Mateusz711 14.10.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Witam, Jestem na etapie przygotowania pod wylewki. potrzebuje przygotowac kable pod internet i telewizje.(sat + antenowa) w mojej okolicy nie ma stalego dostawcy sieci int. nie znam sie kompletnie na temacie a nie chcialbym miec pozniej okablowania na podlodze. jakie kable dokladnie powininem ulozyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 14.10.2018 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Witam, Jestem na etapie przygotowania pod wylewki. potrzebuje przygotowac kable pod internet i telewizje.(sat + antenowa) w mojej okolicy nie ma stalego dostawcy sieci int. nie znam sie kompletnie na temacie a nie chcialbym miec pozniej okablowania na podlodze. jakie kable dokladnie powininem ulozyc? Do satki koncentryczny podwójnie ekranowany w pełnym oplocie, do tv naziemnej zwykły koncentryk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.10.2018 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2018 Do satki koncentryczny podwójnie ekranowany w pełnym oplocie, do tv naziemnej zwykły koncentryk. Do tvsat co najmniej dwa kable !!! Recordera nie używasz? Lub 4 kable, gdy ma być też Astra zezem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 15.10.2018 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Do tvsat co najmniej dwa kable !!! Recordera nie używasz? Lub 4 kable, gdy ma być też Astra zezem. Kolega pytał jakie kable a nie ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawko123 15.10.2018 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Do tvsat co najmniej dwa kable !!! Recordera nie używasz? Lub 4 kable, gdy ma być też Astra zezem. a do dwóch satelit tez wystarczą dwa, nie ma potrzeby dawania więcej. O multisplitach i podwójnych konwerterach kolega słyszał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 15.10.2018 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Wszedzie stosujemy te same przewody, obecnie nikt powazny nie kupuje 4 typów przewodow (sat zewnetrzne, tv zewnatrzne, sat wewnetrzne, tv wewnetrzne) tylko dwa typy (wew i zew żelowany). Ja stosuje TRISET. https://www.dipol.com.pl/przyklady_instalacji_antenowych_z_zastosowaniem_multiswitchy_11m.htmZ anteny sat idzie 8 przewodow dla dwóch głowic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 15.10.2018 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 https://www.dipol.com.pl/przyklady_instalacji_antenowych_z_zastosowaniem_multiswitchy_11m.htm Z anteny sat idzie 8 przewodow dla dwóch głowic. Jakich dwóch głowic? w dekoderze? to wystarczą 2 prosto z konwertera W przypadku multiswitcha 8 to się prowadzi jak się chce mieć Astre i Hotbirda ( dla mnie bezsensu chyba tylko dla kogoś kto non-stop przed tv siedzi) bo normalnie to trzeba 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 15.10.2018 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Chodziło mi o dwa konwertery oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 15.10.2018 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 To jest złe rozwiązanie pakowanie konkretnych kabli w konkretnej liczbie i zalewanie ich w betonie. Nie wiem skąd ciągniesz te kable. Jeśli z dachu to zrób dedykowany kanał wentylacyjny na przewody teletechniczne. Jeśli z gruntu to rura Arot z włożonym pilotem (którym może być Triset). Za kilka lat będziesz zmieniał te kable na lepsze parametry np. światłowody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brencik 15.10.2018 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2018 Nie kanał wentylacyjny tylko szacht kablowy i odpowiedni przepust przez dach.Za kilka lat to zapomni o tych kablach (o ile zainstaluje porządne) i nic nie będzie wymieniał ani tym bardziej antenowego na światłowód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 16.10.2018 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2018 Jednak najlepszy jest dostęp do światłowodu a wtedy prosta instalacja ze skrętki komputerowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts