Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ustalenie warunków zabudowy

Recommended Posts

Witam jestem tutaj nowy z żona planujemy się wybudować na działce ok 15ar. za domem rodziny byłem w gminie po wniosek o ustalenie warunków zabudowy pomoże ktoś gdzie muszę udać się nastepnie:

wiem że potrzeba jakieś mapki ze starostwa i prad i woda ale nie wiem jak to sie nazywa?potrzebna pomoc?

Witam, poczekaj na warunki zabudowy tam będziesz miał informacje co będziesz mógł wybudować i do tego dobrać projekt. Ja otrzymasz warunki to będą potrzebne warunki przyłączenia gazu energi i wody. Do tych warunków będziesz musiał dostarczyć mapki w skali 1:500 najlepiej zasadnicze. Mapki wyciągniesz w starostwie albo gminie w wydziale geodezji.

W gminie powinien być informator co powinien zawierać wniosek, jakie są potrzebne załączniki.

A tak na szybko to:

- wypełniony wniosek: tu wpisujecie dane inwestorów, temat inwestycji, działki inwestycyjne, planowane parametry itd.

do wniosku załączniki:

- mapa ewidencyjna i syt-wys [lub zasadnicza] oryginał - czyli z czerwoną pieczęcią [ze starostwa, gminy]

- kopie powyższych map z zaznaczonym terenem inwestycji

- plan zagospodarowania

- szkic koncepcyjny planowanego budynku, może być odręczny, elewacji

- wstępne warunki / informacje techniczne od dysponentów sieci [czyli prąd, woda, kanalizacja, gaz jeśli planowany] tu musisz poskładać do odpowiednich instytucji wnioski, typu tauro, wnioski są dostępne na stronach internetowych