Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dołaczenie wyłacznika nadprądowego

Recommended Posts

Witam

Zrobiłem instalację do piwnicy na dosłownie dwa gniazdka bolcowe 230V ,bo obecnie było brak a więcej mi jak 2 nie potrzeba

A więc od tablicy rozdzielczej wyprowadziłem do piwnicy przewód 3.2mm do którego obwodu są podłączone dwa pojedyncze gniazdka

Teraz chciałbym to oczywiście zabezpieczyć wyłącznikiem nadprądowym B16 ,który umieściłem do skrzynki obok tych dwóch które są na zdjęciu ,na dole z lewej strony

Wszystko teoretycznie wiem mam już wpięty przewód zasilający do nowego wyłącznika ,przewody N oraz PE wpięte w szyny pozostaje podpiąć się do grzebienia przewodem wychodzącym od wyłącznika ,tylko zostaje w kropce pod który zacisk się wpiąć ?

na zdjęciu zaznaczyłem kolorami jak są podłączone dwa wyłączniki ,a zielonymi kropkami które wyjścia są wolne

Dołączenie wyłącznika nadprądowego 3979096200_1550603466.jpg

3979096200_1550603466_thumb.jpg

Zaglądając od spodu grzebienia ,to do wyłącznika zaznaczonego na kolor niebieski u góry jest wpięty przewód wychodzący z wyłącznika nadprądowego że zdjęcia na dole z lewej ,tak samo z kolorem czerwonym

,Rozmawiając z elektrykiem który podłączał rozdzielnie ,powiedział bywpiąć się kolejnym nowym wyłącznikiem do wyłącznika zaznaczonego zielona kropka zaraz obok tego zaznaczonego czerwona linia

Będzie tak prawidłowo?