Remiks 25.06.2019 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2019 Dygresja z tego jest taka, że żeby cokolwiek zrobić, trzeba mieć wiedzę i odpowiednie narzędzia. W tym przypadku praskę, tulejki, koszulki do mufowania, opalarkę itd. Wypada znać długość przewodu, zastosowane jego zabezpieczenie, ewentualne inne łączenia, rozgałęzienia itd. Na koniec ... miernik do pomiaru rezystancji izolacji. I po całej robocie drugi miernik - do pomiaru IPZ. Teraz koledze pasuje ? Czy za drogo (a sprzęt kosztuje)? A po co mu te mierniki jak łączy staroć, jak by pomiary nie wyszły przecież i tak tego nie wymieni;-) I zerowanie musi wystarczyć bo tak było to po co poprawiać przecież skrzynka nowa reszta nie koniecznie;-) Wiedza iście hydrauliczna co do przekroju;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Dygresja z tego jest taka, że żeby cokolwiek zrobić, trzeba mieć wiedzę i odpowiednie narzędzia. W tym przypadku praskę, tulejki, koszulki do mufowania, opalarkę itd. Wypada znać długość przewodu, zastosowane jego zabezpieczenie, ewentualne inne łączenia, rozgałęzienia itd. Na koniec ... miernik do pomiaru rezystancji izolacji. I po całej robocie drugi miernik - do pomiaru IPZ. Teraz koledze pasuje ? Czy za drogo (a sprzęt kosztuje)? Panie Piotrze z prostego zadania robisz pan rzeczy niemożliwe do zrobienia. Kiedyś ludzie kończyli zawodówki i radzili sobie z takimi drobnostkami ba nawet w podstawówce na ZPT miałem takie podstawy. Co do narzędzi to nie widzę w tym nic kosztownego nawet większość z nich mam bo przydają się w wielu innych dziedzinach a nawet gdybym nie miał to można kupić to wszystko za grosze do własnych potrzeb. Tak więc nie sprowadzajmy prostej roboty do rangi "super trudne" gdzie trzeba specjalnie wyszkolonego fachowca bo trochę śmiech mnie ogarnia. Jest to wiedza czysto teoretyczna i tyle. Poza tym tak pan to opisałeś i skomplikowałeś, że ktoś nie mając pojęcia pomyślałby, że za taką usługę zapłaci miliony Co do pomiarów, miałem już kilku dobrych fachowców do trudniejszych zadań i nie widziałem by w starym domu biegali z miernikami, robili jakiekolwiek pomiary i biegali z zestawami super narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Wobec powyższego poproszę o zdjęcia po zakończeniu tej prostej roboty, najlepiej z etapami realizacji.Może mi się przydadzą na przyszłość, w celach szkoleniowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Żaden problem ale jak ktoś już tu coś napisał o wiedzy, że się ją sprzedaje to musiałby pan za nią zapłacić. Jestem gotów specjalnie dla pana poświęcić na to swój czas i stworzyć całą prezentację na ten temat, może się to panu nawet przyda na przyszłość do szkoleń jak to pan ujął . Ale nie za darmo. Chcesz pan coś mieć to zapłać bo nie wykonuję takich usług charytatywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Kończę już ten wątek po raz kolejny i ostatni bo z prostej sprawy zrobiły się dwie strony nie na temat i to jednak prawda, że większość ma tzw. "polski syndrom".Bez odbioru. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez mblazkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Żaden problem ale jak ktoś już tu coś napisał o wiedzy, że się ją sprzedaje to musiałby pan za nią zapłacić. No proszę. A ode mnie żąda za darmo. Co za hipokryzja ! Typowo polskie, Januszowe i roszczeniowe. Daj, bo mu się należy ... 500 plus ! Edytowane 26 Czerwca 2019 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.06.2019 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 No popisówki niczego sobie , prawie jak na elektrodzie ,niczego się nie dowiesz ale dowalają się do wszystkiego łącznie z kropkami i przecinkami .:lol2::lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 I tak ma być. mocium panie! A na elektrodzie takie wpisy już dawno wylądowały by w koszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) No proszę. A ode mnie żąda za darmo. Co za hipokryzja ! Typowo polskie, Januszowe i roszczeniowe. Daj, bo mu się należy ... 500 plus ! • Po pierwsze: nie hipokryzja (przytoczyłem tylko słowa jednego użytkownika), • Po drugie: od nikogo za darmo tu niczego nie żądałem (nie szukam tu usługodawcy potrafię rozwiązywać proste problemy sam) i nie po to pisałem tego posta, • Po trzecie: prosiłem tylko o prostą poradę bo od tego jest to forum, • Po czwarte: jak Pan już coś piszesz to pisz Pan po polsku, ewentualnie cofnij się do podstawówki (między literą kończącą wyraz a znakiem interpunkcyjnym z wyjątkiem myślnika, nawiasu otwierającego i cudzysłowu otwierającego nie stosujemy spacji!) • Po piąte: na "Janusza" to żeś wyszedł teraz Pan Edytowane 26 Czerwca 2019 przez mblazkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 No popisówki niczego sobie , prawie jak na elektrodzie ,niczego się nie dowiesz ale dowalają się do wszystkiego łącznie z kropkami i przecinkami .:lol2::lol2: To nie ja zacząłem. Poprosiłem tylko o prostą poradę. Wystarczyło jedno zdanie "zrób to tak a nie inaczej" i koniec tematu. No ale cóż trafiają się takie "Piotrki" od siedmiu boleści które zamiast odpowiedzieć na proste pytanie niepotrzebnie uprawiają filozofię i dorabiają ideologię do tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Po pierwsze: nie hipokryzja (przytoczyłem tylko słowa jednego użytkownika), Po drugie: od nikogo za darmo tu niczego nie żądałem (nie szukam tu Po szóste: po przecinku nie piszemy z dużej litery, to nie oznacza początek nowego zdania. A za darmo to żądałeś porady. Idź do adwokata, zobaczymy, ile zapłacisz. I po siódme: forum to wymiana wiedzy i doświadczeń, nie kółko pomocy Januszowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Forum nie jest płatne, więc jeśli nie masz Pan nic sensownego do powiedzenia to się Pan nie wypowiadaj a za uzyskane tu porady nie muszę płacić bo od tego jest forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Panie, jeszcze mogę ci udzielić na temat wyrywania zębów czy też wycinania wyrostka robaczkowego. A co mi tam.Przecież masz za darmo, tylko brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mblazkie 26.06.2019 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Piotr P. Murarz i leśnik to nie rzemieślnik, malarz to paprok. A kierownicy budów to gamonie i jełopy. O drogowcach mam podobne zdanie. Za słaby Pan poziom prezentujesz by wdawać się w dyskusję na temat języka polskiego. Na temat Pana motta w stopce to się już nie wypowiadam. Takie sobie Pan podsumowanie swojej osoby i antyreklamę w jednym zrobiłeś Żenada. Kończę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 (edytowane) Zabolało?Myślę że tak, bo prawda w oczy kole! W niejednego budowlańca ten wpis uderza, i to mocno. Edytowane 26 Czerwca 2019 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.06.2019 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 I tak ma być. mocium panie! A na elektrodzie takie wpisy już dawno wylądowały by w koszu Jak tak wg ciebie miałoby być to po kiego uja tworzyć forum ?????? bez sensu gadasz i tyle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Z Wikipedii :Forum dyskusyjne – przeniesiona do struktury stron WWW forma grup dyskusyjnych, która służy do wymiany informacji i poglądów między osobami o podobnych zainteresowaniach przy użyciu przeglądarki internetowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 26.06.2019 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Sosnowiec to wszystko tłumaczy , teraz taki mały żarcik , wiesz co znaczy SO na tabliczce rejestracyjnej Sosnowca ? odpowiadam Śląskie Odpady ,inni twierdzą że Sosnowiec to najdalej wysunięta część Warszawy na południe , Sosnowiec to stan umysłu też takie krążą opowiastki na prawdziwym Śląsku . a mogłeś gościowi wytłumaczyć w czterech zdaniach jak to ma zrobić ale to za proste lepiej pyskować .bez odzewu ,pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 26.06.2019 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2019 Figa prawda. Sosnowiec to nie Śląsk. Należy do województwa śląskiego, a to wielka różnica, proszę pana. PS. Gościu już ma dawno wytłumaczone, ale postawił się honorem januszowym Natomiast nie znalazłem na mapie miejscowości ruda śląska, chociaż w Rudzie Śląskiej, na Halembie, Rudzie Południowej czy na Wirku trochę robót wykonałem. Jedyne co, to musiałem przekraczać granicę pomiędzy Sosnowcem a głupotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 27.06.2019 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2019 Tak dla ścisłości ja już mieszkam od jakiegoś czasu na Śląsku Opolskim , fakt Sosnowiec to nie Śląsk , dobra naubliżaliśmy sobie więc graba , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts