ngreen 11.03.2019 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Mam dwie łazienki. Potrzebuję jakiegoś sterowania które uruchomi mi pompę obiegową CWU podczas wejścia do łazienki. Zastanawiam się która opcja będize lepsza - w oparciu o czujnik ruchu czy uruchamiana przy włączniku światła przy wejściu do łazienki? Pytanie jak rozwiązać problem obsługi dwóch łazienek. A może już istnieją takie gotowe zestawy? Najlepiej, gdyby np pompka została uruchomiona na np 2 min od włączenia światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 11.03.2019 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ngreen 11.03.2019 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2019 Stworzyłem taki schemat, aby lepiej pokazać o co mi chodzi. Pytanie jaki sterownik wybrać, aby obsłużył trzy scenariusze, w których pompka ma działać. 1. WC 1 włączona 2. WC 2 włączona 3. WC 1 i WC 2 włączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkaczor123 12.03.2019 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Stworzyłem taki schemat, aby lepiej pokazać o co mi chodzi. [ATTACH=CONFIG]427948[/ATTACH] Pytanie jaki sterownik wybrać, aby obsłużył trzy scenariusze, w których pompka ma działać. 1. WC 1 włączona 2. WC 2 włączona 3. WC 1 i WC 2 włączona. Moduł przekaźnika RM-16A - SALUS mógłby załatwić sprawę . Można też z fotokomórki(wtedy ustawisz czas). Możliwości jest wiele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 12.03.2019 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2019 Moduł przekaźnika RM-16A - SALUS mógłby załatwić sprawę . Można też z fotokomórki(wtedy ustawisz czas). Możliwości jest wiele. Tyle tylko ze pompa z rysunku, jak mniemam Wilo Star-Z kompletnie sie do tego nie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts