tinjap 13.07.2019 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2019 HejNa dole łazienka 210x320 i na górze 270x370 (ale skosy). W dwóch planuję dac kabinę ale co do wanny mam dylemat czy również dwie czy jedna na górze.Jak to jest w użytkowaniu dwóch łazienek?Podobnie z bidet lecz w tym przypadku czy w ogóle jest sens jego montażu?Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 14.07.2019 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Wanna i bidet nie potrzebne. Wannę chciała żona wykąpała się z 10 razy przez 4 lata ja ani razu tyle co córka jak była mała to ten złodziej wody był potrzebny.Mam dwa prysznice + wanna u góry. Teraz wanny bym nie zakładał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kryzys 14.07.2019 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 A ja sobie nie wyobrażam łazienki bez wanny ,prysznic owszem może być ale wanna musi być i basta , przyjdziesz z placu urobiony zmęczony i nie ma nic lepszego jak walnąć się w wannie z cieplutką wodą solami i moczysz się z pół godziny ech , mam wannę jakuzi ale w ciągu 4 lat może z 3 razy tego używałem i nie polecam , lepiej zwykła wanna ale wanna jako główne a prysznic jako dodatek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 14.07.2019 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 (edytowane) Dziękuje za odpowiedzi...no i wynik = jeden do jednegoOK załóżmy że wanna jest w domu ale czy w każdej łazience niezbędna? Czy na takim poddaszu wanna pod skosem lepsza prosta czy narożna (wygoda wchodzenia itp)Aha i co z tym bidetem w projekcie mam w projekcie na dole obok wc? Wchodzi hydraulik za kilka dni. i nie wiem czy podciągac tam instalacje.Też mam dwie umywalki zaprojektowane, ładnie to wygląda ale czy jedna nie starcza?, Edytowane 14 Lipca 2019 przez tinjap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.07.2019 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Ja mam dwie łazienki i w mniejszej na parterze mam prysznic 130x80, a na poddaszu wannę narożną, niestety pod skosem (120 cm), odsuniętą od ściany o 12 cm murkiem z płytek. Wanna musi być wg mnie, warto mieć to i to z podziałem. Ja tam lubię kąpiele, zwłaszcza w zimie, tylko nie przesadzaj z rozmiarem. Ja mam 160/105 narożna ... lepsza by była 170 ale ilość wody też ma znaczenie. Dobierz do wielkości kąpiących się. Bidet ... to nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 14.07.2019 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Ja mam dwie łazienki i w mniejszej na parterze mam prysznic 130x80, a na poddaszu wannę narożną a brakuje Wam na parterze wanny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.07.2019 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Na parterze by się nie zmieściła, poza tym Ci którzy nie mają problemu ze schodami spokojnie pójdą na poddasze i wejdą do wanny , a Ci którzy nie mogą chodzić po schodach nie wejdą do wanny ... więc prysznic na parterze z brodzikiem na te 5-7 cm wysokości i szerszymi drzwiami tak żeby móc się umyć. Myślę tutaj o różnych sprawach, zwichnięta noga, starość, albo dzieci które w pewnych sytuacjach po prostu łatwiej pod prysznic wepchać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 14.07.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Wanna musi być. Piękna sprawa sobie poleżeć.Ale wanna w obu łazienkach wg mnie nie potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 14.07.2019 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 czyli reasumując po kilku komentarzach wanna w domu jedna, bidet zbędny a co dwoma umywalkami w jednej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kemotxb 14.07.2019 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Zobacz ile kosztuje taki zestaw na dwie umywalki tzn szafka plus umywalka plus lustro .... wszystko powyżej 60 cm szerokości to ceny z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
libra100 14.07.2019 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Niecierpię wanien, ostatni raz kąpałam w wanie jak miałam 10 lat. Na dole i na górze będzie tylko i wyłącznie prysznic. Wanna jak dla mnie to strata czasu, pieniędzy, wody i miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 14.07.2019 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 czyli reasumując po kilku komentarzach wanna w domu jedna, bidet zbędny a co dwoma umywalkami w jednej łazience? Zawsze jest opcja - wanna z parawanem i wtedy 1 wanna i prysznic w każdej łazience. Wanna jeśli masz lub planujesz dzieci zawsze się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 14.07.2019 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 czyli reasumując po kilku komentarzach wanna w domu jedna, bidet zbędny a co dwoma umywalkami w jednej łazience? Nie kumam po co komu dwie umywalki w jednej łazience... Co do bidetu to jego idea jest dla mnie mało zrozumiała. Żeby z tyłkiem się przesiadać z jednego na drugie. Tylko I wyłącznie bidetta. Dla mnie nie ma sra...nia bez bidetty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 14.07.2019 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Nie kumam po co komu dwie umywalki w jednej łazience dwie osoby jednocześnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janekk1234 14.07.2019 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 dwie osoby jednocześnie? Niby tak ale ile takich sytuacji w życiu jest że trzeba z umywalki we dwójkę na raz korzystać... Przecież umycie rąk trwa chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 14.07.2019 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 zawsze można poczekać, ale i czasami ładnie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 14.07.2019 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2019 Na parterze by się nie zmieściła, poza tym Ci którzy nie mają problemu ze schodami spokojnie pójdą na poddasze i wejdą do wanny , a Ci którzy nie mogą chodzić po schodach nie wejdą do wanny ... więc prysznic na parterze z brodzikiem na te 5-7 cm wysokości i szerszymi drzwiami tak żeby móc się umyć. Myślę tutaj o różnych sprawach, zwichnięta noga, starość, albo dzieci które w pewnych sytuacjach po prostu łatwiej pod prysznic wepchać . Jeśli przezornie myślisz o starości to na pewno nie brodzik. Tylko jedna lub dwie tafle szklane czyli kabina walk in. Wjeżdżasz wózkiem i po problemie. Wanny nawet nie skomentuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juniorka 15.07.2019 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Tinjap, podpytaj członków swojej rodziny co by chcieli a czego nie Ja uważam, że wanna się przyda, ale wystarczy jedna, na górze. 2 umywalki super sprawa. Bidet zbędny. Polecam też... pisuar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tinjap 15.07.2019 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 oczywiście wanna będzie na górze.(poddasze) Jednak żonka upiera się aby była tez na dole. Próbuje ją przekonać że jedna wystarczy. Poniżej taka koncepcja: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.07.2019 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Z wanny chyba korzysta się okazjonalnie, relaksacyjnie? Kto będzie korzystał z wanny na ole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts