Bertha 24.02.2019 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2019 Juz tu kiedys pisałem w innym wątku. Chyba jesienią 2017 wyrobiłem całą paletę (21 rolek) wełny U..a Platinum szer. 1250, grubosci 150, chyba lambda 0,032 kupiona na składzie budowlanym z tradycjami . Ocieplałem strop nad częścią parteru w dwóch warstwach czyli na 300. Najpierw czyszczenie strychu po kunie, potem pieszczoty z UP. Rękawice używałem, pylenie wełny umiarkowane. Przygotownie podłoża, ułożenie rolki na kierunku, nacięcie po tworzacej walca w odpowiednim miejscu, rozwinięcie, rozprężenie jak dmuchanego materaca i finito. Czysta przyjemność. Podczas innych zakupów w dwóch sieciowych marketach oglądałem produkty tej samej firmy, o tej samej nazwie, podobne opakownie , może lambda była 0,034. Różnica jak niebo a ziemia.. Wyrób marketowy był o konsystencji ..... , no dobrze był w dotyku całkiem inny i nie sprawiał wrażenia sprężystego. To czuć pod palcami na przekroju rolki. Ale to napewno subiektywne odczucie, w dodatku nie poparte obiektywnymi wynikami niezależnych ośrodków badawczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 27.02.2019 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 ^^Ale przeciez piszesz ze o innej lambdzie i podobne opakownie tak więc nie jestes w stanie stwierdzic czy byl to ten sam produkt wg oznaczen producenta. Rzeczywiscie w markecie moglbyc podobny produkt tego samego producenta ale o innych parametrach , moze troszke gorszych i przez to tanszych. Czestsza praktyka jest jednak sprzedaz w markecie tego samego produktu tylko, ze w innych ilosciach na opakowanie , wtedy klient ma wrazenie ze cos jest tansze ale to wynika z mniejszej ilosci, to akurat nielegalne nie jest bo drobnym druczkiem jest napisana cena w przeliczeniu na jednostke miary, a ze troche wprowadza w blad to juz ja na to nic nie poradze, takie sztuczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 27.02.2019 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 (edytowane) @jacentyy nie chcę tutaj linkami rzucać, ale np. produkty instalacyjne -rura PE-RT z osłoną antydyfuzyjną u producenta w oficjalnym katalogu mają średnicę 14x2 i cena za metr bieżący to 6,66 netto, natomiast w markecie "ta sama rura" to 14x3 i cena 4 zł brutto (w oficjalnym cenniku tego produktu nie ma). Ostatnio spotkałem się z kolanem nastawnym fi50 Wavin w markecie, natomiast w oficjalnych cennikach tego czegoś nie ma. Jak widać producentom opłaca się zrobić produkty marketowe, bo mimo wszystko taka sieć marketów to jednak duży odbiorca. Edytowane 27 Lutego 2019 przez grzesio1712 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 27.02.2019 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Oczywiście że są produkowane elementy na zlecenia marketów lub innych odbiorców "masowych". Co do jakości samych produktów - zasadniczo są one takie same, ale mogą zdarzać się pewne oszczędności, aby być konkurencyjnym na półce w markecie (np. na grubości materiałów, dodatkach itp.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacentyy 28.02.2019 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 @jacentyy nie chcę tutaj linkami rzucać, ale np. produkty instalacyjne -rura PE-RT z osłoną antydyfuzyjną u producenta w oficjalnym katalogu mają średnicę 14x2 i cena za metr bieżący to 6,66 netto, natomiast w markecie "ta sama rura" to 14x3 i cena 4 zł brutto (w oficjalnym cenniku tego produktu nie ma). Ostatnio spotkałem się z kolanem nastawnym fi50 Wavin w markecie, natomiast w oficjalnych cennikach tego czegoś nie ma. Jak widać producentom opłaca się zrobić produkty marketowe, bo mimo wszystko taka sieć marketów to jednak duży odbiorca. Ale sam przeciez piszesz, ze rura jest inna w markecie tak wiec nie jest to ten sam produkt, ja naprawde radze czytac ze zrozumieniem chodzi o ten sam produkt zeby mial dwie linie produkcyjne to sie mija z celem , a Wy ciagle podajecie przykłady tego samego producenta ale roznych produktów , czytajcie ze zrozumieniem Oczywiście że są produkowane elementy na zlecenia marketów lub innych odbiorców "masowych". Co do jakości samych produktów - zasadniczo są one takie same, ale mogą zdarzać się pewne oszczędności, aby być konkurencyjnym na półce w markecie (np. na grubości materiałów, dodatkach itp.). No jeden jest w stanie przeczytac ze zrozumieniem , jeszcze jest jakas nadzieja Zgadzam sie z postem @grv, producent moze mieć inna linię produkcyjna specjalnie dla marketu, ale jest to inny produkt i tak tez zapewne jest oznaczony jako inny produkt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesio1712 28.02.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2019 Masz rację, coś innego chciałem udowodnić. Pamiętaj, nadzieja umiera ostatnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 03.03.2019 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2019 Czasem jest to drugi gatunek sprzedawany jako pierwszy, Spotkałem się z tym kupując płytki firmy Stegu.Pierwsze kupowane po 45 zł były bez zarzutu, natomiast drugie kupione okazyjnie w innym markecie po 39zł okazały się kłopotliwym bublem.Kładąc je każdą z płytek musiałem szlifować, oraz kłaść warstwami od tzw nitki gdyż po kilku warstwach bez korekty robiło się niestety nierówności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 04.03.2019 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Czasem jest to drugi gatunek sprzedawany jako pierwszy Ja miałem wręcz odwrotne doświadczenie. Płytki (drogie, cała łazienka w dekorze) zakupione w hurtowni budowlanej typowo od płytek były krzywe, łódkowate. Zabrakło 1 opakowania, a że sprowadzane na zamówienie, a w OBI akurat było kilka opakowań dostępnych dokładnie tych samych płytek tego samego producenta to kupiłem właśnie tam. Galuzrnik twierdził, że te z marketu są dużo prostsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts