Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Bocianki 2020 - witamy i zapraszamy do dyskusji :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 228
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Drodzy forumowicze chciałam Państwu przypomnieć , iż oprócz szerokiej gamy naszych usług i produktów mamy również usługi finansowe z zakresu kredytów hipotecznych.

Na pierwszym miejscu stawiamy Klienta oraz jego satysfakcję, dlatego zapewniamy kompleksową obsługę od momentu pierwszego zapytania, aż po wypłatę środków.

Dzięki współpracy z Murator FINANSE oszczędzasz swój cenny czas. W jednym miejscu porównamy dla Ciebie oferty wszystkich banków i wyselekcjonujemy te najbardziej dostosowane do Twoich indywidualnych potrzeb.

Współpracujemy z najlepszymi – jesteśmy członkiem ANG Spółdzielnia - ogólnopolskiej organizacji pośrednictwa finansowego, która przynależy do Związku Przedsiębiorstw Finansowych (wcześniej KPF).

Z chęcią pomogę Państwu w sprawdzeniu zdolności kredytowej - poszukaniu środków na budowę , dokończenie budowy czy refinansowanie istniejącego kredytu. Klienci nie ponoszą żadnych dodatkowych opłat !

• 3 months później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Ja jestem za kontynuacją programu Bocian 2021 !!! Planuję w przyszłym roku zacząć budowę domku ok. 100 m dach dwuspadowy. Plan na 2021 - stan surowy zamknięty... chyba że uda się więcej :-) Domek pod rekreację z pompą ciepła powietrze woda, w przyszłości fotowoltaika. Problemy z którymi muszę się zmierzyć przed budową to: wjazd na działkę przez rów melioracyjny i utwardzenie ok 25 m drogi do planowanej budowy.. Nie wspomnę o tym, że muszę jeszcze zorganizować wodę (studnia) i doprowadzić prąd z sąsiedniej działki :-) Czy możecie podpowiedzieć ile taki wjazd może kosztować (z drogi gminnej) ? Jak utwardzić dojazd .. Z góry dzięki za podpowiedź !

Jak utwardzić dojazd .. Z góry dzięki za podpowiedź !

Tylko pamiętaj żeby za utwardzenie zabrać się na samym końcu - po instalacjach.

Jak rozkopiesz to dopiero będzie bagno.

Najtaniej chyba tłuczeń, jakieś grube frakcje. Można też płyty drogowe używane szukać ale pewnie będzie drożej.

Też stoję przed tym samym zadaniem w przyszłym roku.

Do utwardzenia mam 200 m polnej ścieżki.

powodzenia

• 2 weeks później...