Daniel 37 30.06.2019 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Witam Mam pytanie. Zachowanie odległości wkładu kominkowego od ścian to mniej więcej 10cm. Z tylu i boku będzie koło 10cm od ekranu waty. Natomiast z przodu i 2 boku w koło drzwiczek mam " plaskownik " szerokości 5 cm. Gdy położę na nim profil 3 cm w nim wate, oraz płytę gips i materiał wykończeniowy to na dole przy samym "plaskowniku" wata praktycznie styka się z " czopuchem" który zawęża się ku górze. Czy w tym miejscu też należy zachowywać taki odstęp. Dodam że materiałem końcowym będzie kamień dekoracyjny, na równi z plaskownikiem, bez robienia wnęk i półek wokół szyby. Inne pytanie czy profil może bezpośrednio leżeć ( styka się z tą obudową, plaskownikiem ). Dzięki wszystkim za podpowiedzi z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remiks 30.06.2019 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Naprawdę chcesz to wypychać watą przecież to nie pluszak;-) Na wszystkie pytania są już odpowiedzi na forum ale skoro nie chciało się czytać (szukać) to chociaż przeczytaj bloga Piotra Batury tam pewnie coś dla siebie znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 30.06.2019 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Wata, gips ... No, chyba powinieneś poczytać to forum. Bo płyniesz prosto na skały. I skończy się demolką tej zabudowy wcześniej czy później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
endrju6 30.06.2019 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2019 Ale ładnie to będzie puchnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel 37 01.07.2019 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Są inne, pewnie lepsze metody zabudowy.Zestaw wełna z ekranem + czerwona płyta to demolka zabudowy???. Ja sam sobie tego nie wymyśliłem.O takie rady mi właśnie chodziło, niestety nie mam czasu żeby siedzieć na forum 24 H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajnytoster 02.07.2019 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Są inne, pewnie lepsze metody zabudowy. Zestaw wełna z ekranem + czerwona płyta to demolka zabudowy???. Ja sam sobie tego nie wymyśliłem. O takie rady mi właśnie chodziło, niestety nie mam czasu żeby siedzieć na forum 24 H. A inni zapewne nie mają czasu, żeby pisać to samo po raz tysięczny w dwusetnym wątku na ten temat. Nie chcesz poświęcić pół godziny na wyszukiwarkę i poczytanie, to rób zabudowę tak jak zaplanowałeś, a później najwyżej założysz nowy wątek pt. "Śmierdzi mi z kominka jak palę, pomocy!!!". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts