doniu2212 04.09.2018 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Witam jestem tutaj nowy z żona planujemy się wybudować na działce ok 15ar. za domem rodziny byłem w gminie po wniosek o ustalenie warunków zabudowy pomoże ktoś gdzie muszę udać się nastepnie:wiem że potrzeba jakieś mapki ze starostwa i prad i woda ale nie wiem jak to sie nazywa?potrzebna pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.09.2018 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 warunki zabudowy czy miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doniu2212 04.09.2018 15:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Warunki zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.09.2018 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 u mnie w gminie jest formularz, który trzeba wypełnić (co ma być budowane, jakiej mniej więcej wielkości, kształtu, jak rozwiązana kwestia mediów, itp.) i na tej podstawie wydawane są WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 04.09.2018 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2018 Plus mapa na trzykrotną (?) szerokość działki. Jak nie ma mapy zasadniczej (syt-wys) to może byc ewidencji gruntów, aby sięgała do sasiednich budynków. Takie widziałem dwukrotnie w byłym zaborze pruskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin.Koszalin 05.09.2018 04:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 Witam, poczekaj na warunki zabudowy tam będziesz miał informacje co będziesz mógł wybudować i do tego dobrać projekt. Ja otrzymasz warunki to będą potrzebne warunki przyłączenia gazu energi i wody. Do tych warunków będziesz musiał dostarczyć mapki w skali 1:500 najlepiej zasadnicze. Mapki wyciągniesz w starostwie albo gminie w wydziale geodezji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mai 05.09.2018 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2018 W gminie powinien być informator co powinien zawierać wniosek, jakie są potrzebne załączniki.A tak na szybko to:- wypełniony wniosek: tu wpisujecie dane inwestorów, temat inwestycji, działki inwestycyjne, planowane parametry itd.do wniosku załączniki:- mapa ewidencyjna i syt-wys [lub zasadnicza] oryginał - czyli z czerwoną pieczęcią [ze starostwa, gminy]- kopie powyższych map z zaznaczonym terenem inwestycji- plan zagospodarowania- szkic koncepcyjny planowanego budynku, może być odręczny, elewacji- wstępne warunki / informacje techniczne od dysponentów sieci [czyli prąd, woda, kanalizacja, gaz jeśli planowany] tu musisz poskładać do odpowiednich instytucji wnioski, typu tauro, wnioski są dostępne na stronach internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts