mastodont 08.12.2018 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2018 Dzień dobry, chciałbym zabudować rurą kanalizacją od WC, niestety ze względu na deficyt miejsce nie mogę utracić sobie na utratę miejsca, płyty stanowiące elementy zabudowy w zasadzie muszą dotykać rury. Jak się za to zabrać, czy jedyną opcją są prefabrykowane kątowniki, czy też można pokombinować ze "zwykłymi" płytami GK, a jeśli tak, to jak się za to zabrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 20.12.2018 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Może zdjęcie wklej , bez tego ciężko coś ocenić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 20.12.2018 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Dzień dobry, chciałbym zabudować rurą kanalizacją od WC, niestety ze względu na deficyt miejsce nie mogę utracić sobie na utratę miejsca, płyty stanowiące elementy zabudowy w zasadzie muszą dotykać rury. Jak się za to zabrać, czy jedyną opcją są prefabrykowane kątowniki, czy też można pokombinować ze "zwykłymi" płytami GK, a jeśli tak, to jak się za to zabrać? Jeśli chodzi o zabudowę bez montowania pełnych stelażów do GK to można to zrobić np. korzystając z płyt budowlanych jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 20.12.2018 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 Tylko że te płyty są 2 lub 3 razy grubsze od płyt g-k:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 20.12.2018 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2018 da się, jeżeli to standardowa zabudowa setki kanalizacyjnej to profil ud na jedną i druga ścianę, w narożnik (a lepiej dwa złączone ze sobą obok lub eden w drugi na profil zamknięty) pod złącze kątowe płyt kolejny, płytowaniewady: słaba sztywność narożnika, słabe akustycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maaszak 28.12.2018 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2018 Tylko że te płyty są 2 lub 3 razy grubsze od płyt g-k:( Przecież te płyty, tak jak GK, są w różnych grubościach (są też cieńsze niż standard GK). Podałem jeden z kilku filmików na kanale Mario Budowlańca, gdzie są pokazane płyty różnej grubości w zależności od zastosowania. Pokaząłem jedne z możliwych kierunków, tu zaczyna się zadanie dla autora tego wątku - niech obejrzy, przemyśli, może coś z tego okaże się przydatne w JEGO przypadku albo nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts