dolby 24.03.2019 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Zgadza się. Podłogówka to promieniowanie cieplne i niewielki ruch powietrza, co pozwala zapewnić komfort cieplny przy niższej temperaturze powietrza. Niższa temperatura powietrza, to przy tej samej zawartości wilgoci wyższa wilgotność względna. Ponadto niższa temperatura powietrza to mniejsze straty ciepła - tu warto spojrzeć na miano "U" Niekoniecznie jest tak tylko przy ogrzewaniu podłogowym. Grzejnikami też można ogrzewać skutecznie stosując niską temperaturę i mieć ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 24.03.2019 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 O zdrowiu to można pisać kiedy się nie grzeje lub przegrzewa. Warto jeszcze napisać, że podłogówka rozhartowuje organizm. Przy grzejnikach wieje zimnem po nogach i organizm wie jak ma sobie radzić z utratą ciepła przez stopy. Potem właściciel podłogówki jedzie w góry, tam odmraża sobie stopy i paluszki do amputacji. A jakby miał grzejniki, to palce też miałby całe. Życzysz komuś amputacji stóp? To polecaj podłogówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stermaj 24.03.2019 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 No nie, nie "nadanżam" za postami, ale twierdzę, że i tak mój jest bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 24.03.2019 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Warto jeszcze napisać, że podłogówka rozhartowuje organizm. Przy grzejnikach wieje zimnem po nogach i organizm wie jak ma sobie radzić z utratą ciepła przez stopy. Potem właściciel podłogówki jedzie w góry, tam odmraża sobie stopy i paluszki do amputacji. A jakby miał grzejniki, to palce też miałby całe. Życzysz komuś amputacji stóp? To polecaj podłogówkę. Tak samo można napisać o przegrzaniu głowy przy grzejnikach - tylko co jej z amputacją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 24.03.2019 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2019 Jest prostsza, bo łeb jest tylko jeden a palców wiele... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.03.2019 00:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Warto jeszcze napisać, że podłogówka rozhartowuje organizm. Przy grzejnikach wieje zimnem po nogach i organizm wie jak ma sobie radzić z utratą ciepła przez stopy. Potem właściciel podłogówki jedzie w góry, tam odmraża sobie stopy i paluszki do amputacji. A jakby miał grzejniki, to palce też miałby całe. Życzysz komuś amputacji stóp? To polecaj podłogówkę. Postarzejesz się, przybędą kłopoty z krążeniem to będziesz się modlił o chatkę z podłogówką. Zostaną tylko kapcie filcowe i naleweczka z piersiówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 25.03.2019 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Warto jeszcze napisać, że podłogówka rozhartowuje organizm. Przy grzejnikach wieje zimnem po nogach i organizm wie jak ma sobie radzić z utratą ciepła przez stopy. Potem właściciel podłogówki jedzie w góry, tam odmraża sobie stopy i paluszki do amputacji. A jakby miał grzejniki, to palce też miałby całe. Życzysz komuś amputacji stóp? To polecaj podłogówkę. Proponuję jeszcze nie robić WC tylko wygódkę z serduszkiem za domem. Jak pójdziesz sr..ć w zimie, to Ci się klejnoty zahartują. Potem pojedziesz w góry, jak Cie z znienacka przyciśnie, to można zrobić dwójkę pod Giewontem a jajka całe... A tak poważnie: KARMIMY TROLA.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dolby 25.03.2019 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Proponuję jeszcze nie robić WC tylko wygódkę z serduszkiem za domem. Jak pójdziesz sr..ć w zimie, to Ci się klejnoty zahartują. Potem pojedziesz w góry, jak Cie z znienacka przyciśnie, to można zrobić dwójkę pod Giewontem a jajka całe... A tak poważnie: KARMIMY TROLA.... Zanim znowu nakarmisz swoje ambicje, zastanów się przed kolejnym wpisem, bo, samo myślenie, że jesteś dowcipny nie gwarantuje sukcesu. Czasem lepiej się nie odzywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.03.2019 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Postarzejesz się, przybędą kłopoty z krążeniem to będziesz się modlił o chatkę z podłogówką. Zostaną tylko kapcie filcowe i naleweczka z piersiówki. Jak się nabawisz żylaków od tej podłogówki, to będziesz marzył o domku bez podłogówki i o tym, aby się przytulić pleckami do takiego cieplutkiego kalafiorka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.03.2019 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Jak się nabawisz żylaków od tej podłogówki, to będziesz marzył o domku bez podłogówki i o tym, aby się przytulić pleckami do takiego cieplutkiego kalafiorka. Dziwna wypowiedź, jak na kogoś, kto niecałe dwa tygodnie temu pisał tak: 100%. Zgadzam się. Ja mam układ mieszany, bo taki mi kiedyś "doradzili" tutaj na forum. Głupi byłem. To się teraz muszę p...lić z tymi je..ymi kalafiorami. Szlak. Ty w ogóle jesteś, jak chorągiewka na wietrze. Jęczysz, jak to spaliny z kotłów gwzowych źle wypływają na Twoje zdrowie, a w wątku o pompach ciepła komus, kto uwaza, ze powinno montować się tylko pompy ciepła odpowiadasz: Gaz jeżeli jest możliwości to powinien być obowiązkowy w pierwszej kolejności. Czysty trolling, byle tylko zadymić w wątku... Edytowane 25 Marca 2019 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.03.2019 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dziwna wypowiedź, jak na kogoś, kto niecałe dwa tygodnie temu pisał tak: Chłopie ogarnij się i zrozum pewne rzeczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.03.2019 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dziwna wypowiedź, jak na kogoś, kto niecałe dwa tygodnie temu pisał tak: Ty w ogóle jesteś, jak chorągiewka na wietrze. Jęczysz, jak to spaliny z kotłów gwzowych źle wypływają na Twoje zdrowie, a w wątku o pompach ciepła komus, kto uwaza, ze powinno montować się tylko pompy ciepła odpowiadasz: Czysty trolling, byle tylko zadymić w wątku... Przepraszam ale robisz jak zwykle Dlaczego ktoś ma mi narzucać, że mam obowiązkowo montować PC. Może chce syfiący gaz, taki jak Ty masz , może bardziej ekologiczne kable. Kumasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 25.03.2019 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Dlaczego ktoś ma mi narzucać, że mam obowiązkowo montować PC. Może chce syfiący gaz, taki jak Ty masz , może bardziej ekologiczne kable. Kumasz. Jasna sprawa, najbardziej wskazany jest wungiel plus modlitwa o czyste powietrze :bash: https://www.youtube.com/watch?v=555FwDuncsc Prund do kabli to niby z czego jest? Przypadkiem nie z wungla? Ale to daleko, elektrownia smrodzi komuś innemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 25.03.2019 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Postarzejesz się, przybędą kłopoty z krążeniem to będziesz się modlił o chatkę z podłogówką. Po to żeby nogi spuchły? http://nextews.com/images/1b/59/1b594108626f0e73.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.03.2019 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Przepraszam ale robisz jak zwykle Dlaczego ktoś ma mi narzucać, że mam obowiązkowo montować PC. Może chce syfiący gaz, taki jak Ty masz , może bardziej ekologiczne kable. Kumasz. Czyli pompy nikt nie moze narzucac, ale Ty mozesz narzucać gaz, jako "obowiązkowy w pierwszej kolejności" ?. Czy mam zacytowac Twoje slowa, o PC którą rozwazasz jako źrodło ciepła, jak wreszcie skończysz zatruwac okolicę biomasą ? Przeciez Ty sam sobie zaprzeczasz raz piszac o "je..ych kalafiorach" w ktore ktoś Tobie zrobił, a raz przytulaniu sie do nich i marzeniach o braku podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2019 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Gaz tak jak i węgiel powinien być zakazany w nowym budownictwie. To relikty przeszłości.Tak samo w starym budownictwie powinno się dążyć do usunięć węgla i gazu.Podłogówka jest raczej naturalnym następcą grzejników(dobrze zrobiona podłogówka). Taniej i zdrowiej @muchenz Nie wklejaj swoich nóg !!!!! ble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vvvv 25.03.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 (edytowane) Jasna sprawa, najbardziej wskazany jest wungiel plus modlitwa o czyste powietrze :bash: https://www.youtube.com/watch?v=555FwDuncsc Prund do kabli to niby z czego jest? Przypadkiem nie z wungla? Ale to daleko, elektrownia smrodzi komuś innemu. Następny co myśli, że pali "czystym" gazem. Tak tak, gaz czysty jak łza. Czym należy ogrzewać domy, a szczególnie te nowe? Czyli pompy nikt nie moze narzucac, ale Ty mozesz narzucać gaz, jako "obowiązkowy w pierwszej kolejności" ?. Czy mam zacytowac Twoje slowa, o PC którą rozwazasz jako źrodło ciepła, jak wreszcie skończysz zatruwac okolicę biomasą ? Przeciez Ty sam sobie zaprzeczasz raz piszac o "je..ych kalafiorach" w ktore ktoś Tobie zrobił, a raz przytulaniu sie do nich i marzeniach o braku podłogówki Przecież nie ja pierwszy napisałem, że PC ma być obowiązkowa w nomy domu. To była riposta. Chwalisz, się że umiesz liczyć, ale z czytaniem ze zrozumieniem i wyciąganiem wniosków to u Ciebie krucho. Mieszaniec, Panie instalacja mieszana , abo tak abo tak. Gaz tak jak i węgiel powinien być zakazany w nowym budownictwie. To relikty przeszłości. Tak samo w starym budownictwie powinno się dążyć do usunięć węgla i gazu. Podłogówka jest raczej naturalnym następcą grzejników(dobrze zrobiona podłogówka). Taniej i zdrowiej Najlepsze jest to, że są tacy co myślą i uważają, że gaz nie syfi. Edytowane 25 Marca 2019 przez vvvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 25.03.2019 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Gaz tak jak i węgiel Gaz emituje mniej CO2 niż pompa ciepła (od ok. 25%do 50%) i nie trzeba emitować ton syfu do atmosfery (np. rtęci jak bełchatów) jak w przypadku spalania węgla. @muchenz Nie wklejaj swoich nóg !!!!! ble Z myślą o tobie wybrałem najmniej drastyczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.03.2019 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Najlepsze jest to, że są tacy co myślą i uważają, że gaz nie syfi. A kto tak myśli ? Dane są ogólnodostępne, zresztą nie raz je przytaczałem. Jak jeszcze poczytasz o benzenie, rtęci, to może ogarniesz rzeczywistość i "czysty" prąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 25.03.2019 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2019 Gaz emituje mniej CO2 niż pompa ciepła (od ok. 25%do 50%) i nie trzeba emitować ton syfu do atmosfery (np. rtęci jak bełchatów) jak w przypadku spalania węgla. @muchenz Z myślą o tobie wybrałem najmniej drastyczne . Lepszy syf w Bełchatowie niż pod oknem.Poza tym w nowym domu gaz jest ekonomicznie nieuzasadniony Jak wkleisz tyłek to monitor pęknie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts