rivendels 19.01.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Witam,Mam natępujące pytanie: Planuje zakup działki o powierzchni 900m^2W miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego minimalna powierzchnia działki budowlanej musi mieć właśnie 900m^2Na tę działkę będzie zachodzić fragment drogi o powierchni 30m^2 w formie służebności.Czy powierzchnia tej drogi w słuzebności wlicza się do wymaganych 900m^2 czy jednak nie jest wliczana i mogę mieć problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę ze względu na zbyt małą powierzchnię. Dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 19.01.2019 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Powierzchnia działki wynika z zapisu w EGiB = 900m^2, wiec raczej służebności nie odlicza się. Lecz wszystko zależy od lokalnej interpretacji gdyż powiatów jest około 380, choć podobno Polska jest jedna. Nawet czytając tylko to forum, można mieć wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.01.2019 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Jak DOKŁADNIE brzmi zapis w MPZP? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rivendels 19.01.2019 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 Cytujac plan: Wielkość powierzchni nowo wydzielanych działek budowlanych nie może być mniejsza niż: a) 800 m2 dla zabudowy jednorodzinnej realizowanej w postaci budynków wolnostojących W poprzednim poście napisałem 900m^2, w rzeczywistości jest 800m^2 W kazdym razie powierzchnia działki jest dokładnie minimalną wielkością działki pod dom jednorodzinny dla MPZP Dodatkowo nie ma żadnych wzmianek o wpływie służebności na wymagany rozmiar działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 19.01.2019 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2019 To nie ma nic wspólnego z budowaniem. W tym zapisie mowa tylko o tym, że nie podzielisz działki na mniejsze niż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts