Aniutka i Roofi 21.10.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Znalazłem w końcu architekta który będzie robił mi adaptacje koszt 4700zł (plus 500zł wtórnik) za całość do pozwolenia na budowę. Myślałem, że jest to atrakcyjna cena bo jak rozmawiałem z innymi to krzyczeli 6000zł - 7000zł. Po napisaniu posta na forum mego projektu to wszyscy chwycili się się za głowę, że drogo. I tu pytanie do was czy w Szczecinie rzeczywiście są chore ceny. Koleś mieszka w Gryfinie i płacił 1,5 roku temu za adaptacje 5000zł. Ile wy płaciliście ? my płaciliśmy 5000 netto... ceny w Szczecinie rzeczywiście są wysokie. Ceny z przed 1,5 czy 2 lat są podobne, ale wydaje mi się, że w tej dziedzinie idą w górę mimo (podobno) spadku cen mat. budowlanych-korzystają na wyżu w budownictwie jednorodzinnym. Bimar jest drogi i nieuprzejmy.. brrrr Z Realbudu braliśmy większość mat. budowlanych-ceny jak najbardziej ok! A nam już robią dach! Więźba będzie w trzy dni! (muszą gonić terminy ) pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inches 21.10.2008 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 A nam już robią dach! Więźba będzie w trzy dni! (muszą gonić terminy ) pozdrawiam A. Gdzie zamawialiście więźbe??? Zrobiłam kilka wycen i najtaniej udało mi się znaleść po 750 za m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.10.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Znalazłem w końcu architekta który będzie robił mi adaptacje koszt 4700zł (plus 500zł wtórnik) za całość do pozwolenia na budowę. Myślałem, że jest to atrakcyjna cena bo jak rozmawiałem z innymi to krzyczeli 6000zł - 7000zł. Po napisaniu posta na forum mego projektu to wszyscy chwycili się się za głowę, że drogo. I tu pytanie do was czy w Szczecinie rzeczywiście są chore ceny. Koleś mieszka w Gryfinie i płacił 1,5 roku temu za adaptacje 5000zł. Ile wy płaciliście ? my płaciliśmy 5000 netto... ceny w Szczecinie rzeczywiście są wysokie. Ceny z przed 1,5 czy 2 lat są podobne, ale wydaje mi się, że w tej dziedzinie idą w górę mimo (podobno) spadku cen mat. budowlanych-korzystają na wyżu w budownictwie jednorodzinnym. pozdrawiam A. My placilismy 6,5 tys brutto (bo bez VATu) w tym zakup projektu do adaptacji. Czyli architekt wzial 5 tys na reke. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 21.10.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Znalazłem w końcu architekta który będzie robił mi adaptacje koszt 4700zł (plus 500zł wtórnik) za całość do pozwolenia na budowę. Myślałem, że jest to atrakcyjna cena bo jak rozmawiałem z innymi to krzyczeli 6000zł - 7000zł. Po napisaniu posta na forum mego projektu to wszyscy chwycili się się za głowę, że drogo. I tu pytanie do was czy w Szczecinie rzeczywiście są chore ceny. Koleś mieszka w Gryfinie i płacił 1,5 roku temu za adaptacje 5000zł. Ile wy płaciliście ? my płaciliśmy 5000 netto... ceny w Szczecinie rzeczywiście są wysokie. Ceny z przed 1,5 czy 2 lat są podobne, ale wydaje mi się, że w tej dziedzinie idą w górę mimo (podobno) spadku cen mat. budowlanych-korzystają na wyżu w budownictwie jednorodzinnym. pozdrawiam A. My placilismy 6,5 tys brutto (bo bez VATu) w tym zakup projektu do adaptacji. Czyli architekt wzial 5 tys na reke. Fantom Witam, ja za indywidualny projekt płaciłem w zeszłym roku 9 tyś netto, ale podobno przepłaciłem bo sąsiad mówi że za większy dom (250 m.kw) zapłacił 7 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 21.10.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 witam mam pytanie - potrzebujemy ziemię do wyrównania działki na mierzynie (chcemy ogrodzić dom przed zimą) - nie chciałbym sypać sobie na działkę samej gliny a na równanie czarnoziemem raczej nas nie stać skąd wziąc ziemię??? Witam. No cóż, ja szukałem pół roku i w końcu kupiłem czarnoziem z okolic Dobrej.... Tanio nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
q-bis 21.10.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Znalazłem w końcu architekta który będzie robił mi adaptacje koszt 4700zł (plus 500zł wtórnik) za całość do pozwolenia na budowę. Myślałem, że jest to atrakcyjna cena bo jak rozmawiałem z innymi to krzyczeli 6000zł - 7000zł. Po napisaniu posta na forum mego projektu to wszyscy chwycili się się za głowę, że drogo. I tu pytanie do was czy w Szczecinie rzeczywiście są chore ceny. Koleś mieszka w Gryfinie i płacił 1,5 roku temu za adaptacje 5000zł. Ile wy płaciliście ? Witam, my płaciliśmy 4000 pln za adaptację z czego 2500 wziął architekt a 1500 branżyści. Ceny z 2006. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek i ania 21.10.2008 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 witam mam pytanie - potrzebujemy ziemię do wyrównania działki na mierzynie (chcemy ogrodzić dom przed zimą) - nie chciałbym sypać sobie na działkę samej gliny a na równanie czarnoziemem raczej nas nie stać skąd wziąc ziemię??? Witam. No cóż, ja szukałem pół roku i w końcu kupiłem czarnoziem z okolic Dobrej.... Tanio nie było Ja tez szukam, na razie zorganizowałem sobie jedną wywrotkę za flaszkę, bo facet obok humus wywoził, dzisiaj dzwoniłem do firmy kml to za taką wywrotkę 20 ton czarnoziemu 800 zł trzeba dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 21.10.2008 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Znalazłem w końcu architekta który będzie robił mi adaptacje koszt 4700zł (plus 500zł wtórnik) za całość do pozwolenia na budowę. Myślałem, że jest to atrakcyjna cena bo jak rozmawiałem z innymi to krzyczeli 6000zł - 7000zł. Po napisaniu posta na forum mego projektu to wszyscy chwycili się się za głowę, że drogo. I tu pytanie do was czy w Szczecinie rzeczywiście są chore ceny. Koleś mieszka w Gryfinie i płacił 1,5 roku temu za adaptacje 5000zł. Ile wy płaciliście ? my płaciliśmy 5000 netto... ceny w Szczecinie rzeczywiście są wysokie. Ceny z przed 1,5 czy 2 lat są podobne, ale wydaje mi się, że w tej dziedzinie idą w górę mimo (podobno) spadku cen mat. budowlanych-korzystają na wyżu w budownictwie jednorodzinnym. Bimar jest drogi i nieuprzejmy.. brrrr Z Realbudu braliśmy większość mat. budowlanych-ceny jak najbardziej ok! A nam już robią dach! Więźba będzie w trzy dni! (muszą gonić terminy ) pozdrawiam A. Jeśli chodzi o bimar, to dali nam najlepszą cenę na porotherm. Super, że w końcu zaczęli Wam robić dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emwu 21.10.2008 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Chetnie przyjme ziemie. Moja dzialka ma 2000m2 i musze ja podniesc o okolo metr - fantastycznie Jesli ktos wiec chce sie pozbyc ziemi z wykopow zapraszam do mnie (byle nie sama gline - bo juz i tak mam mokro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 21.10.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 my też czekamy na wycenę, jak tylko dostaniemy to napiszę Tobie A kiedy wyslaliscie zapytanie ? Ja dzisiaj dostalem z realbudu - nieclae 9,5 tys - mam gdzies 140 m2 sufitu Fantom Dzisiaj dostaliśmy kalkulację z Bimaru 450 sztuk pustakow stropowych 5,7 m - 10 sztuk 3m - 8 sztuk 3,6m - 13 sztuk wycenili na 6.038 zł w poniedziałek kontaktuję się z Realbudem No ja w piatek zamowilem w Realbudzie - dali mi najlepsza cene z 4 firm ktore pytalem Fantom Bierzemy z Realbuda. Zamówiliśmy, jutro jadę wpłacić kaskę. Szkoda tylko że czas oczekiwania to tydzień Zamawailem w piatek - dostalem juz info ze przyjada w czwaret rano - wiec 6 dni - bywalo gorzej - a cena najlepsza. Fantom Dzwonili i strop ma byc w czwartek, chyba przyjedzie razem z Twoim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 21.10.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witajcie Ja trochę z innej beczki. Znalazłem nie dawno namiary, na bardzo ciekawy temat związany wykończeniem m/in elewacji... Bardzo żałuję,że dla mnie już za późno... Więc może komuś się przyda, kto ma to jeszcze przed sobą. Nie korzystałem z usług tej firmy i nie mam z tego tytułu żadnych korzyści.... http://www.novabrik.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 21.10.2008 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 Witam Czy ktoś z was zakładał u siebie POŚ biologiczną bez drenażową. Czy jest jakaś firma w Szczecinie lub okolicach która specjalizuje się właśnie w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.10.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 hej wszystkim- u nas jutro ma wejsc pan spychowy ziemie która lezy prawie 3 lata rozplantuje gdzie musze podniesc teren ale prawdopodobnie z pozostałej czesci bedzie sciagał humus i bede musiała sie go pozbyc-kiedys ktos brał ode mnie do zasypywania rowów-jakby co to dam jutro znac czy cos z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotriwa 21.10.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 hej wszystkim- u nas jutro ma wejsc pan spychowy ziemie która lezy prawie 3 lata rozplantuje gdzie musze podniesc teren ale prawdopodobnie z pozostałej czesci bedzie sciagał humus i bede musiała sie go pozbyc-kiedys ktos brał ode mnie do zasypywania rowów-jakby co to dam jutro znac czy cos z tego wyjdzie Humus można złożyć na kupę, za parę dni potraktować randapem i też go można wykorzystać w ogrodzie, do podsypki itd... U mnie wszystko zniknęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miraśka 21.10.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2008 dzięki za podpowiedz-zobaczymy ile tego bedzie bo troszke mi nie odpowiada wizja nastepnej skarpy na działce w koncu w przyszłym roku trzeba za ogród sie zabierać-chociaz czarno to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 22.10.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witam Czy możecie mi napisać ile płaciliście za podbitkę (materiał + robocizna)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.10.2008 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 A nam już robią dach! Więźba będzie w trzy dni! (muszą gonić terminy ) pozdrawiam A. Gdzie zamawialiście więźbe??? Zrobiłam kilka wycen i najtaniej udało mi się znaleść po 750 za m3 ...drewno mamy swoje...tartak nam pociął i już, ale firma, która nam robi dach działa kompleksowo i ma odpowiednie, bardzo dokładne maszyny tnące belki pod odpowiedni wymiar. Jeśli chcesz, podam jutro namiar (firma z Dębna). pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.10.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 Witajcie Ja trochę z innej beczki. Znalazłem nie dawno namiary, na bardzo ciekawy temat związany wykończeniem m/in elewacji... Bardzo żałuję,że dla mnie już za późno... Więc może komuś się przyda, kto ma to jeszcze przed sobą. Nie korzystałem z usług tej firmy i nie mam z tego tytułu żadnych korzyści.... http://www.novabrik.pl to jest to! Bardzo mi się podoba, może to będzie alternatywa dla tego co sobie wymyśliliśmy pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonia2003 22.10.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 dzwonili z Realbudu za chwilę będzie strop na działce. Szczukot Twój chyba też jedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aniutka i Roofi 22.10.2008 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2008 dzwonili z Realbudu za chwilę będzie strop na działce. Szczukot Twój chyba też jedzie Sonia! A Ty na budowie kompa już używasz czy z pracy sterujesz budową?? A może ktoś wie, od kogo mogę "używać" w Dobrej internet na łączach radiowych??? (chyba zrozumiecie co napisałam, bo jakoś dziwnie wyszło... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts