Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Ktos pamieta jeszcze co trzeba zrobic aby otrzymac pozwolenie na wlaczenie do sieci wodociagowej ?

Mam warunki + pozwolenie na budowe.

Podobno z tymi dwoma rzeczami musze gdzies pojechac (gdzie ? podlaczam w Dobrej) i od reki wydadza mi pozwolenie na podlaczenie do wodociagow ?

Fantom

Witam,

u nich ciągle się coś zmienia a i każda sprawa jest trochę inna...

Najlepiej zapytaj u źródła: tel. do p. Stanisława Szyłki-510 225 802 kierownika (chyba eksploatacji) oraz do p. Grzegorza Mikuta-503 196 173 który zajmuje się odbiorami i umowami.Obaj z Wodociągów Zachodniopomorskich w Goleniowie które są dostawcą wody w Dobrej. :roll: Powodzenia!!!

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 68,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• Teska

8062

• Didi

3934

• bodekku

3712

• bryta

3364

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Ktos pamieta jeszcze co trzeba zrobic aby otrzymac pozwolenie na wlaczenie do sieci wodociagowej ?

Mam warunki + pozwolenie na budowe.

Podobno z tymi dwoma rzeczami musze gdzies pojechac (gdzie ? podlaczam w Dobrej) i od reki wydadza mi pozwolenie na podlaczenie do wodociagow ?

Fantom

Cześć

Trzeba pojechać do Goleniowa, wypełniasz wniosek i musisz zostawić warunki przyłącza i ksero pozwolenia na budowę.

W ciągu tygodnia, max 2 tygodni dostajesz zgodę i możesz działać z przyłączem wody.

Witam

Na dniach kupuje projekt domu i tu mam pytanie do was ile średnio trwa adaptacja projektu (włącznie z pozwoleniem na budowę) przez naszych szczecińskich architektów.

Czy możecie napisać też co na ogół wchodzi w skład usługi adaptacji projektu przez architekta?

No ja robilem w 2,5 miesiaca. W tym bylo wszystko. A w sklad takiej pelnej adaptacji wchodzi pelno rzeczy - tak na oko lista z 20-30 papierkow.

Fantom

gosia@

to może jeszcze powałkuj prawobrzeże? Na przykład Załom? Sprzedaja tu działki ostanio wychodzi chyba po około 165 zł i masz całe prawobrzeże w zasięgu; szkoły są w Dąbiu, na Słonecznym, w Kliniskach, Goleniowie, Zdrojach, Podjuchach. Poranny szczyt jest jak wszędzie i korkuje się w okolicach Dąbia, ale daje sie objechać i nie musisz pchać sie do centrum. Każdy chwali swoje ;)...

.

Delf, moja mama mieszka na Pomorzanach. Zależy mi na dobrym dojezdzie do niej, bo bedzie pomagała przy dzieciach. W poszukiwaniach dlatego biore pod uwage Lewobrzeże :p

Witam

Na dniach kupuje projekt domu i tu mam pytanie do was ile średnio trwa adaptacja projektu (włącznie z pozwoleniem na budowę) przez naszych szczecińskich architektów.

Czy możecie napisać też co na ogół wchodzi w skład usługi adaptacji projektu przez architekta?

No ja robilem w 2,5 miesiaca. W tym bylo wszystko. A w sklad takiej pelnej adaptacji wchodzi pelno rzeczy - tak na oko lista z 20-30 papierkow.

Fantom

Wow niezle tempo, ja na papiery z energetyki czekalem ponad 3 miechy :(.

Witam

Witam,

1,5 roku :evil: Kupiliśmy projekt, daliśmy do adaptacji i...aby uzyskać PnB musieliśmy wpierw założyć komitet i uzbroić teren...Ale udało się :D

A zakres usługi to już zależy od umowy z architektem, dla nas najlepszym rozwiązaniem było: wszystko architekt (adaptacja,zmiany,papierologia,aż do otrzymania PnB). Oprócz geodety z którym mieliśmy osobną umowę.

Pozdrawiam

Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie?

Mam projekt indywidualny i................... NIGDY WIĘCEJ.

to znaczy,z e trafiłeś na złego architekta :wink: Ja mam indywidualny i nie wyobrazam sobie nawet innej opcji. Indywidualny projekt jest szyty na miare. Masz dokładnie to, co potrzebujesz. Nie za duzo i nie za mało

Zna ktos dobrego architekta od projektu indywidualnego?architektura raczej nowoczesna. A jak kształtuja sie ceny projektów indywidualnych w Szzcecinie?

to znaczy,z e trafiłeś na złego architekta :wink: Ja mam indywidualny i nie wyobrazam sobie nawet innej opcji. Indywidualny projekt jest szyty na miare. Masz dokładnie to, co potrzebujesz. Nie za duzo i nie za mało

Niestety tak, buduję pierwszy dom. Następnym razem będę mądrzejsza :)

Z ciekawosci:

1) Ile taki projekt kosztowal ?

2) Czy naprawde podczas budowy nie wyszly roznego typu luki/bledy ? Ze cos gdzies nie pasuje lub cos jest bez sensu ?

Fantom

Z ciekawosci:

1) Ile taki projekt kosztowal ?

2) Czy naprawde podczas budowy nie wyszly roznego typu luki/bledy ? Ze cos gdzies nie pasuje lub cos jest bez sensu ?

Fantom

Projekt w 3 miescie kosztuje w zaleznosci od wielkosci domu i papierologii. Przykąłdowo dom 200m2 z zagospodarowaniem terenu, załatwieniem pozwolenia na budowe, zestawieniami materiałow itd, to koszt od 8000-15000 w zaleznosci od słąwy architekta :wink:

Ja mialam koncepcje, tj wiedziałam ile pomieszczen i jakiej wielkosci chce. Dzisiaj po prawie 3 latach. Zmieniałabym tylka jedna rzecz!Dobudowałabym piwnice. Dałam sobie zrobic wode z mózgu, jaka to piwnica niefunkcjonalna, a teraz juz pisałam

Nie ma gdzie trzymac mebli tarasowych

starych numerów gazet;-)

nalewek

jabłek, przetworów

kwiatow, cebulek które nie zimuja

kosiarki, opon, nart, sanek, rowerów

Garaz okazał się za mały, bo wszystko w nim upycham

przyrzadów do oprysku roślin, nawozów, grabi, motyk i całej reszty ogrodowej

Mieszka nam się wygodnie, mam tyle metrów ile chciałam, mam taki taras jaki chciałam. Mam wanne w sypialni :lol: :wink: tak jak chciałam. Nigdy nie zdecydowąłabym się na projekt gotowy po swoich doswiadczeniach z indywidualnym

Niestety jest jedno ale, znalezc dobrego architekta, to jak wyprawa po złote runo :evil: Przerobiłam 5, zanim zrobił mi projekt kolega ze Szczecina :wink: w ciagu 1 miesiaca. W trakcie budowy nie wyszły zadne błedy, jedyna rzecz jaka zmieniałam wspólnie z archi to wysokosc scianki kolankowej, po prostu ja podniosłam.

Niestety tak, buduję pierwszy dom. Następnym razem będę mądrzejsza :)

Ichnes, przy 2 to juz luz, a 3 to pewnie sie sam buduje :wink: