marcin_5 19.08.2018 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Ma ktoś z was taką kombinację? Zastanawiam się, czy jest do wykonania estetyczne przyklejenie płytek ze spadkiem w kabinie półokrągłej z odpływem liniowym. Czy dać sobie z tym spokój i kupić brodzik półokrągły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.08.2018 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 może zastosowac mozaikę na podłodze? Albo zamiast odpływu liniowego, punktowy? tutaj liniowy z półokragłą kabiną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_5 19.08.2018 16:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2018 Dzięki za odpowiedź. Na wizualizacji to wszystko ładnie wygląda. Jednak bardziej od rodzaju odpływu chodzi mi, czy technicznie da się estetycznie od półokręgu uzyskać spadek na płytkach w kierunku odpływu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chalek 19.06.2019 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Witam. Również zastanawiam się nad podobnym rozwiązaniem. Czy osoby które zdecydowały się na takie rozwiązanie mógłby się podzielić zdjęciami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamgres 21.09.2019 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2019 Witam wszystkich.Niedługo podzielę sie swoim wykonaniem kabiny prysznicowej półokrągłej 80' z odpływem liniowym 60' w bardzo małej łazience z zastosowaniem płytek podłogowych 60x60 jestem juz na etapie fugowania i robię to wszystko pierwszy raz przy takiej konfiguracji, kilka dni temu sam jeszcze szukałem jakiegoś rozwiazania ale niestety nic nie znalazłem, wszędzie cięcia tzw. w kopertę, ostatecznie natrafiłem na tą stronę w to miejsce, niestety niczego tutaj nie znalazłem. proszę tylko o cierpliwość bo pracuję na wysokich obrotach i brak czasu, myślę że to kwestia kilku dni jak sie podzielę. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafiRuX 23.09.2019 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2019 Jeżeli już się decydujesz na rozwiązanie montażu kabiny z odpływem liniowym - to na twoim miejscu postawiłbym na dedykowane rozwiązania od firm, które swoje produktówki opieraja własnie na takich rozwiązaniach (czyli przede wszystkim marka Excellent, marka New Trendy, Schedpol). Poniżej wady i zalety poszczególnych rozwiązań "Odpływ liniowy, czy kabina z brodzikiem" dla osób niewtajemniczonych, mających jeszcze wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil612mk 18.10.2019 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2019 Witam Adamgres skończyłeś już ten odpływ liniowy? Też mnie to czeka pierwszy raz z kabiną półokrągła i nie wiem jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil612mk 26.10.2019 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2019 Witam wszystkich. Niedługo podzielę sie swoim wykonaniem kabiny prysznicowej półokrągłej 80' z odpływem liniowym 60' w bardzo małej łazience z zastosowaniem płytek podłogowych 60x60 jestem juz na etapie fugowania i robię to wszystko pierwszy raz przy takiej konfiguracji, kilka dni temu sam jeszcze szukałem jakiegoś rozwiazania ale niestety nic nie znalazłem, wszędzie cięcia tzw. w kopertę, ostatecznie natrafiłem na tą stronę w to miejsce, niestety niczego tutaj nie znalazłem. proszę tylko o cierpliwość bo pracuję na wysokich obrotach i brak czasu, myślę że to kwestia kilku dni jak sie podzielę. pozdrawiam. Witam dodasz te zdjecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamgres 25.12.2019 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Witam. Na wstępie przepraszam że tak długo czekaliście na zdjecia, totalny brak czasu, tak sie zapędziłem w wir pracy że zapomniałem. Łączenia płytek na cięciach musi być w płaszczyźnie tak aby można było na tym swobodnie postawić kabinę. Przed montażem koniecznie wszystko trzeba sprawdzić czy wszystko bedzie pasowało gdyż tutaj nie ma miejsca na błędy, jak to przy płytkach, wiąze sie to z ze skuwaniem.Fuga jakiej użyłem to epoksydowa, kabina, dolny stelaż zamontowany punktowo klejem mamut i ciągłą linią sylikonem o kolorze płytek, następnie wewnątrz i zewnątrz profila zostało wszystko uszczelnione sylikonem. Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adamgres 25.12.2019 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 (edytowane) cdn. Na estetykę odpływu nie zwracać uwagi bo tutaj jeszcze nie jest to ostateczne wykończenie, w odpływie zamontowana jest płytka z posadzki. Woda ładnie spływa do odpływu, łazienka jest w użytku już prawie trzy miesiące i klienci zadowoleni z jej uzytkowania gdyż kontaktowałem sie z nimi jak tam wszystko działa, jak sie użytkuje Edytowane 25 Grudnia 2019 przez Adamgres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.12.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2019 Wyobraźnia, arytmetyka, podstawy fizyki i potrafisz wszystko wykonać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 26.12.2019 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2019 Powodzenia z wymianą kabiny.... Ja robię prosty spadek do osadzonych już przeze mnie odpływów. Jedynie nie 1.5cm na metrze jak wykonali spadej wylewkarzy, a połowę mniejszy. Przy kabinie jest wystarczający. Kabina na pionach ma wystarczający zakres regulacji aby to pokonać. Moje pierwsze 3 łazienki. Mam nadzieję ze będzie działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 11.04.2020 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2020 (edytowane) Dla potomnych. Montaż półokrągłej kabiny na liniowym spadku jest możliwy. Najłatwiej kupić kabinę z rozwieralnymi drzwiami. Taka kabina nie może mieć połączenia na dole jak i u góry. Jedyny minus to możliwa różnica poziomu na styku drzwi przy uszczelce magnetycznej. Po prostu jedna część kabiny oparta przy odpływie jest niżej. U mnie w dwóch kabinach wyszła różnica ok 4mm. Trzecia dobrze wyregulowalem na uszczelce przyściennej i jest rowniutko. Na spadku może wystąpić szerszą przerwa pomiędzy podloga a szybą. Uzupełniamy silikonem. Edytowane 16 Stycznia 2021 przez pandzik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 13.04.2020 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2020 (edytowane) No Ameryki to ty nie odkryles. Kabina ma zawsze stać w poziomie i na płytkach które są ułożone w poziomie a zanizenie czy łączenie tych dwóch plaszczyzn ma wyjść pod szybą czy profilem szyby jeśli taki jest i tą różnicę poziomów która idzie z klina i okolicach odplywu jest najwieksza można wykończyć silikonem lub czoło płytki wykończyć listwa podczas układania części poziomej przed ulozeniem tej części zanizonej. Edytowane 13 Kwietnia 2020 przez romano78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nullo 16.01.2021 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 Witam Czy mógł bym poprosić o przesłanie zdjęć na maila [email protected]. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandzik 16.01.2021 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2021 No Ameryki to ty nie odkryles. Pierwszy raz w życiu kafelkowałem . Od razu 3 łazienki z płytkami na całym parterze. Jak na amatora jestem zadowolony z efektu. Dziele się tym z tymi, co także sami szukają rozwiązania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts