Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie!

Mam do Państwa pytanie..

mamy małą działkę, chcemy zrobić energooszczędny dom z fotowoltaiką na dwuspadowym niesymetrycznym bądź płaskim dachu.. jednak miejscowy plan z 2009r przewiduje TYLKO na naszym terenie dach dwuspadowy symetryczny 30-45' z kalenicą 3,5m..

Mamy nieporadnego architekta, który na każdą przeszkodę mówi "nie da się" już go nie zmienimy, bo jest za późno no i za dużo by to kosztowało.. na wszystkie przeszkody znaleźlismy rodzinnie rozwiazania ale na dach nie znajdujemy.. i się załamujemy.... ręce mi już opadają.. i nie wiem co robić.. doradźcie cos.... tylko w Was nadzieja.. :(

[email protected]

https://forum.murator.pl/topic/242488-nie-chc%C4%99-symetrycznego-dwuspadowego-dachu-co-robi%C4%87/

Pani Aniu, nie trzeba publicznie podawać na FM adresu mailowego. Warto też zmienić nick. Różnie tu bywało.

A co do meritum, w sprawie dachu architekt ma rację, jeśli jest sztywny zapis w MPZP to nie da się!

Jest rozwiązanie

To ciekawy pomysł ale nie zmienia to faktu, że połacie mają być symetryczne. Pozdrawiam.

To ciekawy pomysł ale nie zmienia to faktu, że połacie mają być symetryczne. Pozdrawiam.

i kalenica... jedna

Swoją drogą nie podaje się zwykle - kalenica np 8m, od zera budynku...