roxboro 13.04.2019 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Dzien dobryPotrzebuje pomocy co zrobic aby z domu usunac brzydki zapach jak stechlizna.Kilkanascie miesiecy temu zamieszkalismy w tym domu i od dwoch tygodni jestesmy w podrozy i odkrylismy,ze wszystkie nasze rzeczy smierdza specyficznym zapachem staroci,smierdzi doslownie wszystko-odziez,walizki a nawet plastic w maszynce do golenia.Jak mieszkalismy to tego nie czulismy,dopiero zmiana srodowiska unaocznila nam to.Dom to typowa kostka z lat 70-tych,caly czas byl i jest zamieszkaly,w korytarzach stara boazeria z poczatku lat 80-tych, podlogi z desek na belkach drewnianych, w pokojach stare mebloscianki z lat 70-tych,w domu nie ma wilgoci.Bylbym bardzo rad za jakielkolwiek sugiestie od czego zaczac aby wyeliminowac ten zapach.Dziekuje za wszelkie rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 13.04.2019 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 stare mebloscianki z lat 70-tych... prawie 50 lat kurzu , zapachów .... jakieś wykładziny, fotele - czyli meble z tkaninami?Ostatnio odnawiałam fotele u mojej Mamy - starocie pewnie miały lat ponad 30... mimo czystego domu.. meble "obdzierałam" z materiałów typu tkanina i gabka na trawniku - dopiero po dokładnym umyciu wniosłam je do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 13.04.2019 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Kostka, płaski dach czyli marny ciąg z definicji.Mieszkacie, oddychacie czyli wilgoć jest bo być musi. https://dom.wp.pl/wilgoc-w-domu-jak-sie-jej-pozbyc-6098122059461761a Jeśli budynek ma słabą wentylację i ściany, meble i podłogi przeszły charakterystycznym zapachem, to zwalczanie zapachu będzie trwało długo. Najpierw trzeba poprawić wentylację, potem wietrzyć, wietrzyc, wietrzyć a na końcu wymieniac co sie da. Za rok , dwa zmienicie zapach domu. Może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 13.04.2019 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 Ozonowanie zabije zapachy na jaką chwilę.Dom trzeba podleczyć, bo jest chory. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.04.2019 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2019 zapach stęchlizny to bardzo często zapach grzyba domowego. Mogą być ogromne kolonie pod boazerią, podłogą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek13 14.04.2019 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2019 Walczyłem z takim zapachem kilka lat. W domku zawsze wszystko śmierdziało. Pranie dywanów, ozonowanie itd nie przynosiło efektów. Dach szczelny, woda nie przeciekała do środka. Odsuwałem wszystkie meble, żeby sprawdzić obecność pleśni, czy też grzyba. I nic. I w końcu stwierdziłem, że to nieszczelności w kanalizacji. Powoli sączące się powietrze z kanalizacji latami spowodowało ten stan domku. Wyremontowałem łazienkę, łącznie z rurami kanalizacyjnymi. Problemem był murowany brodzik. Nie było dostępu do syfonu i nie można było sprawdzić połączenia odpływów. Problem wyziewów zniknął. Usunąłem także wszystkie stare ubrania, kołdry itd. Czyli przy okazji zrobiłem porządek. Pozostał mi odkurzacz piorący i ozonator:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
roxboro 15.04.2019 01:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2019 Dziekuje bardzo za Wasze dobre rady czyli co stare wyrzucic,zerwac i odnowic.Dziekuje Bertha-faktycznie wentylacja grawit. jest przytkana.Czy moglbym jeszcze poprosic specjalistow od farb o rade jakiego rodzaju srodkow i farb uzyc na odnowienie scian wewnetrznych.Jeszcze raz dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts