Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć.

Orientuje się ktos, jaki może być przybliżony koszt przeniesienia nowego domu z bali całkowicie wykonczonego, czyli rozbiórka, transport i ponowne złożenie. Dom jest w stanie gotowym do wprowadzenia, umeblowany itd. Wielkość to nie całe 100 m2. Konstrukcja zrobiona z grubych okrągłych bali, coś jak robi P. Szewczyk, czy R. Trochanowski.

No właśnie jakoś mam odmienne doświadczenia, mnie lepiej idzie szarym niż proszkiem, może coś nie tak robię. Szorujesz szczotką?
Myję gąbką taką z szorstką stroną ( takie większe kupuję niż te klasyczne do naczyń ) . Szoruję tą ostrą stroną -wodą z proszkiem a następnie płukam czystą wodą też na gąbce ale tą gładką stroną . Wszystko ciepłą wodą . Dość często trzeba wymieniać wodę bo strasznie brudna sie robi .Szczotką mi srasznie chlapie , wolę gąbkę .

yuupi 90 - to dobra technologia, korzysta z niej Maciek74, również inni

przed wilgocią najlepiej chroni dach - obszerny ;)

Technologia dobra dla sezonowanego i tartego. Co do dachu to racja choć u mnie bal radzi sobie i bez dachu jednak z innych względów niż wilgoć by się przydał na szczytach;-)

Jeśli obce pióra to nie mszenie , ja zastosowałem uszczelkę rozprężną soudala , jest więcej producentów i najlepiej jakbys dobrał szerokość uszczelki do szerokości między piórami. Wełnionka ( czyli taki materiał jak na mszenie była kładziona jedynie na zamkach ( węgłach ) Na zdjęciu przekrój ściany , uszczelka ścisnieta ale ta którą stosowałem rozprężała się do 2-3cm.

20160115_132302.jpg20160115_132302.jpg20160115_132302.jpg