Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jaki wystrój wnętrza planujecie w domu z bali ,meble itp ?

Według mnie najlepiej pasują stare meble.

Wgrzebałem stare meble po babci i brababci z piwnicy i strychu,odnowiłem i czekają na dom z bali :D :lol: :p

...a ja to się boję stare meble cągnąć do domku. Jesteś pewien, że nie ma w nich "żarłocznych żyjątek"??? :roll:

Jaki wystrój wnętrza planujecie w domu z bali ,meble itp ?

Według mnie najlepiej pasują stare meble.

Wgrzebałem stare meble po babci i brababci z piwnicy i strychu,odnowiłem i czekają na dom z bali :D :lol: :p

...a ja to się boję stare meble cągnąć do domku. Jesteś pewien, że nie ma w nich "żarłocznych żyjątek"??? :roll:

Robaki moga byz wszedzie! A stare meble jak najbardziej pasuja, bo nowe jakos nie bardzo. Ani sosnowe, ani zadne inne. I zazdroszcze dostepu do starych babcinych mebli, bo ja nie mam. JAk sobie przypomne mojej prababci kuchnie... A człowiek to kiedys wyrzucal. Ale byl glupi

Robaczków się nie boje,od 8 lat zajmuje sie konserwacją zabytków,teraz głównie ołtarze drewniane,kiedyś takze meble,więc robaczki mi niestraszne :D .

Odnowiłem sobie kredens kucheny,stół okrągły między wojenny ,komplet szafa z toaletką(art deko),nakastlik.Zrobiłem sobie mega dębowe łużko eklektyczne,dwie bibiloteczki eklektyczne,biórko,kupiłem i odnowiłem krzesła bitermajerowskie,henryk II coś tam itp.Także domek mam już prawie umeblowany.Żona jest zaniepokojona widzac reszte moich projektów na meble,nie chce chodzic w bamboszach jak po muzeum :D :lol: :D

Robaczków się nie boje,od 8 lat zajmuje sie konserwacją zabytków,teraz głównie ołtarze drewniane,kiedyś takze meble,więc robaczki mi niestraszne :D .

Odnowiłem sobie kredens kucheny,stół okrągły między wojenny ,komplet szafa z toaletką(art deko),nakastlik.Zrobiłem sobie mega dębowe łużko eklektyczne,dwie bibiloteczki eklektyczne,biórko,kupiłem i odnowiłem krzesła bitermajerowskie,henryk II coś tam itp.Także domek mam już prawie umeblowany.Żona jest zaniepokojona widzac reszte moich projektów na meble,nie chce chodzic w bamboszach jak po muzeum :D :lol: :D

No prosze - specjalista :wink: Pochwal sie tymi cudami - wrzuc fotki :wink:

Jak wytepiles zyjatka - co stosowales?

To gdyby zona czegos tam nie chciala i miala zamiar wrzucic to do kosza na smieci to ja chetnie wezme.Taki kredens kuchenny na przyklad. A gdybys przypadkiem mial cos fajnego na oku (u jakiejs starej baby na przyklad) to daj znac - natychmiast sie pojawie. Do odnowiena tez moga byc - niejedna politure sie kladlo

o właśnie, albo kuferek jakiś stary, niekoniecznie zdobiony góralskim wzorkiem

osobiście poszukuje beczek, z rynny woda będzie lecieć po łańcuchu i do beki lub cebrzyka, coby nie chlapało...

TAkie beczki sa do kupienia na targach. U nas w Krakowie na Kleparzu widzialam. Nie wiem ile kosztowala

o właśnie, albo kuferek jakiś stary, niekoniecznie zdobiony góralskim wzorkiem

osobiście poszukuje beczek, z rynny woda będzie lecieć po łańcuchu i do beki lub cebrzyka, coby nie chlapało...

Chyba sie Domoslaw wystraszyl takiego naglego ataku sepow. A pomysl z beka baaardzo fajny.

Wyslalabym ci zdjecia na maila ale mi podalas nie taki adres

http://www.allegro.pl/item140836316_debowa_beczka.html

http://www.allegro.pl/item141479729_stara_beczka_po_piwie.html

http://www.allegro.pl/item139715758_stara_debowa_beczka.html

http://www.allegro.pl/item141261328_stary_wiejski_kazubek_beczka.html

itd itd ....do wyboru do koloru

Warto przeglądac Allegro,czasami naprawde można kupic coś taniego fajnego ,ostatnio licytowałem krzesełko,gośc mnie przelicytował ale puzniej zrezygnował i kupiłem krzesło za 32 zł.

http://www.allegro.pl/item140836316_debowa_beczka.html

http://www.allegro.pl/item141479729_stara_beczka_po_piwie.html

http://www.allegro.pl/item139715758_stara_debowa_beczka.html

http://www.allegro.pl/item141261328_stary_wiejski_kazubek_beczka.html

itd itd ....do wyboru do koloru

Warto przeglądac Allegro,czasami naprawde można kupic coś taniego fajnego ,ostatnio licytowałem krzesełko,gośc mnie przelicytował ale puzniej zrezygnował i kupiłem krzesło za 32 zł.

My ci tu o tym, zebys sie podzielil, a ty nam adresy allegro ;-)

No prosze - specjalista :wink: Pochwal sie tymi cudami - wrzuc fotki :wink:

Jak wytepiles zyjatka - co stosowales?

Jestem oderwany od pługa,jeszcze nie umiem wklejac zdjęc :oops:

Do mebli może byc Antox,radze mebel rozebrac na elemęty pierwsze,zlaewac pęzlem(najlepiej byłoby wzucic do kąpieli)następnie szczelnie obwinąc folią i zostawic na tydzień.

Do ołtarzy stosuje klej polimerowy około 10% rozpuszczony w acetonie, impregnuje głównie lipe i sosne ,elemęty często sa mocno zjedzone .Rozcięczony klej głęboko impregnuje a po odparowaniu acetonu twardnieje wiąząc wyjedzone środki.Przy mocno zjedzonych elenentach najlepiej zostawic w kąpieli na kilka dni szczelnie przykrywając.

A dlaczego nie pasują meble sosnowe?

Ja właśnie takie mam zamiar kiedyś kupić a przy wejściu ładna malowana skrzynia łowicka, na której można usiąść....

Poza tym niebieskie dodatki np. zasłonki i białe koniakowskie firaneczki do okna w kuchni. Macie jakieś inne pomysły?

Tylko jeszcze nie wiem jakie kafelki do łazienki niebieskie czy turkusowe (jak morze).

Oj ale się rozmarzyłam.... :cry:

A dlaczego nie pasują meble sosnowe?

Ja właśnie takie mam zamiar kiedyś kupić a przy wejściu ładna malowana skrzynia łowicka, na której można usiąść....

Poza tym niebieskie dodatki np. zasłonki i białe koniakowskie firaneczki do okna w kuchni. Macie jakieś inne pomysły?

Tylko jeszcze nie wiem jakie kafelki do łazienki niebieskie czy turkusowe (jak morze).

Oj ale się rozmarzyłam.... :cry:

Wydaje mi sie, ze skoro wszystkie sciany sa z drewna, to ladowanie jescze drewnianych mebli tego samego koloru jest bez sensu. Zleja sie, a poza tym bedzie tego drewna troche za duzo. Dlatego np. ja mam sufity wykonczone normalnie regipsami i pomalowane na bialo - zajebiscie to wyglada. Co do firaneczek to sie zgadzam. Zaslonki w sypialni mam cioemnozielone - tez pasuja.

Ja palnuję tylko duży stół prostokątny do tego dwie ławy z oparciem i podkładkami kolorowymi na siedzenie a przy aneksie kuchennym bufet, który zasłoni bajzel i parę szafek na graty.

W sypialniach szafy na ubrania i materace do spania.

I tylko tyle -przynajmniej tak bym chciała.

Pozdrowionka. :D