Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak praktykujecie rozl.?-opłaty za pobrany prąd przez wykonawcę nie na cele budowlane

Recommended Posts

Witam, jak praktykujecie rozliczenie z wykonawcą za zużyty prąd, ale nie na cele budowlane?

Wykonawca na terenie budowy postawił barak, w którym mieszka jeden z jego pracowników. Pali tam wieczorami światło, pewnie dogrzewa się, bo noce zimne i co jeszcze, to nie wiem, a prąd ciągnie i ciągnie. A, że to budowlany to wiadomo, koszty są dużo większe niż w przypadku normalnej taryfy domowej. I teraz nie wiem, czy za to zużycie inne niż na cele budowlane wykonawca powinien mi zwrócić kasę?:confused:

Wykonawca na terenie budowy postawił barak, w którym mieszka jeden z jego pracowników. Pali tam wieczorami światło, pewnie dogrzewa się, bo noce zimne i co jeszcze, to nie wiem, a prąd ciągnie i ciągnie. :

Ja bym sprawdził czy w wiadrach nie wynosi prądu z budowy.

Ja nie mam potrzeby, aby pilnował budowy nocą

To powiedz to wykonawcy a nie nam.

• 3 weeks później...

Ja bym jeszcze z "facetem" flaszkę wypił , że mi budowy pilnuje. To 100% straszak na potencjalnych złodziei . Wystarczy, że ktoś będzie chciał zobaczyć co masz wewnątrz i wyrwie Ci z futryny okno - wtedy okaże się co jest w cenie prąd czy okno bo o tym co "zwinie" z wnętrza nie wspomnę.

Jeśli dom jest w stanie surowym to kradną materiały, cement drut zbrojeniowy styropian wszystko co da się wynieść a niekiedy wywieść.