Gość Arturo72 17.11.2018 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Na pewno wychodziłam z pokoju i nie pamiętam bym czuła dyskomfort. Spałam tam gdzieś ze trzy lata z rzędu, w okresie świąt Bożego Narodzenia. No to gadaj Elfir o tym wszem i wobec bo dla mnie to nowość i byłem sceptyczny jak czytałem wrzutki na ten temat. Grzanie z COP1 czyli alternatywa dla kabli i Kospela Edytowane 17 Listopada 2018 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.11.2018 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Spałam tam gdzieś ze trzy lata z rzędu, w okresie świąt Bożego Narodzenia. Jestem gotowy na testy Żeby nie było przekłamania każdy osobny pokój Bo aż mnie ....żeby wypróbować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.11.2018 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 To że nie ma akumulacji to wada ale też i zaleta bo z dwojga złego lepiej grzać non stop świeczką przysłowiową niż ładować GW energi w mur tylko po to aby za kilka godzin robić to samo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 17.11.2018 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 To że nie ma akumulacji to wada ale też i zaleta bo z dwojga złego lepiej grzać non stop świeczką przysłowiową niż ładować GW energi w mur tylko po to aby za kilka godzin robić to samo . Te domy mają 15cm styro.+ OSB. To okolice minimum izolacyjności przegrody wymaganego prawem. Z gorszym styropianem nawet poniżej. Tego nie ogrzejesz świeczką. A grzejąc z COP=1 prądem będzie bardzo drogo właśnie przez brak akumulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 17.11.2018 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Aż tak biegły nie jestem w temacie izolacji ale np doklejając 15cm styropianu do bloczka ,cegły,czy tam czegoś zwiazanego z fundamentem i przenoszącego zimno na te elementy scian a ścianą zbudowana ze desek i styropianu który tego nie przenosi jest inaczej to pewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2018 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Jestem gotowy na testy Żeby nie było przekłamania każdy osobny pokój Bo aż mnie ....żeby wypróbować Wiesz, najchętniej bym porobiła zdjęcia, przetestowała dla ciebie różne warianty, ale... To dokładnie była kwatera myśliwska LP. Wynajmowaliśmy ją całą rodziną na święta. Niestety, dobra zmiana zakazała wynajmować infrastrukturę LP osobom postronnym i się skończyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 17.11.2018 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Taki system ogrzewania kwatery jest ok ale w stale zamieszkałym mieszkaniu będzie już gorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.11.2018 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 dlatego pisałam o doświadczeniach.Na forum w dziale ogrzewanie jest dyskusja o takich panelach i może ktoś ma doświadczenia ze stałego korzystania z tego systemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.11.2018 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2018 Wiesz, najchętniej bym porobiła zdjęcia, przetestowała dla ciebie różne warianty, ale... To dokładnie była kwatera myśliwska LP. Wynajmowaliśmy ją całą rodziną na święta. Niestety, dobra zmiana zakazała wynajmować infrastrukturę LP osobom postronnym i się skończyło... Może jeszcze gdzieś kiedyś będzie okazja przetestować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.11.2018 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 dlatego pisałam o doświadczeniach. Na forum w dziale ogrzewanie jest dyskusja o takich panelach i może ktoś ma doświadczenia ze stałego korzystania z tego systemu? Elfir,odbudujmy to forum bo widzę,że pada.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.11.2018 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?209788-Ogrzewający-dom-Panelami-na-podczerwień/page111 Przejrzenie na szybko dyskusji uświadomiło mi kolejną rzecz. Jak się grzeje wodę do mycia w tym domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.11.2018 00:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2018 https://forum.muratordom.pl/showthread.php?209788-Ogrzewający-dom-Panelami-na-podczerwień/page111 Przejrzenie na szybko dyskusji uświadomiło mi kolejną rzecz. Jak się grzeje wodę do mycia w tym domu?cwu to temat zawsze nie wygodny Bo sporo energii kosztuje. Ja tam uwielbiam wannę...ze swieczkami... Poniosło mnie Ale mega wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.11.2018 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2018 A tu można podpytać jak sprawują się panele na podczerwień w normalnym, całorocznym domu:https://forum.muratordom.pl/showthread.php?87923-Komentarze-do-Brazowego-Uroczyska/page2151 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 26.11.2018 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2018 Jak sprawują się panele powieszone na suficie w domu tradycyjnym - nie wiem, W domu szkieletowym (moim ) jest ok. Akumulacji nie ma to fakt, ale taka jest charakterystyka domu nie ogrzewania. Po ponad 5 latach bezawaryjnego działania, jestem zadowolony. Wodę dla 4 osób grzeje w 100 l " bojlerze " prądowym. Jest Ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 27.11.2018 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2018 (edytowane) Jak sprawują się panele powieszone na suficie w domu tradycyjnym - nie wiem, W domu szkieletowym (moim ) jest ok. Akumulacji nie ma to fakt, ale taka jest charakterystyka domu nie ogrzewania. Po ponad 5 latach bezawaryjnego działania, jestem zadowolony. Wodę dla 4 osób grzeje w 100 l " bojlerze " prądowym. Jest Ok A możesz napisać, czy firma która Ci te panele montowała miała siedzibę w Nysie a teraz w Krakowie? Bo my mamy co prawda mieć folie na podczerwień a nie panele, ale chyba to te same firmy montują. Prowadzimy rozmowy właśnie z taką firmą z Krakowa, nie znamy jej i szukamy opinii, chyba że mógłbyś polecić jakąś inną rozsądną firmę. Niestety nie mieliśmy przyjemności przebywać w tak ogrzewanym pomieszczeniu jedynie w saunie na podczerwień, ale i tak wg wiadomości w necie i opowieści innych ludzi jest to jedyna rozsądna opcja ogrzewania naszego domu. Edytowane 27 Listopada 2018 przez ciężkiprzypadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wlade 28.11.2018 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 wysłałem priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mendium 28.11.2018 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 tam sa panele na podczerwień. Brak akumulacyjności to właśnie zaleta. Miałam kiedyś okazje korzystać z takiego ogrzewania w hotelu. Ciekawe doświadczenie. W hotelu to zdecydowanie zaleta, a w domu to bym polemizował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciężkiprzypadek 28.11.2018 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 W hotelu to zdecydowanie zaleta, a w domu to bym polemizował. Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misterhajt 28.11.2018 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2018 Ludzie...Były wątki, czy da się zbudować (nie postawić) dom za 300.000, za 200.000, a teraz dyskusja o domu za 100 tysięcy?Proszę... opamiętajcie się...Obory by za te pieniądze nie postawił, co najwyżej dwustanowiskowy ogrzewany, murowany garaż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts