Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prąd z 2 piętra do piwnicy

Recommended Posts

Moi drodzy forumowicze potrzebuję rady.

Chcę z mieszkania na 2 piętrze podciągnąć przewód elektryczny do piwnicy na potrzeby małego majsterkowania i lodówki. Niestety nie byłoby rozsądne uszczenie przewodu po klatce ponieważ inni lokatorzy mogliby (prawdopodobnie zrobiliby to) się podpiąć gdyż sami już prądu nie mają

Edytowane przez Fiszurka

A... kanał wentylacyjny tam jaki nie idzie?

Kabel go nie zatka...

Nikt kabla nie widzi...

No... można powiedzieć, że to trochę połączenie muzyki z prostytucją (coś tu, kur.wa dziwnego i nie gra) ale może działać.

:lol:

Nooo...

A życie to życie i czasem trzeba coś co jest dziwne a konieczne.

Ale - nie polecam!

Najlepiej - pójść "na swoje" i kłaść tam kable tak, jak się lubi (trasa) byle ze sztuką (przepisy).

Adam M.

Edytowane przez adam_mk

W pierwszej kolejności zgoda zarządcy/administratora/właściciela budynku.

W drugiej kolejności ... elektryk i ustalenia z wyżej podanym.

Elpapiotr: gdybym chciał zatrudniać elektryka to bym tu nie pisał to raz. Zgodę zarządcy mam - to właśnie on podpowiedział mi o ścianie zewnętrznej (że w przypadku obecnych lokatorów to będzie bezpieczniejsze niż ciągnięcie po klatce schodowej). Pytałem o materiały które będą bezpieczne i będą służyć (ewentualnie ktoś być może znajdzie lepsze rozwiązanie) a nie o "dobre rady" weź fachowca.

To po kiego grzyba pytasz.

Zrobisz, jak umiesz, a że nie umiesz, to będzie ... kicha, proszę pana.

Kolejny Janusz, że o bohaterze nie wspomnę. Co do materiałów - sznurek też będzie dobry.

Życzę powodzenia.

Wrocław, lata 70'. laborka na elektronice. Dziewczątko miało zamknąc obwód elektryczny. Zamknęła - sznurkiem. Kolega z PWr opowiadał, to było w ich grupie.

To pomogłeś. Dziękuję. Wniosłeś tyle co nic. Zastanawiam się tylko po co w ogóle piszesz. Delikatnie mówiąc zaspamowałeś tylko wątek. Może ktoś będzie miał ten sam problem co ja to zmuszony będzie czytać Twój hejt. Zastanów się po co w ogóle jesteś na tym forum?
Nie wnolno pomagać komuś, komu wydaje się, że wie lepiej. Przedstaw szczegóły wykonawcze, zweryfikuję i napiszę swoje uwagi.