morgam 01.02.2019 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Witam Czy ktoś się może orientuje jakiej firmy jest ten przycisk do spłuczki ? Nie mogę nigdzie znaleźć nazwy producenta. Pytałem w Castoramie, bo wydaje mi się, że tam była kupowana. Powiedzieli że to Novoterm, ale pisałem do nich i dostałem odpowiedź, że to nie ich produkt . W google przejrzałem setki zdjęć przycisków, ale takiego nie ma. Plastik nie wytrzymał próby czasu i pourywały się zawiasy od przycisków. Może ktoś pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 01.02.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2019 Są niemieckie napisy (instrukcja), czy aby w PL kupowane? Muszą być jakie nadruki/nadlewki z symbolami. Przyjrzyj się uważnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 02.02.2019 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2019 (edytowane) Według fotki w necie o ile odpowiada opisom pod nim to prawdopodobnie jest stelarz Jika. Praktycznie już nie do dostania. http://serwis-jika.spluczkapodtynkowa.pl/serwis/demontaz-przycisku-spluczki-podtynkowej-jika.html Coś podobnego robił też Sanit ale należało by znać wymiary.Coś podobnego ma w ofercie również ArcaPlast. W każdym razie gdyby wymienić część na scienną mocującą przycisk i pokombinować z mocowaniem to prawie każdy będzie pasował. Edytowane 2 Lutego 2019 przez Mareks77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morgam 04.02.2019 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) Na klapce jest napis Kiwa. Spłuczka mogła być kupiony w Nomi, ale ich już chyba nie ma. Swoją drogą jak ktoś zacznie produkować zamienniki to zrobi niezły interes. To jest jakaś masakra z tymi przyciskami. Każdy producent a nawet model ma inny standard. Po 10 -15 latach trzeba będzie wykuć starą spłuczkę, bo pękł przycisk. Edytowane 4 Lutego 2019 przez morgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 04.02.2019 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 (edytowane) Kiwa to standard dopuszczenia czyli można powiedzieć certyfikat. Nie wiem jaką ma szerokość ten przycisk ale przyjmując że płytka za nim ma 20cm to przycisk będzie miał 30cm. Rozstawem popychaczy i rozmiarem pasuje chyba:https://baterielazienkowe.com/przycisk-splukujacy-wc-blue-green-valsir-vs0828513-chrom-korab-kerra-p-15537.html Wystarczy zdemontować część naścienną i zamontować nową z małymi poprawkami robótka dla zwykłego domowego majsterkowicza. Edytowane 4 Lutego 2019 przez Mareks77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morgam 05.02.2019 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Mój przycisk ma wymiary ok. 34cmx19,5cm. Chyba najbardziej będzie pasował ten Sanit link. Wymiary zewnętrzne są prawie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareks77 05.02.2019 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Ważna ramka i rozstaw popychaczy bo muszą trafić w odpowiednie miejsca w starym stelażu https://www.sklep-sanitarny.pl/plytka-pod-przycisk-sanit-0101900-p-272.html ale wygląda na to że będzie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
morgam 08.02.2019 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2019 Kupiłem na Allegro model Sanit 16.018.01..0000 i pasuje idealnie. Nawet nie trzeba było wymieniać ramki. Jest identyczna. 100zł z wysyłką. Obeszło się bez remontu łazienki . Dzięki za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts