Pio_FCI 12.08.2019 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Hej, interesuję się kupnem działki. Pojawiło mi się jednak w głowie pytanie, bo przez jej środek przechodzi obecnie droga polna - zazwyczaj droga dla rowerzystów, spacerowiczów i ewentualnie dla samochodów 4x4. Droga nie jest publiczna ani urządzona, po prostu jest tam od dziada pradziada. Publiczna natomiast jest droga południową granicą działki. Powinienem się martwić czy kupić, ogrodzić i zapomnieć? Będę wdzięczny za porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.08.2019 04:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Ogrodzić i zaorać - droga powstanie nowa - samoistnie. Bardzo często się tak spotyka. Nie obejdzie się oczywiście bez komentarzy , ale cóż Twoja własność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 12.08.2019 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 jesli nie ma sluzebnosci w KW wpisanej, na mapach jest tak jak zaznaczyłeś to nie ma się czym przejmować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.08.2019 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Przed zakupem obowiązkowe okazanie granic. Jako nabywca masz prawo być podczas czynności. Jeśli zbywający odmawia zlecenia prac geodecie , to nie kupuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pio_FCI 12.08.2019 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 (edytowane) Wielkie dzięki, super! @Bertha, to zakup od miasta. W oficjalnym ogłoszeniu przetargu ani w KW nie ma słowa i tej "drodze". Dla pewności zadzwoniłem jeszcze do Urzędu i potwierdzili mi, że to wydeptana droga. Nie ma żadnej służebności ani nic oficjalnego..tylko mogę być nielubiany Edytowane 12 Sierpnia 2019 przez Pio_FCI . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 12.08.2019 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Spacerowicze ze psem lub bez oraz cykliści będą cię "błogosławić". Solidne ogrodzenie i niechaj sie gonią! We wtem kraju zmiany nie są lubiane, oj nie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 12.08.2019 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2019 Sprawdź, czy wszystkie działki, do których prowadzi ta droga mają inny dostęp do drogi publicznej. To, że teraz nie ma służebności w KW nie znaczy, że właściciele działek, którym odetniesz do nich dostęp nie wywalczą drogi koniecznej w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts