katinka74 04.03.2019 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Witam, jak praktykujecie rozliczenie z wykonawcą za zużyty prąd, ale nie na cele budowlane? Wykonawca na terenie budowy postawił barak, w którym mieszka jeden z jego pracowników. Pali tam wieczorami światło, pewnie dogrzewa się, bo noce zimne i co jeszcze, to nie wiem, a prąd ciągnie i ciągnie. A, że to budowlany to wiadomo, koszty są dużo większe niż w przypadku normalnej taryfy domowej. I teraz nie wiem, czy za to zużycie inne niż na cele budowlane wykonawca powinien mi zwrócić kasę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.03.2019 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 a bez tego wykonawcy, który w nocy pilnuje ci budowy dom by powstał?takie rzeczy powinny być określone umową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katinka74 04.03.2019 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 a bez tego wykonawcy, który w nocy pilnuje ci budowy dom by powstał? takie rzeczy powinny być określone umową. Ja nie mam potrzeby, aby pilnował budowy nocą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 04.03.2019 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2019 Wykonawca na terenie budowy postawił barak, w którym mieszka jeden z jego pracowników. Pali tam wieczorami światło, pewnie dogrzewa się, bo noce zimne i co jeszcze, to nie wiem, a prąd ciągnie i ciągnie. : Ja bym sprawdził czy w wiadrach nie wynosi prądu z budowy. Ja nie mam potrzeby, aby pilnował budowy nocą To powiedz to wykonawcy a nie nam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 05.03.2019 00:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 I tak koszty przerzuci na inwestora. Przerzucać pewnie też nie będzie za darmo. Dolicz im jeszcze za gotowanie wody na herbatę w dzień. Ja tam miałem w C11 kWh w takiej samej cenie jak w G11. Tylko abonament dużo droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agb 05.03.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 U mnie ekipa mieszkała prawie 3 miesiące. Telewizor w baraku grał całymi dniami. Za 3msc całej budowy poszło łącznie ~300kWh. Jest się o co kłócić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cristoteles 05.03.2019 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2019 żenada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 20.03.2019 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Miałem znajomego co zakręty pokonywał po ostrym łuku żeby przebyć krótszą drogę a tym samym spalić mniej paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmak 20.03.2019 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Mają ludzie problemy:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
himalaya 21.03.2019 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 I zadośćuczynienie za regenerację trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.03.2019 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Ja bym jeszcze z "facetem" flaszkę wypił , że mi budowy pilnuje. To 100% straszak na potencjalnych złodziei . Wystarczy, że ktoś będzie chciał zobaczyć co masz wewnątrz i wyrwie Ci z futryny okno - wtedy okaże się co jest w cenie prąd czy okno bo o tym co "zwinie" z wnętrza nie wspomnę.Jeśli dom jest w stanie surowym to kradną materiały, cement drut zbrojeniowy styropian wszystko co da się wynieść a niekiedy wywieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.03.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2019 Od razu mi się skojarzyło: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts