Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 13,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Meble. Bardzo ważny temat. Myślę że każdy wie w jakim otoczeniu czuje

się najlepiej. Bardziej to sprawa gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje.

Zobaczcie jakie fajne mebelki robi ta firma.

http://gapimebel.com.pl/

Mebelki są odlotowe, i na pewno pasują do naszych pięknych drewnianych domów.

Osobiście myślimy o takich szafkach w kuchni. Na zdjęciach jest kuchnia.

Jej koszt to ok 5000 - 6000PLN., tak mi powiedzieli jak do nich zadzwoniłem.

Pozdrawiam

Zygmunt

Meble. Bardzo ważny temat. Myślę że każdy wie w jakim otoczeniu czuje

się najlepiej. Bardziej to sprawa gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje.

Zobaczcie jakie fajne mebelki robi ta firma.

http://gapimebel.com.pl/

Mebelki są odlotowe, i na pewno pasują do naszych pięknych drewnianych domów.

Osobiście myślimy o takich szafkach w kuchni. Na zdjęciach jest kuchnia.

Jej koszt to ok 5000 - 6000PLN., tak mi powiedzieli jak do nich zadzwoniłem.

Pozdrawiam

Zygmunt

fajne. aje jeden czy dwa takie mebelki. inaczej czylabym sie jak w skansenie

Sorki,ale te meble wyglądają jakby je robili ludzie specjalnej troski.MKKój ojciec jest manualnym beztalenciem ale zrobiłby lepsze.Kup deski w tartaku i zrobisz sobie kuchnie za 400zł

http://gapimebel.com.pl/images/18big.jpg ????????????????????

za 400 nie ma szans. dobre drewno, szliowanie, malowanie, zawiasy, uchwyty.poza tym nie kazdy potafi zrobic meble. a co z blatem?

Ale my nie chcemy kupować całego zestawu za 5000 czy 6000 PLN.

Myśleliśmy tylko o paru frontach, blat zrobi nam znajomy stolarz, słupki z cegły czerwonej. Taki jest plan, a póżniej się zobaczy.

A tak na marginesie te meble są naprawdę super, widzieliśmy na żywo

cały modelowy domek, raczej to nie wygląda na odpady, nie pamiętam jakie drewno, na pewno nie sosna.

Jak pisałem o gustach się nie dyskutuje. Nam się podobają.

Co nie znaczy że nie lubimy starych mebli, nawet bardziej,ale meblowanie przed nami.

A macie jakieś pomysły na łazienkę? Bo ty jeszcze wieksza czarna dziura.

Pozdrawiam

Zygmunt

Ale my nie chcemy kupować całego zestawu za 5000 czy 6000 PLN.

Myśleliśmy tylko o paru frontach, blat zrobi nam znajomy stolarz, słupki z cegły czerwonej. Taki jest plan, a póżniej się zobaczy.

A tak na marginesie te meble są naprawdę super, widzieliśmy na żywo

cały modelowy domek, raczej to nie wygląda na odpady, nie pamiętam jakie drewno, na pewno nie sosna.

Jak pisałem o gustach się nie dyskutuje. Nam się podobają.

Co nie znaczy że nie lubimy starych mebli, nawet bardziej,ale meblowanie przed nami.

A macie jakieś pomysły na łazienkę? Bo ty jeszcze wieksza czarna dziura.

Pozdrawiam

Ja sobie zrobilam z plytek w takie male kwadraciki (cholera nie wiem jak to opisac) i wyglada troche jak z innej bajki. Co do waszego pomyslu - to bardzo fajny. Ja tez intensywanie mysle nad meblami kuchennymi i nie wiem co zrobic. Na razi stanelo na tym, ze miedzy polkami beda cegly, Co do frontow to nie wiem. A mysle juz drugi miesiac. Na razie mam zbity prowizoryczny blat, w blacie wyciete miejsce na zlew i nna blacie chamska ceratke i jest fajnie!

Zygmunt

Zrób to sam ,deski bukowe(800zł m3)powtarzam to drewno to odpad czyli połowe ceny.

Wystarcza najbardziej prymitywne nazędzia:wyżynarka,wiertarka,kółko do szlifowania,papier ścierny,(lub "czołg"szlifierka taśmowa)wiertła,śróby,kołki,klej do drewna,bejca spirytusowa orzech,lakier do parkietu domalux Połysk.Bułka z masłem.

Mój pierwszy mebel jaki zrobiłem był bardziej profesjonalny,

chociaz komoda i biórko w orzechu mi sie podoba

Zrób to sam ,deski bukowe(800zł m3)powtarzam to drewno to odpad czyli połowe ceny.

Wystarcza najbardziej prymitywne nazędzia:wyżynarka,wiertarka,kółko do szlifowania,papier ścierny,(lub "czołg"szlifierka taśmowa)wiertła,śróby,kołki,klej do drewna,bejca spirytusowa orzech,lakier do parkietu domalux Połysk.Bułka z masłem.

Mój pierwszy mebel jaki zrobiłem był bardziej profesjonalny,

chociaz komoda i biórko w orzechu mi sie podoba

To moeze taka mala instrukcja tej bulki z maslem. Bo cos mi sie wydaje ze z samego drewna i wiertarki to raczej nie zrobie jakem sprytna baba

ŁADNE te meble nie powiem ale zrobić sama to bym nie zrobiła nie mówiąc o moim mężu. Coś tam się wymyśli.

Najważniejsza skrzynia malowana. :D

Wszędzie się za takimi oglądam.

Pozdrowionka.

Ja juz sie tak zastanawialam. Moze pochodzic po ludziach po wsi i popytac - Dzien dobry, czy moglaby zajrzec na pani strych?. A moze rozpuscic pogloske ze sie czegos takiego szuka. Ludzie moze doniosa kto cos takiego ma. Ludzie z reguly nie sa zli i pomoga

To moeze taka mala instrukcja tej bulki z maslem. Bo cos mi sie wydaje ze z samego drewna i wiertarki to raczej nie zrobie jakem sprytna baba

:D :D no fakt łatwiej mi coś zrobic, niż wytłumaczyc :D

Moje biblioteczki zrobiłem ze zwykłych desek podłogowych,

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ddfffbe96a82a562.html

więc blat możesz także zrobic z podłogówek, prawie 3cm,zainwestowac w trzy ściski metrowe :wink: ...no może żeczywiście niech to stolarz zrobi wyjdzie najtaniej.Musiałabyś kupic sobie całą nazędziownie,wydaje mi się to takie proste bo mam wszystko na miejscu.

Ja u siebie planuje zrobic blat z dębiny 5cm i z wpuszczonym marmurem do krojenia.Kuchnia będzie nawiązywała detalami do kredensu babcinego.W salonie planuje meble z drewna czereśniowego(ostatnio ściołem i zawiozłem 6 wozów czereśni do tartaku)na cały dom powinno starczyc :wink:

:D :D no fakt łatwiej mi coś zrobic, niż wytłumaczyc :D

Moje biblioteczki zrobiłem ze zwykłych desek podłogowych,

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/ddfffbe96a82a562.html

więc blat możesz także zrobic z podłogówek, prawie 3cm,zainwestowac w trzy ściski metrowe :wink: ...no może żeczywiście niech to stolarz zrobi wyjdzie najtaniej.Musiałabyś kupic sobie całą nazędziownie,wydaje mi się to takie proste bo mam wszystko na miejscu.

Ja u siebie planuje zrobic blat z dębiny 5cm i z wpuszczonym marmurem do krojenia.Kuchnia będzie nawiązywała detalami do kredensu babcinego.W salonie planuje meble z drewna czereśniowego(ostatnio ściołem i zawiozłem 6 wozów czereśni do tartaku)na cały dom powinno starczyc :wink:

A moze ty stolarz z zawodu jestes?

Proponuje ogłoszenie na słupie.W każdy wiejskim domu są jakieś stare meble wywalone na strych lub do piwnicy.CZasami ludzie mają takie meble że ho ho,a można je wytargac za flaszke .Takie mebelki często są tylko brudne i porysowane lub coś się odkleiło więc zastępuje się je "meblami" z płyty wiórowej.

My, ze wzgledu na maly metraz domu, bedziemy przy wystroju zwracac uwage przede wszystkim na strone praktyczna. Ikea nas nie przeraza, mozna tam czasami znalezc calkiem fajne rzeczy ;) Do tego planujemy dodac elemety nawiazujace do domu japonskiego. Moze stolik z umieszczonym w blacie przeszklonym pudelkiem, z piaskiem i kamykami w srodku... Moze papierowa lampka ozdobna... Moze jakis posazek Buddy w rogu... :lol: Na pewno jednak nie za duzo, zeby nie gryzlo sie z charakterem domu - w koncu w Japonii z bali sie nie buduje :)