aLien01 06.08.2009 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 czy możecie polecić jakieś szczecińskie hurtownie elektryczne. Muszę już kupić cały osprzęt, a castorama ma raczej wysokie ceny Właśnie złożyłem do wyceny osprzęt Berkera i różne dodatki w hurtowniach na Heyki 3- Solar i na Świerczewskiej 54 El-styk. Czekam na wycenę. Ktoś kupował Berkera? Gdzie? Jak będziesz miał wycenę to podziel się nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amela9 06.08.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 ma pytanie nie mamy jeszcze pradu na dzialce a chcemy zrobic tynki maszynowe -czy wystarczy agregat czy potrzebna jest do tego siła ???? Przy agregacie tynkarskim nie ma agregatu prądotwórczego,zwykle jeśli brak jest prądu tynkarze wypożyczają agregat-musi mieć on dużą moc,a kosztami dzielą się z inwestorem,tak przynajmniej było w moim przypadku, a tynkarza mniałam z listy polecanych (p.Bogdan Stańczyk) Proszę o podpowiedż ile teraz zapłacę za wylanie posadzek, interesuje mnie cena z materiałem (styro,piach, cement-nie wiem co jeszcze), lub bez materiału, z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telkom2 06.08.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 czy możecie polecić jakieś szczecińskie hurtownie elektryczne. Muszę już kupić cały osprzęt, a castorama ma raczej wysokie ceny Cześć ja kupowałem wszystko w ELPRIMIE na gdańskiej z cen byłem zadowolony pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomcat79 06.08.2009 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 "Mityczna" lista dobra i zła istnieje. Opiekuje, a na pewno opiekował się nie jaki "MATAM" Wystarczy poprosić Pozdrawiam. W kwestii górali, nie chcę generalizować, ale poznałem i dobrych i beznadziejnych. Wypaśli się przez lata poza domem i zapomnieli jak to jest, jak nie ma co jeść... Na szczęście są jeszcze Ci co pamiętają... A wiec czy mogłby mi przeslac ta liste wykonawcow na maila? [email protected] niestety nie wiem jak sie skontaktowac z "matam".nie podajal swojego maila w info o sobie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorotka.20 06.08.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Pilnie poszukiwany ktos do zaprojektowania łazienek, oczywiście nie drogi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArKaMa 06.08.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 "Mityczna" lista dobra i zła istnieje. Opiekuje, a na pewno opiekował się nie jaki "MATAM" Wystarczy poprosić Pozdrawiam. A wiec czy mogłby mi przeslac ta liste wykonawcow na maila? [email protected] niestety nie wiem jak sie skontaktowac z "matam".nie podajal swojego maila w info o sobie. Pozdrawiam Lista wykonawców z okolic Szczecina pisz na [email protected] koniecznie w treści podaj swój nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 06.08.2009 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Czy ktoś zforumowiczów ma zamontowany kominek z płaszczem wodnym firmy Byrski?proszę o podzielenie się opiniami na temat tego kominka( kto Wam montował kominek?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 06.08.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Proszę o podpowiedż ile teraz zapłacę za wylanie posadzek, interesuje mnie cena z materiałem (styro,piach, cement-nie wiem co jeszcze), lub bez materiału, z góry dziękuję.umówiłem się na cenę 38 zł za m.kw z materialem iwg mojego rozeznania jest to dobra cena. ( w skaład wchodzi steropian, listwy dyletacyjne, siatka-zbrojenie, materiał na posazkę i robocizna )- wykonawca z listy wykonawców polecanych na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek73 06.08.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 oczywiście była to odpowiedz dla AMELA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agata39 06.08.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam wszystkich !Mam pytanko...ile teraz sobie życzą za zrobienie ogrodzenia(zrobienie murku+siatka),zrobienie tarasu i schodów wejściowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 06.08.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam szanowną "brać inwestorską" Poszukuję ekipy do kompleksowego (robocizna i materiały) wykonania odprowadzenia wody z rur spustowych do studni chłonnej. Póki co dwie przegadane ekipy przyprawiły mnie o zawrót głowy cenami - chyba, że uśrednione 60 zł za mb wykopania dołów, ułożenia i połączenia rur, zakopania dołów liczone z materiałem plus 2-3 tys za studnię jest normalną ceną Może ktoś z forumowiczów poleci mi jakąś kolejną ekipę do przetestowania. I jeszcze pytanie o ceny materiałów dla porównania. Póki co znalazłam kręgi betonowe 1200x50 mm w Realbudzie za ok. 207 zł netto i wpusty rynnowe Marleya za 43 zł brutto. Z góry dziękuje potencjalnym podpowiadaczom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 06.08.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam wszystkich ! Mam pytanko...ile teraz sobie życzą za zrobienie ogrodzenia(zrobienie murku+siatka),zrobienie tarasu i schodów wejściowych? O właśnie! - podpinam się pod pytanko "agaty39", tylko z rozdzieleniem na osobne tematy osobno; 1. ogrodzenie jw. 2. schody wejściowe bez wykończenia np. płytkami 3. taras tez bez wykończenia + oczywiście polecane ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_aneta 07.08.2009 02:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 witam czy ktos zna i moglby polecic oraz dac namiar na fachowca od ulozenia kamienia na tarasie ? poprosze na PW z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.08.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam szanowną "brać inwestorską" Poszukuję ekipy do kompleksowego (robocizna i materiały) wykonania odprowadzenia wody z rur spustowych do studni chłonnej. Póki co dwie przegadane ekipy przyprawiły mnie o zawrót głowy cenami - chyba, że uśrednione 60 zł za mb wykopania dołów, ułożenia i połączenia rur, zakopania dołów liczone z materiałem plus 2-3 tys za studnię jest normalną ceną Może ktoś z forumowiczów poleci mi jakąś kolejną ekipę do przetestowania. I jeszcze pytanie o ceny materiałów dla porównania. Póki co znalazłam kręgi betonowe 1200x50 mm w Realbudzie za ok. 207 zł netto i wpusty rynnowe Marleya za 43 zł brutto. Z góry dziękuje potencjalnym podpowiadaczom ja kupiłem tu: Kupowałem betonowe kręgi z SPS Eugeniusz Pieczyński tel. 601 414 762 na Gdańskiej. Taki starszy pan, robi różne elementy betonowe. Były dosyć tanie 1200x500 to 120 pln, ale niestety gorszej jakości - szczelność i wykonanie mogłoby być lepsze. Kupiłem 16 sztuk plus dna i pokrywy do wykonania zbiorników na deszczówkę, musiałem uszczelnić je specjalną zaprawą-doszedł koszt jakieś 300pln. Po uszczelnieniu jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 07.08.2009 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 "Mityczna" lista dobra i zła istnieje. Opiekuje, a na pewno opiekował się nie jaki "MATAM" Wystarczy poprosić Pozdrawiam. W kwestii górali, nie chcę generalizować, ale poznałem i dobrych i beznadziejnych. Wypaśli się przez lata poza domem i zapomnieli jak to jest, jak nie ma co jeść... Na szczęście są jeszcze Ci co pamiętają... A wiec czy mogłby mi przeslac ta liste wykonawcow na maila? [email protected] niestety nie wiem jak sie skontaktowac z "matam".nie podajal swojego maila w info o sobie. Pozdrawiam W każdym poście na dole jest żółty punkt aktywny w formie prostokąta z literami PW - Prywatna Wiadomość. Po kliknięciu na niego otwiera się panel Wiadomości Prywatnych. Tam można wysłać mejla do osoby, która napisała danego posta. UWAGA! Musi być wpisany temat wiadomości - w przeciwnym wypadku nie zostanie wysłana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 07.08.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam szanowną "brać inwestorską" Poszukuję ekipy do kompleksowego (robocizna i materiały) wykonania odprowadzenia wody z rur spustowych do studni chłonnej. Póki co dwie przegadane ekipy przyprawiły mnie o zawrót głowy cenami - chyba, że uśrednione 60 zł za mb wykopania dołów, ułożenia i połączenia rur, zakopania dołów liczone z materiałem plus 2-3 tys za studnię jest normalną ceną Może ktoś z forumowiczów poleci mi jakąś kolejną ekipę do przetestowania. I jeszcze pytanie o ceny materiałów dla porównania. Póki co znalazłam kręgi betonowe 1200x50 mm w Realbudzie za ok. 207 zł netto i wpusty rynnowe Marleya za 43 zł brutto. Z góry dziękuje potencjalnym podpowiadaczom Cześć sami kopaliśmy rowy od rynien do studni. Mojej koleżance oferowano 60 zł za mb wykopania rowów (ale to chyba z materiałem). Zamawialiśmy tylko samo wykopanie studni i jej osadzenie wraz z jakimś systemem rozsączającym. Robił nam pan Tomasz Ziemak z A-Z Garnder. Aha i cena za studnię (studnia, praca koparki itp) ponad 2 tysiace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 07.08.2009 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Witam Czy możecie napisać po ile były dostępne bloczki fundamentowe i porotherm w bumie budowlanym w 2007. Właśnie siedzę z kumplem rozmawiamy o budowaniu o cenach materiałów i chcemy porównać ceny teraźniejsze z tymi w czasie kiedy trzeba było czekać na materiał 3 tygodnie i dłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
altager 07.08.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Cześć sami kopaliśmy rowy od rynien do studni. Mojej koleżance oferowano 60 zł za mb wykopania rowów (ale to chyba z materiałem). Zamawialiśmy tylko samo wykopanie studni i jej osadzenie wraz z jakimś systemem rozsączającym. Robił nam pan Tomasz Ziemak z A-Z Garnder. Aha i cena za studnię (studnia, praca koparki itp) ponad 2 tysiace. Wygląda na to, że takie ceny to norma . Wg. mnie są mocno przesadzone jak na prostotę całego systemu. Gdybym tylko miała czas i siłę kopać w glinach.... - ale mam jeszcze trochę czasu, z nadzieją na rozsądną cenę będę szukać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 07.08.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2009 Zamawialiśmy tylko samo wykopanie studni i jej osadzenie wraz z jakimś systemem rozsączającym. Robił nam pan Tomasz Ziemak z A-Z Garnder. Aha i cena za studnię (studnia, praca koparki itp) ponad 2 tysiace. Jakos wyiczaliscie potrzebna objetosc czy "na oko" ? Jak zrobiliscie system rozsaczajacy ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 08.08.2009 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2009 czy możecie polecić jakieś szczecińskie hurtownie elektryczne. Muszę już kupić cały osprzęt, a castorama ma raczej wysokie ceny Właśnie złożyłem do wyceny osprzęt Berkera i różne dodatki w hurtowniach na Heyki 3- Solar i na Świerczewskiej 54 El-styk. Czekam na wycenę. Ktoś kupował Berkera? Gdzie? Ja kupowałam Berker kwadrat w TWN (Hurtownia materiałów elektrycznych 71-004 Szczecin, Cukrowa 10i) z 15% rabatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts