Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reorganizacja działu „O WAS”

Redakcja

Recommended Posts

• Odpowiedzi 227
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Droga redakcjo, to co? Na miesiąc? Niczym nie ryzykujecie. Jedna uwaga od któregoś z moderatorów, ze coś jest nie tak i zamykacie wątek. Mogę nie kasować na początek postów, tylko zwracać się z prośbą o wyedytowanie. Po to, by forumowicze zorientowali się, co wolno a co nie i, by nie było oskarżeń o stronniczość. Jeszcze raz. Chowam swoje preferencje polityczne do kieszeni. Na miesiąc. Potem podejmiecie decyzję. Możemy zacząć rozmowę od tego artykułu:

"Kosmopolici kontra populiści".

Naprawdę ciekawy temat, bo określa coś, czego do tej pory tylko się spodziewaliśmy. Nowa walka "klas"? Wiele też tłumaczy, również to co dzieje się w Polsce. Paradoksalnie, zaczynam rozumieć zwolenników Kaczyńskiego. Nie zgadzam się z nimi dalej ale wiem skąd biorą się takie postawy. Lekceważyć ich absolutnie nie można. Nie można też powiedzieć niewykształcone prostaki, bo to nie tak przebiega granica. Ciekaw jestem opinii innych. Dajcie nam szansę na ten temat porozmawiać.

Edytowane przez perm

Dokładnie to proponuję. Nie oceniamy innych forumowiczów.

to jest tłumaczenie ukaranego

Krytyke linka tendencyjnego redaktora bez nazwiska i zawartych tam, niczym nie popartych opinii traktujesz, jako osobistą agresję na ciebie?

Przecież nie piszę o tobie, tylko o tym, co robisz - a cytujesz to, z czym się zgadzasz, czyli swój autorytet.

Jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy niedozwoloną oceną osoby (jesteś taki, owaki) a uprawnioną krytyką zachowania (robisz to i tamto)...

i ja się z nim zgadzam , nie widzę przytyku do jego osoby - moda . Uważam , że mod jest przewrażliwiony , a tutaj na FM (nie wiem jak to zostanie odebrane ) są 'miętcy' , by nie napisać 'ciepłe kl...y' .

Edytowane przez cuuube

Kemot jest akurat osobą, która notorycznie oskarżała polityków o złodziejstwa, przekręty, agenturalność. Prośby o podanie dowodów ignorował. Teraz się dziwi, że ktoś taką postawą się brzydził. Gdybym taki wątek moderował takie oskarżenia bez dowodów nie byłyby możliwe. Niezależnie od tego, kogo by dotyczyły.

Potwierdzam takie działania kemot_p.

Wielokrotnie zwracałem się do niego o jakiekolwiek dowody.

Następowała cisza lub zmiana tematu.

Podobnie też pisał kiedyś wiseman.

Podobne oskarżenia bez dowodów..

kemot_p, założyciel "I po bulu ..." teraz się dziwi

I teraz chcesz jednemu z tych, który pisał o oponentach w dyskusji - głąby, chochoły, ruskie trolle itp. dać pieczę nad wątkiem? Przecież to byłaby jawna kpina z osób, które obrażał.

a nie pamięta jak sam oskarżał np. W. Frasyniuka lub W. Bartoszewskiego o niecne działania?

Jestem za przyznaniem, na okres próbny, moderacji forumowiczowi perm lub innemu dowolnie wybranemu

Alu musi być konsekwentny w moderacji i bezstronny.

Bezstronni moderatorzy byli wcześniej ale pozwalali na za dużo.

Kemot jest akurat osobą, która notorycznie oskarżała polityków o złodziejstwa, przekręty, agenturalność. Prośby o podanie dowodów ignorował.

Po co te kłamstwa? Jak pisałem o kimś, że był agentem (w domyśle chodzi Ci zapewne o Bolka), po robiłem to na postawie materiałów, np. z szafy Kiszczaka, które można było na własne oczy zobaczyć w siedzibie instytutu na Kłobuckiej. Jeśli pisałem o czyichś przekrętach, lub twierdziłem, że ktoś jest sztucznym autorytetem to także odnosiłem się do informacji ogólnie dostępnych w mediach, podawałem linki np. do bloga Korwina, Michałkiewicza, Kierżuna czy wypowiedzi Płużańskiego.

I taki ktoś chce być arbitrem, moderatorem :sick:

Ja proponuję żeby moderację takiego tematu dać grend-owi.

Jeżeli jest tak propozycja z twojej strony to też może być.

Ale pamiętaj, Moderator musi być bezstronny podobnie jak obiecał perm.

I jeszcze jedna zasada - Moderator bierze udział w dyskusji na normalnych zasadach.

Czyli sam musi się bezstronnie moderować.

Po co te kłamstwa? Jak pisałem o kimś, że był agentem (w domyśle chodzi Ci zapewne o Bolka), po robiłem to na postawie materiałów, np. z szafy Kiszczaka, które można było na własne oczy zobaczyć w siedzibie instytutu na Kłobuckiej. Jeśli pisałem o czyichś przekrętach, lub twierdziłem, że ktoś jest sztucznym autorytetem to także odnosiłem się do informacji ogólnie dostępnych w mediach, podawałem linki np. do bloga Korwina, Michałkiewicza, Kierżuna czy wypowiedzi Płużańskiego.

I taki ktoś chce być arbitrem, moderatorem :sick:

Nie powinno się pisać o kimś "jak taki ktoś ..."

Tak nie wypada.

Co do źródeł twoich stwierdzeń o różnych osobach (W. Frasyniuk czy W. Bartoszewski) to są dosyć kiepskie.

Co do tzw. Bolka to nowe zasady moderacji nie pozwalają na używanie takich określeń w stosunku do osoby byłego prezydenta.

Bo chyba o Nim tak piszesz.