bestb 21.02.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Sąsiad ma blisko siatki posadzone tuje i świerk, po mojej stronie mam truskawki i drzewa owocowe. Korzenie owych tuj przechodzą na moją stronę pod siatka, chciałbym wkopać coś w ziemie - folie, płytę metalową lub wylewkę z betonu tak żeby ograniczyć dostęp korzeni.- jak to rozwiązać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2019 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 powiadomić sąsiada, by to on zrobił. Ustawowo ma obowiązek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestb 21.02.2019 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 tego robić nie będe i tak będę nawozić ziemie i przesadzać rośliny więc, zrobię to za jednym zamachem, pytanie brzmi jak to najlepiej zrobić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 W trójpiętrowym budynku z czerwonej cegły,dowie się że nieznajomośc prawa szkodzi. Jeśli to debiut, to może się skończy na pracach społecznie użytecznych + koszty sądowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.02.2019 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 obetniesz korzenie a rośliny padną?Ja mam wkopaną grubą folię budowlaną na odrosty malin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestb 21.02.2019 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Pewny jesteś że bez powiadomienia sąsiada to będzie zgodne z prawem? A skąd wiesz ze nie rozmawiałem z nim o tym ? z sąsiadem sobie to załatwię bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 21.02.2019 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 A skąd wiesz ze nie rozmawiałem z nim o tym ? z sąsiadem sobie to załatwię bez problemu. Piszesz że z sąsiadem sobie to załatwię bez problemu. Po ..... nas pytasz, jeśli rozmawiałes z sasiadem i orczyki nie fruwały?Posty chciałeś nabić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bestb 21.02.2019 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 pytałem od strony technicznej czego użyć - folie, beton itd.czytałeś o co pytałem ? czy nabijasz posty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 21.02.2019 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Ja bym nie psuł relacji z sąsiadem. ale zastosował babciny przedwojenny sposób. Podlał tuje naftą i znikną razem z korzeniami. Wystarczy niewielka ilośc. zawsze można powiedzieć że zmarzły i wyrazić czynny żal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.02.2019 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 obetniesz korzenie a rośliny padną? Ja mam wkopaną grubą folię budowlaną na odrosty malin. jak ja wkopywałaś? Mam podobny problem, sąsiad ma maliny. Są ok, ale odrosty już trochę męczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 22.02.2019 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ja kopałem na dwa sztychy w głąb (lekka gleba) ,wkładałem folię fundamentową w pion i zasypywałem ...po robocie . Nic mi z zagonków nie wyrasta poza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2019 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 zakopywałam na ok 40 cm. Rowek z jedną pionowa ścianą, ustawienie foli przy ścianie i zasypanie (jedna osoba trzyma folie, by nie zjeżdżała). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 22.02.2019 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ja bym nie psuł relacji z sąsiadem. ale zastosował babciny przedwojenny sposób. Podlał tuje naftą i znikną razem z korzeniami. Wystarczy niewielka ilośc. zawsze można powiedzieć że zmarzły i wyrazić czynny żal Bądź konsekwentny. Jesli zmarzły, to czynny żal niech wyraża babcia aura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2019 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Żywotnik ma drobne, płytkie korzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts