Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam szanowne grono forumowiczów,

Chciałbym zaciągnąć waszej opini i doświadczeń odnośnie postawienia budynku gospodarczego do 35m2 w granicy działki.

Planujemy ruszyć z budowa w tym roku, jako ze dom nie będzie podpiwniczony nie będzie za wiele miejsca na narzędzia i sprzęt ogrodniczy, dlatego tez padła decyzja o postawieniu pomieszczenia gospodarczego. Jedynym minusem tutaj jest fakt ze szkoda mi działki na stawianie budynku według wymogów odstępu od granicy działki. Ponwykonaniu telefonu do starostwa powiedzieli ze jeżeli chce się starać o zgodę to nie mogę tego zrobić na zgłoszenie tylko na pozwolenie budowlane ( on i tu ruszyła cała maszyna już prawie cała adaptacja załatwiona lecz pani projektant nie chce jej podpisać gdyż jak twierdzi budynek musi być w lini zabudowy budynku czyli w tym wypadku 5m.) pozwoliłem sobie zadzwonić do starostwa obok mojego a tam z kolei twierdzą ze na zgłoszenie tylko. Proszę was o rady czy ktoś kiedyś już przechodził takie rzeczy.? W granicy działki z jednej strony mamy drogę a z drugiej troszkę drogi i troszkę pola zieleni, bezpośrednio nawet z sąsiadem żadnym nie graniczy. Droga jest gruntowa, osiedlowa korzysta z niej 6 rodzin i raczej więcej nie będzie gdyż po pierwsze nie ma już za dużo działek a po drugie jest wykorzystana % powierzchnia zabudowy przy zagospodarowaniu przestrzennym uw. W razie czego dysponuje mapkami całości

Proszę o pomoc