malum 01.05.2019 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2019 Witam wszystkich serdecznie. Jestem w trakcie budowania domu i zastanawian się nad rozmieszczeniem wyposażenia dwóch sąsiadujących łazienek. Jedna jest typową łazienką codzienną (ta mniejsza, po lewej stronie), a druga główną (przy sypialni - drzwi na górze). Zależy mi na tym, aby w łazienkach znalazło się wyposażenie z załączonego rysunku, ale rozmieszczenie może być oczywiście inne. Dodatkowo, nie ma jeszcze ściany oddzielającej łazienki, a drzwi na górze mogą zostać przesunięte. Zmianie nie może jedynie ulec położenie okna, drzwi po lewej stronie i kanału wentylacyjnego (różowy prostokąt) biegnącego od piwnicy. Pomóżcie proszę w urządzeniu tych łazienek, bo jedyny pomysł na jaki wpadłem to ten z załączonego rysunku, ale talentu w tej dziedzinie raczej mi brakuje więc może ktoś coś ciekawego podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.05.2019 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malum 02.05.2019 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Dziękuję za szybką odpowiedź.Również wpadłem na taki pomysł, ale żona uparła się, że chce mieć swobodny dostęp do okna (dlatego wanna ustawiona była wzdłuż dolnej ściany), a woda z wanny i umywalki nie ma chlapać na pralkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 02.05.2019 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Dlaczego prawa łazienka nie ma wentylacji? Uchylanie okna nie zastąpi kanału wentylacji + wentylator fi 150. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 02.05.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malum 02.05.2019 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 (edytowane) Dlaczego prawa łazienka nie ma wentylacji? Uchylanie okna nie zastąpi kanału wentylacji + wentylator fi 150. Ma wentylację. Obok kanału wentylacyjnego z piwnicy biegną jeszcze inne kanały, ale duchodzą do sufitu, a wloty montowane są na suficie - tak mam w projekcie. Edytowane 2 Maja 2019 przez malum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malum 02.05.2019 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2019 [ATTACH=CONFIG]429900[/ATTACH] Zainspirowałem się tą wersją projektu i trochę ją przerobiłem, ale widzę jeden problem - gdzie powiesić ręczniki, bo obok umywalki brakuje miejsca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 03.05.2019 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 A kaloryfera ta łazienka nie ma? Rozumiem, że ogrzewanie podłogowe? A te zielony ząbkowany okrąg to jest co?-kosz na pranie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malum 03.05.2019 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2019 A kaloryfera ta łazienka nie ma? Rozumiem, że ogrzewanie podłogowe? A te zielony ząbkowany okrąg to jest co?-kosz na pranie? To zielone to kosz na pranie. W łazience jest ogrzewanie podłogowe i kaloryfer. Przy takim rozwiązaniu jedyne miejsce gdzie może być to z boku WC w obu łazienkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts