vt108 10.04.2019 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Ponieważ znowu muszę naprawić mój kocioł Beretty chciałbym przestrzec wszystkich przed tą 'marką'. Kocioł od nowości od 2010 roku przepłaciłem już ze trzy razy. Nie ma roku w tej chwili żebym nie wymieniał części np. wymiennik już drugi raz. Rok temu robiłem przegląd kotła a w tej chwili powiadomiono mnie że mam do wymiany 5 różnych części. Te kotły to jest po prostu dramat. Wspomnę tylko, że zaczął się psuć po dwóch latach użytkowania i tak już 7 lat wrzucam w niego pieniądze. Studnia bez dna. Przyszedł czas na wymianę kotła, ale zanim to zrobię przestrzegam przed włoskimi wynalazkami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.04.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2019 Z mojego Junkersa też nie jestem zadowolona.Jak padnie na amen, wywalam gaz z chaty i daję PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 11.04.2019 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Może problemem jest np. twarda woda, która zapycha wymiennik. Kotły gazowe z zasady nie psują się tak często.Były robione regularne przeglądy ? Gwarancja 5 lat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 11.04.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Kwestia szczęścia (lub pecha). Zaryzykowałem i kupiłem kocioł Beretty w 2011 r. i do tej pory zero problemów. Z mojego Junkersa też nie jestem zadowolona. Jak padnie na amen, wywalam gaz z chaty i daję PC. Jak mi padnie, to robię to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vt108 11.04.2019 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 Może problemem jest np. twarda woda, która zapycha wymiennik. Kotły gazowe z zasady nie psują się tak często. Były robione regularne przeglądy ? Gwarancja 5 lat ? Woda ok. O ile dobrze pamiętam nie było wtedy gwarancji 5 lat. Tak przeglądy były regularne. W tym piecu padło wszystko i to nie po jednym razie. Praktycznie nie ma tam nic z nowego pieca poza płytą główną. Ale może ma rację ten ktoś kto piszę że to kwestia szczęścia. Inna sprawa to jak padnie kocioł w momencie kiedy fabryka robi sobie 2 tygodnie przerwy Miałem tak i nie chciano wydać części bo .. przerwa. Było to między świętami a Nowym rokiem. Kazano mi czekać do drugiego tygodnia stycznia. W zimę!!!! Wybrałem się do fabryki do Torunia (bo serwis też miał wszystko w d..e) i jakoś załatwiłem części. Serwis przyjechał, zamontował i po dwóch dniach wszystko poszło z dymem znowu. Nie mam doświadczenia z innymi piecami. Ale doświadczenie z Berettą spowodowało, że nigdy w życiu nie kupię żadnego włoskiego badziewia. Oczywiście nikogo do niczego nie namawiam, dzielę się po prostu doświadczeniem. Może komuś się przyda. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek11 11.04.2019 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2019 De Dietrich, na gwarancji poszła płyta główna, gwarancja tego nie obejmowała, poszło ponad 2 tysiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grv 12.04.2019 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 De Dietrich, na gwarancji poszła płyta główna, gwarancja tego nie obejmowała, poszło ponad 2 tysiące. Możesz przybliżyć dlaczego odrzucono jako naprawę gwarancyjną? Szczerze mówiąc, poza rażącym zaniedbaniem lub niewłaściwym użytkowaniem to nie widzę powodu odrzucenia reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KLARSAN 12.04.2019 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2019 Może problemem jest np. twarda woda, która zapycha wymiennik. Trzeba na to uważać, bo zdarza się to dość często... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwiernicz 23.04.2019 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Ja de dietrich polecam jeżeli zostajesz w gazie. Mam rok, wszystko bangla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 23.04.2019 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2019 Ja de dietrich polecam jeżeli zostajesz w gazie. Mam rok, wszystko bangla Za 3 -5 lat bedzie złom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinwiernicz 29.04.2019 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Za 3 -5 lat bedzie złom Póki co się nie zbiera na to dam znać za 3-5 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 29.04.2019 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2019 Z mojego Junkersa też nie jestem zadowolona. Jak padnie na amen, wywalam gaz z chaty i daję PC. Złą eksploatacja i twarda woda też może zniszczyć PC . Tylko koszty naprawy wyższe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts