lukaszz1981 01.07.2019 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Witam Szukam klimatyzator przenośny na piętro typu poddasze do sypialni oraz pokoju dla dziecka. Sypialnia ma około 18 m2 oraz skos, a pokoik dla dziecka około 10 m2 oraz skos. Klimatyzator byłby załączany tylko wieczorem do schłodzenia pokoi. W słoneczne dni w sypialni mamy 30 stopni Celsjusza. Czytałem, że obecnie są w sprzedaży klimatyzatory przenośne bez konieczności usuwania wody, która gromadzi się w zbiorniku podczas pracy klimatyzatora. Myślałem o klimatyzatorze De'Longhi Pac N90 Eco Silent. Moc chłodnicza (W) - 2500Osuszanie (l/24h) - 34Przepływ powietrza (m3/h) - 350Współczynnik efektywności energetycznej (EER) - 2,6Maksymalna moc chłodzenia - 9800 BTUCzynnik chłodzący - R290Klasa efektywności energetycznej - A Czy ktoś go poleca ?Czy może coś innego za niższą cenę ? Z góry dziękuję za odpowiedzi.PozdrawiamŁukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.07.2019 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 2.500 PLN to nie jest tanio.Gdzie ten klimatyzator odprowadza ciepło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszz1981 01.07.2019 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 (edytowane) Odprowadza z tyłu: Może coś innego byś polecił skoro będzie używany tylko do schłodzenia pokojów przed spaniem. Myślę też nad Gorenje KAM26PDAH. Moc chłodnicza [W]: 2600 Czynnik chłodzący: R410a Edytowane 1 Lipca 2019 przez lukaszz1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 01.07.2019 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Nie lepiej jest zamontować zwykłą tanią klimatyzację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszz1981 01.07.2019 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Nie ma takiej opcji.W grę wchodzi tylko klimatyzator przenośny. Może za kilka lat przy jakimś remoncie zamontuje normalną klimatyzacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 01.07.2019 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Nie ma takiej opcji. W grę wchodzi tylko klimatyzator przenośny. Klik klik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 01.07.2019 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2019 Nie ma takiej opcji. W grę wchodzi tylko klimatyzator przenośny. Może za kilka lat przy jakimś remoncie zamontuje normalną klimatyzacje. Miesiąc temu byłem w podobnej sytuacji... Nawet u mnie na mazurach temperatura na poddaszu dochodziła do 28'C i coś trzeba było z tym zrobić. Niestety, wszystkie firmy montujące splity miały terminy zajęte do września, więc poszedłem do pewnego z marketów i kupiłem Ravansona - tani (1400PLN), 1kW poboru, chłodzenie 2,5kW. Poddasze mam małe, circa 50m2 więc jakoś to "ustrojstwo" sobie radzi - nawet przy 35'C na zewnątrz, zdołało ochłodzić poddasze do 24-25'C - jak dla mnie wystarczy. Niestety, musisz zdawać sobie sprawę, że gdzieś musisz usunąć gorące powietrze zza sprężarki - ja w jednym ze skosów (klimatyzator stoi w rogu w holu) wyciąłem regips, usunąłem folię, wełnę, znów folię, wyciąłem otwór w odeskowaniu dachu i dałem tam rurę wyrzucającą powietrze. Robota "ginekologiczna", ale konieczna - zapomnij o dedykowanych rękawach do okien itp. Podsumowując - to rozwiązanie działa, ale i tak jesienią montuję 2 x splita. Albo jak przekonam się do ogrzewania w okresach przejściowych klimą, to będą cztery splity )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszz1981 02.07.2019 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Wiadomo, że najlepszy split. Przy kolejnym remoncie założę multisplita na do dwóch pokoi oraz salonu.Co do przenośnych, raczej nie ma co przepłacać. Kupię raczej takiego za 1700 zł - Camry CR 7902. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiliman 02.07.2019 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 https://aero7.pl/klimatyzator-przenosny/haier-am12aa1gaa-35-kw - jedno z fajniejszych urządzeń w tej cenie imo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronson90 02.07.2019 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2019 Kupiłem w tamtym tygodniu camry 7092, chłodzi jak szalone Nie było możliwości montażu normalnej klimatyzacji więc pozostał przenośny, do tego rękaw na okno i jakoś chłodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts