marcin_rz 11.12.2018 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 mam dylemat które drzwi prysznicowe wybrać 1. zwykłe tradycyjne otwierane na zewnątrz ? 2. drzwi otwierane na zewnątrz i do środka czy może się ktoś wypowiedzieć jak w praktyce sprawdzają się te które otwierają się w dwie strony ? rozmiar kabiny 120 x 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.12.2018 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Tylko ad2. Jak raz przy........ się w plecy (w łopatkę) kantem skrzydła, to nauczysz się otwierać na zewnątrz.Dlatego najlepsze jest walk-in. Trzeba pogodzić się że chlapie kawałek dalej, trudno. Siniaki albo wygoda. Trzy machnięcia zbieraczką do wody i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 11.12.2018 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Z drzwi otwieranych na zewnątrz, kapie woda po otwarciu. Chyba że będziecie z drzwi, każdorazowo ściągać wodę do kabiny, ale np. dzieci trudno upilnować. Przy walk-in i otwieranych na zewnątrz, często chlapie się woda i mokre plamy na zewnątrz to codzienność. Chyba że nie ma dzieci i dorośli mają 1 min dla ściągaczki. Otwierane do wewnątrz to pomyłka, skrajnie niewygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2018 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 dlatego mam zasłonkę prysznicową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 11.12.2018 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 dlatego mam zasłonkę prysznicową Nie idźcie tą drogą Mam awersję do zasłonek prysznicowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.12.2018 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Fakt, kojarzą sie z okresem słusznie minionym, lecz są praktyczne o ile jest brodzik. Przy walk-in woda z nich powinna kapać wprost do odpływu liniowego. A propos chlapania: jak się domownik/ dzieciak poślizgnie, to się nauczy. Widziałem takich którzy potrafili się wypoślizgnąć na certyfikowanej macie antypoślizgowej. Zdolny mamy lud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.12.2018 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2018 Nie idźcie tą drogą Mam awersję do zasłonek prysznicowych. Poszliśmy. Ja awersji nie mam. Zasłonki się pierze i wymienia z czasem na nowe. Za to nie trzeba ściągać wody ściągaczkami i polerować szyb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 13.12.2018 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 mam dylemat które drzwi prysznicowe wybrać 1. zwykłe tradycyjne otwierane na zewnątrz ? 2. drzwi otwierane na zewnątrz i do środka czy może się ktoś wypowiedzieć jak w praktyce sprawdzają się te które otwierają się w dwie strony ? rozmiar kabiny 120 x 90 My mamy kabinę "murowaną" z podwójnymi drzwiczkami pośrodku, które otwierają się w dwie strony. Takie chciałam i takie mam . Drzwi najczęściej są otwarte do środka, ale otwieranie na zewnątrz przydaje się np. przy ich myciu. Gdybym robiła drugi raz, to wybrałabym takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 13.12.2018 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Tylko ad2. Jak raz przy........ się w plecy (w łopatkę) kantem skrzydła, to nauczysz się otwierać na zewnątrz. Dlatego najlepsze jest walk-in. Trzeba pogodzić się że chlapie kawałek dalej, trudno. Siniaki albo wygoda. Trzy machnięcia zbieraczką do wody i po problemie. Ja otwieram zawsze do środka i jakoś nigdy nie walnęłam się kantem drzwi. Reszta rodziny też nie. Chyba miałeś pecha albo za wąską kabinę A walk-ina za nic nie chciałam . Każdemu wedle potrzeb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.12.2018 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2018 Kiedyś może będziesz niemłoda. To docenisz wchodzenie bez zadzierania nogi, tak jak niektórzy doceniaja parterówke. Ci na wózku też doceniają. Lecz do tego trzeba dorosnąc Uwentualnie myśleć o przyszłosci. Tako rzecze stara męska szowinistyczna świnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts