Gwiazdoor 10.09.2018 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Witam,Chciałbym sprawdzić jaki mam przekrój kabla, który idzie mi do tablicy w domu, bo nie wiem jaki elektryk zastosował.Z tego co widzę w tablicy jest to miedziany kabel 4 żyłowy. Zmierzyłem średnicę jednego z nich bez osłony gumowej i wychodzi mi pomiar około 3,50mm.Czyli liczę: 1,75 x 1,75 x 3,14 = 9,62mm2 czyli mogę przyjąć, że mam kabel 4x10mm2 ? Dobrze to liczę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.09.2018 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Witam, Chciałbym sprawdzić jaki mam przekrój kabla, który idzie mi do tablicy w domu, bo nie wiem jaki elektryk zastosował. Z tego co widzę w tablicy jest to miedziany kabel 4 żyłowy. Zmierzyłem średnicę jednego z nich bez osłony gumowej i wychodzi mi pomiar około 3,50mm. Czyli liczę: 1,75 x 1,75 x 3,14 = 9,62mm2 czyli mogę przyjąć, że mam kabel 4x10mm2 ? Dobrze to liczę ? Nie wiem skąd te wątpliwości przecież to matematyka poziomu szkoły podstawowej;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 10.09.2018 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Jak się człowiek naczyta bzdur na elektrodzie to już sam głupieje i nie wie jaki wzór jest odpowiedni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K-DOM_Instalacje 10.09.2018 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Zadaj to pytanie na elektrodzie i dowiesz się, że nie możesz sam policzyć przekroju takiego kabla. Może to zrobić tylko osoba z odpowiednimi kwalifikacjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 10.09.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Zadaj to pytanie na elektrodzie i dowiesz się, że nie możesz sam policzyć przekroju takiego kabla. Może to zrobić tylko osoba z odpowiednimi kwalifikacjami. Policzyć przekrój czegokolwiek znając średnice można z uprawnieniami ukończenia szkoły podstawowej;-) Co wcale nie znaczy że dobierzesz odpowiedni przekrój do obciążenia i konkretnych warunków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 10.09.2018 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Piszcie tak śmiertelnie poważnie a chłop uwierzy. Chociaż niebawem może wynik 2+2 =4 będzie wymagał imprimatur... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 10.09.2018 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2018 Zadaj to pytanie na elektrodzie i dowiesz się, że nie możesz sam policzyć przekroju takiego kabla. Może to zrobić tylko osoba z odpowiednimi kwalifikacjami. Bzdury waść prawisz, i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts