Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej Lond.

Moze jakies zdjecia??? Jak czytam same och i ach to juz mi sie wydaje to malo wiarygodne. W tym roku zakonczyles budowe i rok juz uzytkujesz.....hmmmm

Pozdrawiam

Nie ma problemu, mogę spokojnie Ci przesłać fotki mojej chaty na priv, zaznaczam tylko, że do wykorzystania prywatnego a nie publicznego.

Maciej, o której Ty wstajesz w niedzielę? :)

To pewnie ta:

http://i.imgur.com/hu0TCyC.png

A jeszcze znalazlem takie piękności w czasie wyprawy po Łemkowszczyźnie. A zlodziejom jechać nie radzę, bo tam załatwia się sprawy obuchem:

http://i.imgur.com/sb0bNYc.png

http://i.imgur.com/5cdtmHR.png

http://i.imgur.com/zpccE1p.png

to nie wiesz Marmur że jak wstawisz zdjęcia domu to mogą Cię namierzyć złodzieje i okraść Ci go .

Nie wiedziałem, więc mam chyba przechlapane - muszę poszperać po kątach i policzyć wszystkie młotki. A tak w ogóle to dzisiaj po 17:00 nie doliczyłem się na ogrodzie trampoliny. Coś mi się nie zgadzało gdy wyszedłem na ogród po burzy, bo to mimo wszystko kawałek klocka jest. Znaleźliśmy ją 50 metrów dalej na polu sąsiada. Przefrunęła nad płotem :D Tzn nie, nie przefrunęła, tylko na pewno ją zagibali jacyś złodziejaszkowie z muratora. Stwierdzili jednak, że muszą ją zostawić, bo nie zapodałem jej zdjęcia na forum ;)

Prywatna ale ogólnodostępna, można pogadać z właścicielem-dziadkiem i pooglądać jego zbiory z czasów wojny oraz pooglądać wnętrze :)

Burza zaraz powinna dojść do Was, szaleje teraz pod Rzeszowem i Przemyślem. ścigałem się dzisiaj z chmurą, bo nas zastała na offroadzie i prawie się potopiliśmy, na PW wyślę Ci filmik co do Was idzie :)

Witam,

Właśnie dzisiaj wszedłem z ciekawości na forum muratora. Napisałem post na temat impregnatów. Wybudowałem dom w firmie Dom z Bieszczad. Dlatego mam jakieś minimalne pojęcie w tym temacie. Zachęcam do poczytania działu technologia wykonania domów drewnianych http://www.domzbieszczad.pl/pl-me8,2/produkcja-domow-drewnianych.html. Jeśli mowa o przenikalności ciepła to dom z grubych bali ma ją identyczną jak dom z pół-bali docieplony jak w moim przypadku wełną mineralną. Różnica jednak jest zdecydowana w cenie. Na pewno estetyka jet też inna takich domów. Bal 60mm to chyba cienki trochę bo to praktycznie imitacja bala w moim domu od wewnątrz (czyli dość gruba decha) ale od zewnątrz polecałbym zdecydowanie coś grubszego. Dodatkowo w realizacjach można oglądnąć jakość wykonywanych przez tą firmę domów. Widać profesjonalizm bo znalazłem kilka firm co po prostu zostawia podejrzane dziury między balami co mi się nie podobało. U mnie wszystko jest po prostu na styk osadzone na podwójnym piórze. Dom był budowany po raz pierwszy w fabryce gdzie można było oglądnąć postępy. Ze swojej strony mogę potwierdzić, że cena do jakości wykonania jest na prawdę dobra. Firm obecnie jest na rynku dużo. Polecam przeglądanie realizacji i porównywanie technologi. Uważam jednak, że technologia, do której tutaj zamieściłem link jest wzorcowa dla domów z pół bali. Ogólnie znalazłem jeszcze 2 firmy, które starannie budowały domy drewniane. Nie liczę tych co buduję z pełnych bali bo podobały mi się domy tylko z jednej z nich aczkolwiek sakiewka trochę mi nie pozwalała na pełny bal, chociaż swojej decyzji nie żałuję absolutnie i jestem zadowolony. Dom prezentuje się bardzo pięknie szczególnie jak już się zaaranżuje ogród dookoła i na ziemi wyrośnie trawa.

no i u nas w nocy polało nareszcie , susza była i studnie wysychały , aglar na offroudzie powiadasz byłeś a to

mamy te same zainteresowania :) to mój parchaty :) , może się gdzieś spotkamy na jakimś upalaniu .

A co do domu z Bieszczad firma już na samym starcie wprowadza klienta w błąd bo Jasło to nie Bieszczady :)

1.jpg

Witam serdecznie.

Doradzcie prosze, czym podeprzec "skarpe" za domem, bo mi bloto za niedlugo na dom zejdzie. Co myslicie o gabionach? Ja chcialam palisade z pokladow kolejowych, ale mowia mi, ze to nie trwale, ze wydziela brzydki zapach...sama nie wiem. Nie znalzlam zadnego zdjecia, ktore oddaloby calkowity wyglad tego naszego wzniesienia za domem, ale moze na tych troszeczke bedzie widac15-05Gos.jpg11086675_895992000460519_1129778681_n.jpg11350388_895992010460518_2086425434_n.jpg11086675_895992000460519_1129778681_n.jpg

Marmur7 STO LAT Z OKAZJI URODZIN!!!:wave:

Edytowane przez gos1303

Witam serdecznie.

Doradzcie prosze, czym podeprzec "skarpe" za domem, bo mi bloto za niedlugo na dom zejdzie. Co myslicie o gabionach? Ja chcialam palisade z pokladow kolejowych, ale mowia mi, ze to nie trwale, ze wydziela brzydki zapach...sama nie wiem.

Gabiony to dobry pomysł, geotkanina od strony skarpy. Oczywiście trzeba przemyśleć wymiary gabionów.

Witam serdecznie.

Doradzcie prosze, czym podeprzec "skarpe" za domem, bo mi bloto za niedlugo na dom zejdzie. Co myslicie o gabionach? Ja chcialam palisade z pokladow kolejowych, ale mowia mi, ze to nie trwale, ze wydziela brzydki zapach...sama nie wiem. Nie znalzlam zadnego zdjecia, ktore oddaloby calkowity wyglad tego naszego wzniesienia za domem, ale moze na tych troszeczke bedzie widac

Mając w okolicach eldorado kamieniołomów i skladów wszelkiego rodzaju łupków z których ludziska wyczarowują zajefajne murki oporowe, zastanawiasz się nad podkładami kolejowymi ? Grzeszysz - i pewnie dlatego niebiosa za karę zsyłają na Was kiepską pogodę ;)

A za życzenia dziekuję - choć czuję się od wczoraj jak stara bojkowska chata , której zapomniano wymienić podwalinę ;)

Bojkowska...

Byłem, widziałem, dotykałem. Chyża jak się patrzy...Przy okazji muszę zdementować wszystko co Maciej tu wypisuje na temat Bieszczad i domów z bala które stawia...W oryginale o wiele ciekawiej się to prezentuje. Jak kto ma ochotę "pobalować" na końcu świata, w prawdziwym domu "drzewiannym",polecam https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAAahUKEwjrnsCx5_rGAhXQCNsKHQTLC6Y&url=http%3A%2F%2Fchatamagoda.blogspot.com%2F&ei=U-C1VaupFtCR7AaElq-wCg&usg=AFQjCNG6dcTOEj2mpKv1QiXcEEZ4YKXbSA&bvm=bv.98717601,d.ZGU

• 2 weeks później...
Witam serdecznie.

Doradzcie prosze, czym podeprzec "skarpe" za domem, bo mi bloto za niedlugo na dom zejdzie. Co myslicie o gabionach? Ja chcialam palisade z pokladow kolejowych, ale mowia mi, ze to nie trwale, ze wydziela brzydki zapach...sama nie wiem. Nie znalzlam zadnego zdjecia, ktore oddaloby calkowity wyglad tego naszego wzniesienia za domem, ale moze na tych troszeczke bedzie widac[ATTACH=CONFIG]325222[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325220[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325221[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]325220[/ATTACH]

Jak pisał kolega Remiks. Rynny baaardzo fajne. Dopiero na tych zdjęciach widać ich urok. Skąd pomysł? Kto wykonywał? Do tej pory widziałem takie tylko na zdjęciach i to nie w polandii. Fiu fiu..