kns3k 24.06.2019 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Szanowni Państwo.Nie mogę znaleźć jasnej odpowiedzi. Więc zapytam wprost. Zakupiliśmy dom, połowę blizniaka.jestesmu po odbiorze z PINBU. Dostaliśmy zgodę na pół roku. W zaleceniach urząd podał. Okładziny ścian i podłóg. Stolarka drzwi wewnętrznych. Docelowa porecz. Wykończone lazienki. W obecnym stanie dom ma 1 sprawna, niewykończona łazienkę. Brak płytek. Druga jest nieruszona jeszcze. W pokojach brakuje drzwi. Poręcz jest prawie ukończona. Jak to jest z tymi odbiorami. Co grozi jeśli w pół roku nie wykonam wszystkich prac. Dlaczego urząd interesuje czy w pokojach są drzwi albo czy ściany są pomalowane. Dlaczego wymagają podłogi mimo że są wylewki. Dom chcieliśmy wykańczać z bierzacych dochodów i się tym zupełnie nie spieszyć. Po decyzji pinb nie bardzo wiem co robić. Bo wymagania oprócz barierek są dla mnie absurdalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lew2 24.06.2019 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Odwołać się do WINB od decyzji PINB. Na pewno zyskujesz na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 24.06.2019 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2019 Jak już zaprosiłeś PINB na budowę, to otrzymałeś protokół . Życzeniu twemu stało się zadość. I po co ci to było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej_me 25.06.2019 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Bo wymagania oprócz barierek są dla mnie absurdalne. Masz rację to jest absurdalne, niepoważne, chore, dziwne itp. - oderwane od rzeczywistości przepisy. A gdzie szacunek dla człowieka, jego pracy, własności ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 25.06.2019 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 " Dlaczego urząd interesuje czy w pokojach są drzwi albo czy ściany są pomalowane. Dlaczego wymagają podłogi mimo że są wylewki. ... " a co PINB miał napisać widząc stan surowy zamknięty ?dot. terminów : napisz pismo do PINB - określ swój przewidywany termin zakończenia budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts