i świeczki, że tak sobie porymuję:)

A tak serio to sławojka, świeczki i woda noszona z dołu, magazynowana w beczce. Dajemy radę, bez problemu.

Jeszcze raz napiszę-śliczny dom.

A u nas chyba w ciągu tygodnia wiecha...

Zgłosiłam dom do różnych agencji zajmujących się lokacjami do filmów, reklam itd. Są zainteresowani, proszą o zdjęcia z następnych etapów budowania. Atutem jest lokalizacja-Warszawa. A dom , jak mawia mój kolega z branży filmowej, może i w "Szpilkach na Giewoncie" zagrać, i w "Domu nad rozlewiskiem", bo nie ma sąsiadów. Jeśli ktoś chciałby adresy bo ma ciekawą nieruchomość , to mogę przesłać linki do pośredników. Wysłanie im oferty nic nie kosztuje, a jak się ma szczęście i wybiorą nasz, to pieniądz z wynajmu jest niezły. My dostaliśmy za 3 godziny planu u nas tysiąc złotych. Mniam ;)

Pozdrawiam forumowiczów serdecznie!

Kasia jaki pan ze mnie? Mam na działkę 25arów w uroczej wsi Sławoszów. Widok na Przedgórze Sudeckie z Kopą Biskupią i Pradziada w Czechach. Prądu nie mam i nie używałem do budowania, ale jest przy granicy słup elektryczny. Woda z wodociągów jest również przy granicy z działką, ale dalej ok. 20 jest studnia z której podlewam rośliny.

Budowanie konkretnego domu zostawiłem na dalszy plan. Zamknąłem drukarnię i pracuję gdzie indziej.

Eeech ..Biskupia Kopa. Mam sentyment do tej góry - jako nastolatek łaziłem na nią z Pokrzywnej. Pogranicznicy kontrolowali co kilometr w nadziei, że złapią uciekiniera do ...Czechosłowacji ;) Z 13 lat temu zrobiłem podróż sentymentalną po tych okolicach coby swoim dzieciakom pokazać gdzie ich stary wyrywał się z domu. Wieżę odnowili, aż lśni. A taki fajny na wpól zatarty napis był - Franz Josef... :)