Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o pomoc w urządzeniu dwóch łazienek

malum

Recommended Posts

Witam wszystkich serdecznie.

Jestem w trakcie budowania domu i zastanawian się nad rozmieszczeniem wyposażenia dwóch sąsiadujących łazienek.

Jedna jest typową łazienką codzienną (ta mniejsza, po lewej stronie), a druga główną (przy sypialni - drzwi na górze).

Zależy mi na tym, aby w łazienkach znalazło się wyposażenie z załączonego rysunku, ale rozmieszczenie może być oczywiście inne.

Dodatkowo, nie ma jeszcze ściany oddzielającej łazienki, a drzwi na górze mogą zostać przesunięte.

Zmianie nie może jedynie ulec położenie okna, drzwi po lewej stronie i kanału wentylacyjnego (różowy prostokąt) biegnącego od piwnicy.

Pomóżcie proszę w urządzeniu tych łazienek, bo jedyny pomysł na jaki wpadłem to ten z załączonego rysunku, ale talentu w tej dziedzinie raczej mi brakuje więc może ktoś coś ciekawego podpowie.

lazienki.jpg

Dlaczego prawa łazienka nie ma wentylacji? Uchylanie okna nie zastąpi kanału wentylacji + wentylator fi 150.

Ma wentylację. Obok kanału wentylacyjnego z piwnicy biegną jeszcze inne kanały, ale duchodzą do sufitu, a wloty montowane są na suficie - tak mam w projekcie.

Edytowane przez malum

A kaloryfera ta łazienka nie ma? Rozumiem, że ogrzewanie podłogowe? A te zielony ząbkowany okrąg to jest co?-kosz na pranie?

To zielone to kosz na pranie. W łazience jest ogrzewanie podłogowe i kaloryfer. Przy takim rozwiązaniu jedyne miejsce gdzie może być to z boku WC w obu łazienkach.