cuuube 24.08.2019 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Szukam informacji o trwałości płyt indukcyjnych. Podzielcie się doświadczeniami. Moja płyta "Mastercook I4DE84S" 90cm, odmówiła posłuszeństwa na dwóch polach, po 7 latach użytkowania. Zastanawiam się czy to dużo, czy mało? Dałem do naprawy, po wymianie kilku części (200zł) płyta zaczęła działać, jednak podczas testu w serwisie usterka wystąpiła ponownie. Mam zagwozdkę - czy inwestować dalej, czy myśleć o zakupie nowej? Jeśli tak, to jaką markę obecnie warto kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 24.08.2019 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Niewiele ci pomogę mam 4mc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 24.08.2019 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Przy trwałości "dzisiejszych" sprzętów to już dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 24.08.2019 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2019 Podejrzewam ,że ta poważniejsza awaria to skutek wcześniejszego wyciągnięcia jej celem naprawy jednego z paneli sterujących (timera) i podniesienia owieszonych pól grzewczych (objaw brzęczenia) . Nie wiążę tego jednoznacznie ponieważ wydarzyło się to po około 2/3 tygodniach . Jednak sądząc po uszkodzeniu serwis sugeruje kiepskie połączenie na 'Nce' A było nie ruszać , bo jak wiadomo "ruszysz g... to śmierdzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistalova 25.08.2019 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Mój Mastercook po 8 latach zaczął mieć problemy z jednym polem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 25.08.2019 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2019 Na FB znalazłem kogoś kto pracuje w serwisie Pracuje w Gwarancyjnym serwisie Samsung, do niedawna mieliśmy też autoryzacje Sharp ale.wypowiedzieliśmy im umowę bo to była masakra. Electroluxa i Bosha robimy głównie na ubezlieczeniach i one zdecydowanie sporadycznie się pojawiają. Amica z tego co wiem ma kiepski serwis ale z nią mamy małe doświadczenia, ale jeśli jakieś są to słabe także chyba jednak sytuacja się klaruje , bo na elektrodzie tez wszyscy za Electrolux'em . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mibas 26.08.2019 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Po tym jak nas kiedyś Electrolux potraktował z reklamacja lodówki to mogą zapomnieć o tym, że wezmę coś jeszcze od nich. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dez 26.08.2019 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Teka IR 641 od 10 lat działa bez zarzutu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brunoxp 26.08.2019 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 (edytowane) Tez Teka IRS 643 i tez 10 lat. Jest na tyle fajna że zabraliśmy ją z mieszkania do nowo wybudowanego domu. . Edytowane 26 Sierpnia 2019 przez Brunoxp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukasz11 26.08.2019 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Ja mam śp. Mastercooka już prawie 11 lat i działa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 26.08.2019 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2019 Na forum elektroda złapałem kontakt do serwisanta... pytałem o Sharpa , ale dostałem też rzeczową odpowiedz o innych Fakt, ze marka znana, ale ze sprzętu RTV, mniej już komórek, bo to głównie na rynek azjatycki było produkowane. AGD to od 4-5 lat dopiero. Nie wypowiem się o Sharpie, bo zaledwie byłem do 4-5 sprzętów. Ale jakość wykonania taka średnia. Fakt, ze zakup i potem części nie są drogie. Co do Amici to kiedyś to jeszcze indukcje robiła w miarę dobre. Teraz wszystko z Chin leci i jakość mocno spadła. Co do serwisu Amica, Sharp, to wszystko zależy od od konkretnego punktu serwisu i serwisanta. To, że komuś w jakimś punkcie serwisowym nie naprawili lub coś innego to nie znaczy, że dana marka jest zła. Jak brałbyś Amicę to musisz liczyć się z tym, ze często czas dostawy części jest dość długi (2-3 tygodnie). Widzę, że do płyty Sharpa większość części jest od ręki (np. jeden moduł mocy: Link). Do Amici: Link). Czyli widać, że na zamówienie i cena sporo wyższa, ale tu widzę, to jeszcze na tych dobrych modułach EGO (ale też padają. Sam mam taką płytę, ale o normalnych wymiarach i jedno pole nie działa (zawsze przednie prawe)). Ale jak dla mnie to w niczym nie przeszkadza. Kto gotuje więcej niż na 3. Zazwyczaj 1-2 pola zajęte. AEG / Electrolux to na modułach serii Tiger. np.: Link. 9 na 20 takich płyt ma banalna usterkę. Ta 1 to wina modułu obsługi (najczęściej te co mają w dolnym prawym rogu sensory). Ale do tej pory miałem 2 lub 3 takie usterki. Bosch / Siemens ostatnio jakąś wpadkę ma z wypalającym się złączem induktora. W większości droga naprawa (ok. 3/4 nowej płyty). Lub odłączam jedno uszkodzone i klient dalej korzysta na 3 polach. Beko to ten sam producent co Sharp i tu tez różnie bywa. Niektóre modele płyt nie znoszą zwykłych emaliowanych garnków. Candy / Hover kiedyś były dobre, teraz porównywalne do Beko. Whirlpool w starszych modelach zazwyczaj leciał lewy moduł. Ale w miarę tanio chodziły rozbitki to szło w miarę sensownie to naprawić. Samsung to jedna wielka porażka. Psuje się na potęgę, a cena części powala. Teka albo ma konstrukcję jak powyższa Amica lub Whirlpool, tylko cena x1.5, za to że napis TEKA, a moduł taki sam. Kiedyś klient zgodził się na naprawę - nowy moduł za ponad 2000zł i wpadłem na tym, bo coś TEKA spier.... Indesit / Ariston - nie wypowiem się, bo może 1-2 miałem i to dawno. Miele, Smeg - Nie miałem. Kernau - dziadostwo. Zelmer - Starszy był na konstrukcji starego Candy, nowsze to już totalna China. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 31.08.2019 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2019 (edytowane) ja mam Candy coś takiego https://www.euro.com.pl/plyty-do-zabudowy/candy-ci-640-cb.bhtml?gclid=CjwKCAjwtajrBRBVEiwA8w2Q8Pl-z2LLXUfT_B7XvqUx3QcBvj2r2S0MT5g7Mp0F3QSFT37M4Od69hoCIjQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds używam 9 lat. Przez te lata tylko jedna awaria - był wymieniany moduł 3 lata temu(200zł). Czasami nie działa też sygnał dźwiękowy (ale to dla mnie mało ważne), do tego na jednym polu jedna kreseczka się nie wyświetla, zamiast 9 wyświetla 5 Też mam swoją biała i czarną listę firm od AGD...niektórych raczej nie kupię, ze względu na wcześniejsze doświadczenia... Edytowane 31 Sierpnia 2019 przez JTKirk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 12.09.2019 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2019 Szukam informacji o trwałości płyt indukcyjnych. Podzielcie się doświadczeniami. Moja płyta "Mastercook I4DE84S" 90cm, odmówiła posłuszeństwa na dwóch polach, po 7 latach użytkowania. Zastanawiam się czy to dużo, czy mało? Dałem do naprawy, po wymianie kilku części (200zł) płyta zaczęła działać, jednak podczas testu w serwisie usterka wystąpiła ponownie. Mam zagwozdkę - czy inwestować dalej, czy myśleć o zakupie nowej? Jeśli tak, to jaką markę obecnie warto kupić? [ATTACH=CONFIG]433920[/ATTACH] Nie wiem czy Ci to pomoże ale od prawie 10 lat użytkuję Elektroluksa widocznego na fotce.Nigdy nie była w naprawie i nie była serwisowana. Jakieś wady , delikatne wytarcia szkła na dwóch polach. Jej sprawność jeśli po tylu latach można powiedzieć jest niezmieniona.Jak na tamte lata niezbyt wypasiona. Teraz może kupiłbym taką : Chciałbym by miała np.możliwość postawienia przystawki do grilla na widoczne dwa pola .W sumie wystarczy jeden palnik gazowy do zabawy z wokiem .Pola mogłyby być łączone by móc postawić coś większego np. do duszenia. Na to zwracałbym baczną uwagę.Moja subiektywna oceno tak mi podpowiada. https://www.google.com/search?q=przystawka+grillowa+do+p%C5%82yty+electrolux&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjCiLLcwMrkAhXPCuwKHYc4BEkQ_AUIEigB&biw=1920&bih=937#imgrc=Ul4lZdhhR7rp4M: https://hidbox.pl/plyta-electrolux-egd6576nok-dostawa-gratis,id2486.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darta 14.09.2019 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Moja płyta to Amica podobny do tej PI6512TU ale kupiona w 2012.Można powiedzieć - podstawowa wersja, bez zbędnych bajerów i jutro mija 7 lat jak używam bez najmniejszego problemu (a gotuję baaaardzo dużo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cuuube 14.09.2019 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2019 Teraz może kupiłbym taką : ... Chciałbym by miała np.możliwość postawienia przystawki do grilla na widoczne dwa pola .... tylko nie z palnikami , to koszmar do czyszczenia . Kupiłem Electroluxa eiv 835 , ma łączenie pól o ktorych piszesz , jeszcze nie korzystałem , bo nie mam sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Józeffo1719516521 15.09.2019 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Mój Bosh śmiga już 10 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.09.2019 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2019 mam płytę Elektroluxa od 5 lat - nie mam żadnych uwag, działa idealnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 15.09.2019 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2019 Teka IR 641 od 10 lat działa bez zarzutu. U mnie od 9,5 roku i też wszystko OK. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ig0r- 15.09.2019 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2019 W poprzednim domu mieliśmy płytę BEKO i ponad 7,5 roku chodziła bez żadnej awarii, zresztą do dnia dzisiejszego działa dobrze, jednak od dwóch lat jest używana raczej sporadycznie. Jedyny mankament powycierały się delikatnie białe ramki. W obecnym domu od ponad 2 lat mamy Electroluxa, działa ok, zobaczymy jak dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.09.2019 04:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2019 tylko nie z palnikami , to koszmar do czyszczenia . Kupiłem Electroluxa eiv 835 , ma łączenie pól o ktorych piszesz , jeszcze nie korzystałem , bo nie mam sprzętu. Witam i zazdroszczę. Z gazem zgadzam się bo ściany czyste itp. tylko ,że potraw np. typu wok nie zrobisz. Płyta zawalista. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts