Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zabudowa kominka naroznego

Daniel 37

Recommended Posts

Witam

Mam pytanie. Zachowanie odległości wkładu kominkowego od ścian to mniej więcej 10cm.

Z tylu i boku będzie koło 10cm od ekranu waty.

Natomiast z przodu i 2 boku w koło drzwiczek mam " plaskownik " szerokości 5 cm. Gdy położę na nim profil 3 cm w nim wate, oraz płytę gips i materiał wykończeniowy to na dole przy samym "plaskowniku" wata praktycznie styka się z " czopuchem" który zawęża się ku górze. Czy w tym miejscu też należy zachowywać taki odstęp.

Dodam że materiałem końcowym będzie kamień dekoracyjny, na równi z plaskownikiem, bez robienia wnęk i półek wokół szyby.

Inne pytanie czy profil może bezpośrednio leżeć ( styka się z tą obudową, plaskownikiem ).

Dzięki wszystkim za podpowiedzi z góry.

20190630_173859.jpg

Są inne, pewnie lepsze metody zabudowy.

Zestaw wełna z ekranem + czerwona płyta to demolka zabudowy???. Ja sam sobie tego nie wymyśliłem.

O takie rady mi właśnie chodziło, niestety nie mam czasu żeby siedzieć na forum 24 H.

A inni zapewne nie mają czasu, żeby pisać to samo po raz tysięczny w dwusetnym wątku na ten temat. Nie chcesz poświęcić pół godziny na wyszukiwarkę i poczytanie, to rób zabudowę tak jak zaplanowałeś, a później najwyżej założysz nowy wątek pt. "Śmierdzi mi z kominka jak palę, pomocy!!!".