robespier 23.01.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 (edytowane) W Edytowane 14 Stycznia 2021 przez robespier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 23.01.2019 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2019 Funkcja jest zapisana, więc raczej nie jest to zadrzewienie śródpolne. Bezpieczniej może rżnąć głuppa i wystąpić do wójta o pozwolenie na wycinkę drzew na działce nr..., w obrębie ....., gminy .......... .Dostaniesz odpowiedź na piśmie że..... nie dotyczy, nie podlega itd i wystąpienie jest bezpodstawne. Doopokrytka jest najważniejsza! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.01.2019 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Jeśli nie podlegają to za co opłata? Wystąp i zobaczymy co waadza odpisze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.01.2019 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 osoby fizyczne nic nie płacą za wycinkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cezary.pl 24.01.2019 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Przerabiałem podobny temat na działce, którą chcę sprzedać. Klient, potencjalny nabywca miał życzenie kupić czystą działkę.Wokół inne działki z zabudową, droga już asfaltowa, a moja działka to plomba, tylko zakrzaczona i zadrzewiona.Już ostrzyłem siekiery i piły, jak mnie tchnęło dopytać się w urzędzie o możliwość wyczyszczenia działki całkowicie z roślinności.Miła pani w urzędzie powiedziała że absolutnie "nie" na jakąkolwiek wycinkę nawet grupy krzaków o powierzchni powyżej 25m2.A tam dżungla 1200m2. Uzyskałem informację od miłej pani że można wycinać dopiero po uzyskaniu PnB i tylko te drzewa i krzewy, które będą przeszkadzały w zagospodarowaniu terenu.Pomyślałem że nieźle trzeba będzie się nagimnastykować w planowaniu ścieżek i rabatek w sposób kolidujący z istniejącą, dziką roślinnością. A mogłem skorzystać za kadencji Szyszki. PozdrawiamCezary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 25.01.2019 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 (edytowane) Kupiłem działkę co miała sporo samosiejek (sosny). Byłem w urzędzie że chcę część wyciąć bo będą przeszkadzać mi w budowie domu , ogrodzenia i itd. Pani powiedziała że mogę wystąpić z pismem i mi wydadzą zgodę ALE wtedy zapłacę sporo kasy za wycinkę , bo jest cennik . Działa na obszarze "NAtura 2000". Powiedziała że jak będę miał pozwolenie na budowę to wtedy wystąpić o wycinkę potrzebną do wybudowania domu i wtedy NIC nie zapłacę. Tak zrobiłem , dostałem zgodę i wyciąłem kilkadziesiąt samosiejek. Nic nie płaciłem ... Proponuję najpierw do urzędu aby mieć na wszystko papier i zgodę , aby później nie było płaczu jak okaże się że naliczą olbrzymie opłaty za wycinkę .. U mnie była lekka "walka" z czasem , bo zbliżał się czas "wylęgu" i wtedy jest zakaz cięcia drzew. Było szukanie gniazd , ale u mnie na szczęście było brak. Bo często dla "inwestora" to samosiejka a dla urzędnika może być co innego Edytowane 25 Stycznia 2019 przez kaszpir007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2019 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 zostałeś okłamany w sprawie opłatyI w sprawie wycinki również. Przepisy sa konkretne i nie zależą od widzimisię urzędników. raczej świadczy o tym, że nie śledzili zmian przepisów na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts