Kobax 25.07.2018 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Cześć, Nie dawno w głowie zrodziła mi się myśl o tym, jak nasi rodacy spostrzegają rodzime produkty. Jak myślicie, lepiej kupować krajowy produkt, który czasem jest droższy od zagranicznej konkurencji lub kupować Polskie, które nie koniecznie jest najlepsze na rynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.07.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Najlepsze są polskie pomarańcze z sadów grójeckich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.07.2018 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Kupowanie czegoś, bo droższe, gorsze ale patriotyczne jest patriotyzmem. W przeciwieństwie do produkowania towaru, który nie jest lepszy i/lub tańszy. Dorzucę, że wykorzystywanie nutek patriotycznych do sprzedania gorszego i lub droższego towaru uważam za żenujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobax 25.07.2018 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Kaizen.. Z tego co obserwuję na rynku, to Polscy Producenci konkurują głównie jakością. Marki tworzące produkty z klasy premium mają się bardzo dobrze. Ceną nie ma co konkurować, ponieważ każdy Janusz biznesu i tak weźmie coś o 1 zł. taniej. Dlatego Polskie firmy trzymają jakość! Z tym droższym to o co właściwie ci chodzi? Polskie firmy mimo wszystko mają być tańsze i równie dobre? o to?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 25.07.2018 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 (edytowane) Z tym droższym to o co właściwie ci chodzi? Polskie firmy mimo wszystko mają być tańsze i równie dobre? o to?! Na tym polega konkurencja - lepszy i/lu tańszy towar. Nie sztuka wyprodukować cos droższego i gorszego. A czemu mimo wszystko? Dlatego Polskie firmy trzymają jakość! I to jest tani marketing grajacy na nutach patriotycznych. Polskie firmy, podobnie jak z każdego kraju, mają różne produkty. Edytowane 25 Lipca 2018 przez Kaizen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 25.07.2018 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2018 Cześć, Nie dawno w głowie zrodziła mi się myśl o tym, jak nasi rodacy spostrzegają rodzime produkty. Jak myślicie, lepiej kupować krajowy produkt, który czasem jest droższy od zagranicznej konkurencji lub kupować Polskie, które nie koniecznie jest najlepsze na rynku? Ciekawe rozważania. Tylko czemu o tym piszesz. Przecież powinieneś wiedzieć ( chyba że jesteś zbyt młody) że warto handlować towarem o niskiej jakości ale tańszym bo Polacy łykną każdy chłam byle tańszy był. Popatrz na Pająka, który zawsze kierował się tą zasadą i jak dobrze na tym wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 26.07.2018 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Jeżeli mam do wyboru dwa porównywalne cenowo i jakościowo produkty wybieram polski, a czasami nawet regionalny produkt. Nie ma w tym nic dziwnego, mądre narody tak robią od wieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 26.07.2018 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2018 Jak się tobie coś źle kojarzy to nic nie poradzę.Mi źle kojarzy się tytuł postu https://forum.muratordom.pl/showthread.php?114145-Elfir-stawia-klocka-dziennikAle jak ktoś lubi publicznie to czemu nie...Weź np. francuzów, 90% aut to ich rodzime. I powiedz im że kupują szmelc... zamiast japońca czy niemieckiego auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 29.07.2018 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2018 Zobacz czym jeżdżą policjanci w takich krajach jak Niemcy, Francja, Włochy , Hiszpania i większość administracji - jak to nie jest nacjonalizm gospodarczy to ja nie wiem co nim jest . Ps. 2 dni temu rząd Niemiec zapobiegł zakupowi przez firmy chińskie niemieckiej spółki energetycznej, ale im wolno. Wejście Chin do branży dystrybucji prądu w Niemczech zostało udaremnione zakupieniem przez państwowy bank KfW 20-procentowego udziału w spółce przesyłowej 50Hz - poinformowało w piątek niemieckie ministerstwo gospodarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts