lukasz921 19.06.2019 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2019 Witam, Jestem na etapie rozkladania styropianu pod podłogówkę i chciałbym puścić kanał z nawiewem do kominka, Sytuacja obecnie wygląda tak jak na zdjęciu i w projekcie kominek jest z lewej strony komina (1) natomiast ja chciałbym go przeniesc na miejsce (2) oczywiście jeśli jest taka możliwość. Jak myślicie ?Jest też opcja żeby wogóle go nie montować ale kanał nawiewowy chciałbym przygotować . CZy można zrobić dwa takie kanały w miejscu 1 i 2 czy bez sensu ? Co to jest to co oznaczyłem (?) bo nie wiem czy to nie jest za nisko w gornym poziomie wylewki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 20.06.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 "Jest też opcja żeby wogóle go nie montować ale kanał nawiewowy chciałbym przygotować"......??? " Co to jest to co oznaczyłem (?)"....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz921 20.06.2019 17:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Po prostu chce przygotowac kanal nawiewowy do kominka ale jeszcze nie wiem czy wogole bede montował kominek. ? oznaczone jest na rysunku dowiedzialem sie ze to do skroplin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 20.06.2019 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 Skoro w miejscu 1 był projektowany kominek to skad tam te gniazdka elektryczne? Jakaś kncepcja na zagospodarowanie tej wnęki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 20.06.2019 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2019 CZy można zrobić dwa takie kanały w miejscu 1 i 2 czy bez sensu ? Co to jest to co oznaczyłem (?) bo nie wiem czy to nie jest za nisko w gornym poziomie wylewki . Jak taki był projekt, to ktoś zepsuł co tylko się dało. Doprowadzenie powietrza powinno być pod chudziakiem. Tu, jak widzę drzwi tarasowe, to doprowadzenie miałoby chyba nawet wystawać z podłogi? Pamiętaj, ze tam będzie hulało powietrze o temperaturze zewnętrznej, więc zwłaszcza od grzewczej wylewki (która przy wentylacji grawitacyjnej będzie cieplejsza niż przy rekuperacji) trzeba by to odizolować bardziej, niż ścianę zewnętrzną. A tu nie masz a to miejsca. Kominek zastawiłby dojście do wyczystki. Wygląda też, jakby w tej wnęce miał być kącik RTV - też koliduje z kominkiem. Jeżeli w tej wnęce ma być sprzęt RTV, to 2 też jest słabą lokalizacja. Do tego trochę trzeba by się pogimnastykować, żeby podpiąć kominek do komina i zająć kawałek wnęki która i tak jest ciasna (no, chyba, że to tylko TV i nie będzie kolumn). Reasumując - jak nie jesteś pewien, czy chcesz kominek, to zaklajstruj to wszystko i sobie odpuść. Błędy na poprzednich etapach trudne są w tym momencie do wyprostowania. Więc jak brakuje Ci zapału, to odpuść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts