Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kabel 4 czy 5 żyłowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Powyższy wpis to tylko potwierdzenie hasła, które poprzednio przytoczyłem. Nie sprowadzisz mnie do tego poziomu, ja nie mam na nim takiego doświadczenia jak Ty.
Ale masz spore doświadczenie elektryczne, że o wiedzy nie wspomnę.

Dlatego bardzo liczę na ciebie. Pewnie forumowicze, zadający pytania w tym dziale, również.

Nie zawiedź nikogo, trzymam kciuki!

Forumowicze - zgodzicie się ze mną, że kol. Elpapiotr doskonale wpisuje się w takie hasło:

" Nie dyskutuj z (tu wpisz dowolne określenie osoby niepełnosprawnej intelektualnie), bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem "

Radzę nie korzystać z jego pseudo porad. Mam sporo wiedzy i mógłbym niejednej osobie udzielić rzetelnych rad, ale ten forumowicz włazi w każdy temat i mędrkuje i klepie swoje androny.

Nie, nie zgadzam się bo nawet nie zadajesz pytania a próbujesz manipulować, sam wpisujesz się w taki sposób komunikacji.

Radzę nie korzystać z jego pseudo porad.

Wyglądasz na typowego Elektryka. Tak jak Piotr. Nie piszecie żadnych porad - same ataki personalne na kogoś, kto próbuje coś doradzić. Żadnych konkretów, żeby przypadkiem ktoś z problemem nie skorzystał za darmo.

Wyglądasz na typowego Elektryka. Tak jak Piotr. Nie piszecie żadnych porad - same ataki personalne na kogoś, kto próbuje coś doradzić. Żadnych konkretów, żeby przypadkiem ktoś z problemem nie skorzystał za darmo.

Lekarz też Ci na internecie nie będzie tłumaczył jakie leki brać itp. Kiedy w końcu zrozumiecie , że elektryka to w zasadzie niebezpieczny fach gdzie chwila nieuwagi może sporo kosztować a źle wykonana instalacja będzie zagrażała życiu wszystkich domowników. Po niektórych pytaniach widać, że totalny laik je zadaje i weź takiemu doradzaj :D

Kiedy w końcu zrozumiecie , że elektryka to w zasadzie niebezpieczny fach gdzie chwila nieuwagi może sporo kosztować a źle wykonana instalacja będzie zagrażała życiu wszystkich domowników.

Nie raz i nie dwa pytałem o to, jak powinno być zrobione. Dostawałem odpowiedź, że elektryk zrobił źle, ale nie dostawałem odpowiedzi jak być powinno. To nie poprawia mojego bezpieczeństwa, więc nie ściemniaj, że to o nie chodzi.

Od sprawdzenia bezpieczeństwa, to jest przegląd.

Edytowane przez Kaizen

Od sprawdzenia bezpieczeństwa, to jest przegląd.

Widziałem już w życiu takich "pomiarowców" że włos się na głowie jeżył :D ludzie mają małe pojęcie w temacie dostaną miernik w ręce i cuda wyczyniają :D

Ja bym jednak porad elektrycznych będąc laikiem na forum nie szukał bo cholera wie kto doradza. Tak samo jak nie szukam porad medycznych na forach.

Ja bym jednak porad elektrycznych będąc laikiem na forum nie szukał bo cholera wie kto doradza. Tak samo jak nie szukam porad medycznych na forach.

Ja szukam informacji w necie w każdym temacie. Medycznych też. Co nie znaczy, że we wszystko wierzę. Sprawdzam w różnych, jak najbardzie wiarygodnych źródłach, do jakich mam dostęp.

Jak mi ktoś pisze, że FR czteropolowy w mojej rozdzielni jest be, a nie napisze, jak powinno być to niewiele mi pomaga. Jak w aucie zgaśnie cała elektryka i ktoś doradzi sprawdzenie masy, to nawet nie sprawdzam tej rady - tylko ją realizuję.

Co do pomiarowców - też prawda. Mi wpisał wymaganą max rezystancję uziomu 10 om - bo tak ma być. I komu ma wierzyć laik, jak od elektryków dostaje takie odpowiedzi (albo "nieprawda, ż 10 om _._)?

Tutorial:https://www.youtube.com/watch?v=T1vW8YDDCSc

Edytowane przez Kaizen

• 5 weeks później...
Lekarz też Ci na internecie nie będzie tłumaczył jakie leki brać itp. Kiedy w końcu zrozumiecie , że elektryka to w zasadzie niebezpieczny fach gdzie chwila nieuwagi może sporo kosztować a źle wykonana instalacja będzie zagrażała życiu wszystkich domowników. Po niektórych pytaniach widać, że totalny laik je zadaje i weź takiemu doradzaj :D

Mylisz sie w obu wypadkach, i jesli kieds okaze sie ze masz raka, to skieruj sie wlasnie na forum internetowe, a znajdziesz tam prawdziwego lekarza, ktory powie ci za darmo jak to wyleczyc. Nie jakiegos szarlatana - wypisywacza recept, ktory zaaplikuje ci chemioterapie po ktorej szybko zejdziesz placac wczesniej spory rachunek.. Polecam Ci to z pelna swiadomoscia i dla Twojego dobra.

Mam nadzieje ze Ty rozumiesz jak niebezpiecznym zawodem jest mechanik? Mam nadzieje, ze sam nie wymieniasz klocow hamulcowych w swoim samochodzie, to skomplikowana maszyneria, chwila nieuwagi i znajdziesz sie na drzewie szybciej niz innego prad porazi z tej zle wykonanej instalacji...